Dulkadiroğlu'ndan yüksek standartlı orta öğretim kız öğrenci yurdu

Dulkadiroğlu'ndan yüksek standartlı orta öğretim kız öğrenci yurdu

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2017 16:39
Dulkadiroğlu'ndan yüksek standartlı orta öğretim kız öğrenci yurdu

Her alanda eğitime büyük destek sağlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, bölgesinin önemli bir ihtiyacı olan Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu inşaatını tüm hızıyla sürdürüyor. İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yüksek standartlı bir yurt yaptıklarını belirtti.

 

Sosyal ve kültürel belediyeciliğin yanı sıra eğitime de büyük destek veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bölgenin bu alanda çok büyük eksiği olan orta öğretim kız öğrenci yurdu için çalışma başlattıklarını söyledi. Doğukent mahallesinde 60 kişilik kapasiteye sahip yurt inşaatının başladığını ifade eden Başkan Okay, 2018 yılının başında yurdu hizmete açacaklarını aktardı.
İnşaatı tüm hızıyla devam eden yurt binasında incelemelerde bulunan Başkan Okay, burada konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Başkan Okay, merkez ilçe başkanlığından bu yana bölgenin bu eksikliğini bildiğini dile getirerek, bu eksikliği gidermek için çalışma yaptıklarını söyledi.

dulkadiroglundan-yuksek-standartli-orta-ogretim-kiz-ogrenci-yurdu.jpg
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bölgemizin eğitim alanındaki önemli sorunlarından biri olan Orta Öğretim Kız Öğrenci yurdu konusunda çalışma başlattık. Merkez İlçe Başkanlığımdan bu yana bu sorunu biliyorduk. Bu nedenle bölgemize bir kız öğrenci yurdu kazandırmak için bir çalışma yaptık. Şuanda inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 6 ay içerisinde yurdumuzu tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Kız yurdumuzun standardı yüksek olacak. Bölgemizde okuyacak kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacağız. Kahramanmaraş’ımıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yurdumuzu 60 kişilik olarak planlıyoruz. Çeşitli sosyal donatılar yurdumuz içerisinde yer alacak."
Başkan Okay, eğitim konusundaki desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

dulkadiroglundan-yuksek-standartli-orta-ogretim-kiz-ogrenci-yurdu-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.