Dulkadiroğlu okulları 365 kg atık pil topladı

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü katkılarıyla eğiticilere atık pil eğitimi verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2018 10:35
Dulkadiroğlu okulları 365 kg atık pil topladı

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Toktay, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Eshabil Coşkun ve ekibi katıldı

Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde Eğitici Eğitimi yaptı ve eğitimcileri Atık Piller konusunda bilgilendirdi.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü katkılarıyla Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde eğiticilerin eğitimi yapıldı ve eğiticiler atık pil konusunda bilgilendirildi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Atık Pil Uzmanı Çevre Mühendisi Diyem Özer şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve edinilen tecrübeler ile atık pil toplama hususunda en çok verimin okullardan alındığını belirtti. Atık pillerin toplanmasında sürekliliğin sağlanması için ilk önce eğiticilerin eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Atık pil bilincinin eğiticilerden öğrencilere aktarılacağını ve yayılacağını vurgulayan Özer, katılımcılarla atık pil konusunda hazırlanmış bir sunum paylaştı. Sunumun ardından soru, cevap kısmında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitici eğitimlerine 250 öğretmen katıldı. TAP Derneği Atık Pil Uzmanı Çevre Mühendisi Diyem Özer katılımcıların sordukları sorularla çevre ve atık pil konusuna ilgisinin üst düzey olduğuna dikkat çekti. Diyem Özer çevre bilincinin oluşmasında öğretmenlerin çok büyük rolü olacağını ve Kahramanmaraş’taki öğretmenlerde de bu kararlılığı gördüğünü söyledi.

Doğanın pili bitmesin…

Pilin doğaya bırakılması halinde çevreye ve yer altı sularını kirletebileceğini belirten TAP Derneği Atık Pil Uzmanı Çevre Mühendisi Diyem Özer Türkiye’de atık pillerin ayrı toplanması konusundaki bilincin her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini, Dulkadiroğlu okullarının geçtiğimiz yıl 365 kilogram atık pil topladığını, bu miktarın önümüzdeki günlerde daha da artmasını beklediklerini sözlerine ekledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.