Dünya Şampiyonu Eroğlu: “Gençler hedefiniz daima şampiyonluk olsun”

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Dereköy Nüfusuna kayıtlı Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu bulunan ayrıca 27 uluslararası madalyası olan Şeref Eroğlu Diriliş Haber Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2017 17:44
Dünya Şampiyonu Eroğlu: “Gençler hedefiniz daima şampiyonluk olsun”

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Dereköy Nüfusuna kayıtlı Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu bulunan ayrıca 27 uluslararası madalyası olan Şeref Eroğlu Diriliş Haber Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Şeref Eroğlu, Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin Güreş’te altın çağını yaşadığını belirterek, Yeni jenerasyonların hedeflerinin daima Dünya Şampiyonluğu olması gerektiğini ifade etti.

Eroğlu, Kahramanmaraş’tan Güreş’e çok önemli ve değerli sporcuların yetiştiğini kaydederek, Belediyelerin ve Etno Konfederasyonunun bu çatı altındaki desteklerini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Eroğlu: “Türk Kültüründe çok önemli yeri olan Kısa Şalvar güreşimizin tekrar Dünya Etno Konfederasyon Başkanımız Bilal Erdoğan sayesinde güreş gündemine gelmişini çok olumlu buluyorum. Bilal Erdoğan ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ülkelerin ve şehirlerin bir ruhu vardır, Şehirler ve Ülkeler kendilerini dünya arenasında bir yere koymak istiyor. Bu da spordan alınan başarılar ile mümkün hale geldiği için bizim spora daha çok önem vermemiz gerekiyor. Son zamanlarda üzülerek tanık olduğumuz yok olan sporlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık üzerinde durduğu tarihi sporlarımızın üzerinde durmamız gerekiyor.”

YENİ ŞEREF EROĞLU’LARIN YETİŞMESİ İÇİN ÇABA HARCAMALIYIZ

Güreş Dünya Şampiyonu Şeref Eroğlu, Güreş’te başarılarının yeni nesillere aktarılması ve her yeni yetişen sporcunun hedefinin daima Dünya Şampiyonluğu olması gerektiğini ifade etti.

Eroğlu, Kahramanmaraş’ın yeni Mehmet Kaplanların, Şeref Eroğlu’ların, Ahmet Akların yetişmesi gerektiğini ifade ederek Güreş’in altın çağını yaşadığını söyledi.

Eroğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Ben defalarca Avrupa ve Dünya Şampiyonu olduysam benim gençlere iyi örnek olarak gösterilmiş olmam çok doğal. Kahramanmaraş’ın yeniden Mehmet Kaplanların, Harun Doğan’ların, Ahmet Akların çocuklara ve gençlere aktarılması lazım. Ben başta Geleneksel Spor Fedarasyonları olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bizim kendimize has değerlerimiz vardır. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmamız lazım, Herkes taşın altına elini koyuyor bizim de bu başarıları yeni jenerasyon arkadaşlara aktarmamız ve bu arkadaşlarımızın hedeflerinin Dünya Şampiyonu olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Spora ve Sporculara çok önem veriyor. Rıza Kayaalp’in Dünya Şampiyonu olduğunda hemen aradı ve tebrik etti. Bu saatten sonra gençlerin yapacağı güreşe dört elle sarılıp bu işi başarmaları gerekiyor.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.