Dulkadiroğlu'nun cadde ve sokakları bir bir yenileniyor

Dulkadiroğlu'nun cadde ve sokakları bir bir yenileniyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2017 11:08
Dulkadiroğlu'nun cadde ve sokakları bir bir yenileniyor

Cadde ve sokak iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçenin ticari ve kültürel öneme sahip cadde ve sokaklarını bir bir yenilediklerini kaydetti.



İlkini Dedezade Caddesi'yle başlattıkları sokak yenileme ve iyileştirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, Milli Egemenlik caddesi 16. sokakta da alt yapı ve yenileme çalışmalarına tamamlama aşamasına getirdi.  Belediye Başkanı Necati Okay, sokakta yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek esnafla sohbet etti.

01-003.jpg


Sokak iyileştirme çalışmalarının öncelikli amacının esnafın ticari alanının yeniden cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak olduğunu aktaran Başkan Okay, aynı zamanda eskiyen alt yapının da yenilenmesi olduğunun altını çizdi. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ilk cadde ve sokak iyileştirme projesini Dedezade caddesinde yaptıklarını hatırlatan Başkan Okay, bu projenin devamında Sakarya Çarşısını yenilediklerini anlattı.
Buradaki amacın büyük alışveriş merkezlerinin açılmasıyla cazibesini kaybeden çarşıları yeniden canlandırmak olduğunu vurgulayan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bölgemizin bir zamanlar çok canlı olan alanlarını yeniden o eski günlerine döndürmek için çalışma yapıyoruz. Burada amacımız esnafımızın eski kazancını elde etmesi ve bölgeye canlılık katmasıdır. Bu maksatla şuanda bölgemizde çeşitli alanlarda sokak iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Sokaklarımızı tarihi ve modern mimariye uygun olarak yeniliyoruz. Bununla birlikte alt yapılarını yeniliyor ve günümüz şartlarına uygun hale getiriyoruz. İncelemelerini yaptığımız Milli Egemenlik caddemiz 16. sokakta bulunan çalışmalarımız güzel bir şekilde devam ediyor. Çarşı merkezinde bulunan bu alanımızın yenilenmesi buradaki esnaf için çok önemliydi. Şuanda çalışmalar bitmek üzere. Buradaki çalışmamızın ardından farklı cadde ve sokaklarımızda da aynı çalışmaları yapacağız."

05-004.jpg


Sokakta bulunan esnaflarla da hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sokağın özellikle altyapı konusunda çok sorunlu belirten esnaf, Dulkadiroğlu Belediyesi'nin çalışmasıyla bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür eden esnaf, bu hizmetle işlerin artacağını dile getirdi.

14-005.jpg15-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.