Dulkadiroğlu'nda yarı olimpik yüzme havuzu açıldı

Dulkadiroğlu'nda yarı olimpik yüzme havuzu açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2017 09:29
Dulkadiroğlu'nda yarı olimpik yüzme havuzu açıldı

Dulkadiroğlu Belediyesi, Yahya Kemal Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nu düzenlediği görkemli törenle hizmete açtı.

 

Sosyal ve kültürel projelerini bir bir hayata geçiren Dulkadiroğlu Belediyesi, sportif projelerde de atılım yaparak bölgesine kazandırdığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nu hizmete açtı. Yahya Kemal Mahallesi'nde inşa edilen ve bölgeye hizmet verecek olan yüzme havuzunun açılışına; 65'inci hükümetin Başbakan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili sayın Veysi Kaynak, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili sayın Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet sayın Uğur Dilipak, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili sayın İmran Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili sayın Nursel Reyhanlıoğlu,Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet sayın Uğur Dilipak, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı sayın Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı sayın Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı sayın Mehmet Akif Kahveci, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı sayın Sebük Tekin Alpaslan, belediye meclis üyeleri, parti üyeleri, mahalle muhtarları, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

yari-olimpik-yuzme-havuzu-acildi2.jpg
Programın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, gençlere yönelik yaptıkları hizmetlerin artarak devam edeceği müjdesini verdi. Bölgenin önemli bir eksiğini daha giderdiklerini kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bölgemizde sosyal yaşam alanlarını zenginleştirirken, geleceğimizin teminatı  olan gençlerimize de verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Bu sözlerin başında gelen Yarı Olimpik Yüzme havuzu projemizi tamamlayarak gençlerimizin hizmete sunduk.  İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan bu güzel hizmeti yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Açık yüzme havuzu olarak hizmet verecek olan tesisimiz, bugün itibariyle geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet verecek. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu tip projeleri önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Gençliğe yatırımın geleceğe yatırım olduğu düşüncesiyle bölgemize gençlik merkezleri, spor tesisleri ve gençlerimizin faydalanacağı bir çok sosyal alanlar planlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik yatırımlarımız her alanda devam edecektir. Ben bu güzel eserin ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

yari-olimpik-yuzme-havuzu-acildi4.jpg
KAHRAMANMARAŞ SPOR TESİSİ YAPIMINDA ATAĞA GEÇTİ
Başkan Okay'ın ardından konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yüzme havuzunun bölgeye önemli bir değer katacağını aktardı. Dulkadiroğlu Belediyesine bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür eden Başkan Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı spor tesislerini anlattı. Başkan Erkoç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bölgenin önemli bir ihtiyacı olan bu yüzme havuzunu Dulkadiroğlu'na kazandırdığı için belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bu bölgede böyle bir tesis çok büyük bir ihtiyaçtı. Yaz aylarının sıcak günlerinde çocuklarımızın böyle korunaklı ortamlarda zaman geçirmesi bizler için çok önemli. Burada oluşturulan güzel ortamda çocuklarımız dışarıdaki kötü alışkanlıklardan da korunmuş olacaklar. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir toplum için spor olmazsa olmazlar arasındadır. Bu nedenle burada başarılı sporcular yetiştirilecek ve geleceğe armağan edilecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak spor tesislerine çok önem verdiğimizin altını çizmek istiyorum. Şehrimizin geneline spor tesisleri kazandırıyoruz. Yine şehrimize ayrı bir güzellik katacak olan yapay plaj projemizi bahar ayına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Şuanda inşaatı başladı ve Kahramanmaraş'ımızın bu ihtiyacını da gidermiş olacağız."

yari-olimpik-yuzme-havuzu-acildi1.jpg
GELECEĞİN BAŞARILI GENÇLERİ BU TESİSLERDEN YETİŞECEK
Programda kısa bir konuşma yapan Türkiye Büyük Millet Meclis İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç'te hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Bu güzel tesisin gençlerimize ve çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu tesisi bizlere kazandıran belediye başkanımız Necati Okay beye, halkımız adına, Dulkadiroğlu ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bizim hükümet anlayışımızın ve belediyecilik anlayışımızın temelinde beşikten mezara kadar insana hizmet var. Bütün belediyelerimizin kültürel, sosyal ve sportif anlamda çok büyük hizmetlere imza attığına şahit oluyor. Şüphesiz bizim nesillerimiz bu tesisleri görmedi. Bu tesisleri gören gençlerimiz dünya gençleriyle rekabet edecekler. Bu havuzlarda sadece Türkiye şampiyonları değil Avrupa ve dünya şampiyonları çıkacak. Parayla ve pulla yapamayacağımız başarıları belediyelerimizin yaptığı bu tesislerden yetişen çocuklarımız yapacak. Onun için bu hizmet kervanına hep birlikte destek vermemiz gerekiyor."
Konuşmaların ardından Kahramanmaraşlı milli yüzücüler ve yaz spor okullarında eğitim gören sporcular gösteri müsabakası gerçekleştirdi. Müsabakalara katılan sporculara katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Açılış programı ödül töreninin ardından sona erdi. 

yari-olimpik-yuzme-havuzu-acildi5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.