Dulkadiroğlu’nda seçim vaatlerinin yüzde 95’i tamamlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, seçim vaatlerinin yüzde 95’ini tamamladıklarını belirterek Dulkadiroğlu İlçesine yaptıkları yatırımları anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2018 10:40
Dulkadiroğlu’nda seçim vaatlerinin yüzde 95’i tamamlandı

HABER: EMRE BOZ

Tüm mahallelerin kilit parke ve asfalt ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Başkan Okay; “Yoğun çalışmalar neticesinde yaklaşık 3 milyon metrekare kilit parke döşedik. Aynı şekilde yaklaşık 350 bin ton asfalt döşedik. Bu da 450 kilometre anlamına geliyor. Bütün bu çalışmalar sonucunda gerek kırsal mahallelerde gerek şehir merkezinde büyük çalışmalar yaptık. En küçük sokak araları da dahil olmak üzere asfalt ve kilit parke çalışmalarımızın yüzde 95’ini tamamladık. İlçemizde bu konular ile alakalı sorun kalmadı” dedi.

KAMU KÜLLİYESİ DULKADİROĞLU’NA DEĞER KATACAK

Kamu Külliyesinin Dulkadiroğlu ilçesine değer katacağını söyleyen Başkan Okay, Gençlik Merkezi ve sosyal tesis projeleri hakkında da bilgiler aktardı.

Başkan Okay “Seçim sürecinde her yerde yeni bir ilçe kurulacağını, yeni belediye binası yapılacağını, kaymakamlık binası yapılacağını söyledik ve göreve gelir gelmez bunun çalışmalarına başladık. 50 dönümlük bir alanı belediyemize tahsis ettik ve inşaatına başladık. Ağustos ayında da buraya taşınma hedefimiz var. Külliye alanımızdaki ulaşım sorunlarının hepsi giderildi. Otopark sorunumuz yok. Gençler ile ilgili sorumluluklarımız var. Yeni neslin eğitimi ile ilgili sorunlarımız var ve bunların farkındayız. İlçemizde 3 tane büyük gençlik merkezi projesi geliştirdik. Bunlardan bir tanesi Namık Kemal Mahallesinde Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezi olacak. Yaz başında da bu merkezimizi faaliyete geçireceğiz. Gençlerimize cazip bir mekan sağlıyoruz. Gençlerimiz bu mekanda vakit geçirip ders çalışacaklar. İlçemizin kuzeyi olan Gazi Paşa bölgesinde de gençlerimizin gideceği güvenli bir liman yok. Gazi Paşa gençlik merkezi adı altında da bir gençlik merkezi yapacağız. Gençlerimizin daha iyi yetişmesi için altyapıyı oluşturacağız. Diğer gençlik merkezi projemizi de Karacasu Kampüsü bölgesinde yapacağız.

dulkadiroglu’nda-secim-vaatlerinin-yuzde-95’i-tamamlandi1.jpg

Sosyal tesis konusunda istekler oldu. Biz de bu isteklere sessiz kalmayıp hemen çalışmalara başladık. Özellikle kırsal mahallelerimize sosyal tesisler yaptık. Diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. Yaz aylarının başında bütün sosyal tesislerimizi de tamamlamış olacağız. Sosyal tesislerimiz çok amaçlı alanları barındırıyor. Muhtarlık lobisini kapsıyor, düğün törenleri, cenaze törenleri ve önemli toplantıları kabul ediyor. Sosyal tesislerimiz mahallelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak toplanma merkezi olarak faaliyet gösteriyor. İlçemizin spor tesisleri olarak da eksikleri vardı. Bir açık yüzme havuzumuzu faaliyete geçirmiştik. Yahya Kemal Mahallemizdeki yüzme havuzumuzu uluslararası müsabakalara uygun halde yaptık. Doğukent bölgemizde de bir yüzme havuzu yapıyoruz” sözlerini aktardı.

İLÇE TURİZMİNE BÜYÜK YATIRIM

Dulkadiroğlu’nun turizm alanları hakkında değerlendirmeler yapan Başkan Okay konuşmasının devamında şu sözleri aktardı; “İlçemizde Demirciler Çarşısı ve konaklarımızın restorasyonu bittikten sonra artık Kahramanmaraş’a gelen misafirlerimizin ilk durakları oldu. Çok kısa zamanda diğer restore çalışmalarımız da bitecek. Eski mahallelerimize hareketlilik kazandıracağız. Mücevher mahallelerimizin ve Kahramanmaraş’ımızın tanıtımında restore çalışmalarımız çok önemli.

Kentsel dönüşüm konusunda Çevre Şehircilik Bakanlığımızın girişimlerini bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bizim bir numaralı işimiz depreme dayanıklı olmayan ve çarpık kentleşme olan mahallelerimizi yıkıp yerine yenilerini yapmak olacak. Türkiye çapında ciddi anlamda kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bu konuda gerekli çalışmaları yürütüyor.

Bölgemizde doğal sosyal alanlar konusunda mesire alanı çalışmaları yapıyoruz. Yedikuyular mevkiimizin alt kısmında 3 etaptan oluşan büyük bir mesire alanı yapıyoruz. İlk etabını bitirdik. Diğer etapları için de çalışmalar yapıyoruz. Yaz aylarında bu projemizi de bitirmiş olacağız. Bu alanların geniş yollara ihtiyacı var. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor, yedi kuyular yolunda ciddi anlamda bir genişletme çalışması yapıyoruz.

Doğukent bölgesinde bir düğün salonu projemiz var. Aynı zamanda kapalı semt pazarları yapıyoruz. Bir tane Kara Ziyaret Mahallesinde kapalı semt pazarı yapacağız. Aynı zamanda kar festivallerini yapmaya devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ımız karın bir eğlence olduğunu öğrendi. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu kayak merkezi ile Dulkadiroğlu İlçemiz çevre illerde de gündeme oturdu. Büyükşehir Belediyemizin büyük projesi ile yedikuyular bölgesi Kahramanmaraş’ın en önemli gündemi oldu.

Güreş festivallerimize ara vermiştik, onlara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Güreş festivali mekanlarımızı büyüterek ve eklemeler yaparak büyüteceğiz. Sosyal ve kültürel etkinlikler anlamında çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. İftar programlarını biraz daha azaltıp oradan elde ettiğimiz kaynakları vatandaşlarımıza destek olarak değerlendireceğiz”

Kaynak: marastanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.