Dünya Su Gününde “Su ve Sürdürülebilir Kalkınma” Konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi ve Biyosistem Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından Dünya Su Günü münasebetiyle “Su ve Sürdürülebilir Kalkınma” konulu konferans düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2015 10:32
Dünya Su Gününde “Su ve Sürdürülebilir Kalkınma” Konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi ve Biyosistem Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından Dünya Su Günü münasebetiyle “Su ve Sürdürülebilir Kalkınma” konulu konferans düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız, suyun toplumumuzda ve kültürümüzde de çok büyük bir değeri olduğunu ifade ederek su sarfiyatının önemine vurgu yaptı. Suyun hayat için en zaruri ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkat çeken Kaygısız “Dünya nüfusunun üçte biri yeterli ve sağlıklı su kaynaklarına sahip değildir. Kullanılabilir suyun dengeli dağıtıldığını da iddia etmek mümkün değildir. Her geçen yıl su sarfiyatının artması sebebiyle, mesele daha da büyümektedir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Değirmenci, Dünya Su Günü hakkında bilgi vererek “Su ve Sürdürülebilir Kalkınma” başlıklı bir sunum yaptı.

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan kararla Dünya Su Günü ilan edildiğini belirten Prof. Dr. Değirmenci, bunun amacının ise suyun önemi, etkin kullanımı, tasarrufu, korunması ile ilgili konularda farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti. Dünyada 2,5 milyon insanın temiz içme suyuna erişim sorunu olduğunu söyleyen Değirmenci, Türkiye’de de bazı bölgelerde içme suyu problemi olduğunu ifade etti. Sağlık açısından, doğaya bakan yönünden, kentleşme açısından suyun önemine dikkat çeken Değirmenci, suyun kullanım alanlarından bahsederek şöyle konuştu: “Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli kaynağı sudur. Sürdürülebilir kalkınmanın odak noktası su, suyun korunması ve etkin kullanımıdır. Dolayısıyla ülkemizdeki su kaynakları iyi kullanılmalı ve korunmalıdır.”

Prof. Dr. Değirmenci, suyun kullanım alanlarından ve oranlarından bahsederek suyun yüzde 72’sinin tarımda, yüzde 12’sinin sanayide, yüzde 16’sının içmede kullanıldığını ifade etti.

Sunumun ardından NETCAD sertifika eğitimine katılan öğrencilere belgeleri takdim edilerek program sona erdi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.