Dünyaca ünlü Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Kahramanmaraşlılara konferans verecek

İlkokul öğretmeninin hastalanması üzerine beyin cerrahı olmaya karar veren ve 200’ü aşkın bilimsel çalışmaya imza atan TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi duayen Beyin Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından...

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2020 16:56
Dünyaca ünlü Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Kahramanmaraşlılara konferans verecek

İlkokul öğretmeninin hastalanması üzerine beyin cerrahı olmaya karar veren ve 200’ü aşkın bilimsel çalışmaya imza atan TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi duayen Beyin Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen çevrim içi konferansta tüm halkımıza hitap edecek.

thumbnail_eqjnoa7w8aae-_5.jpg

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 31 Aralık Perşembe günü saat 20.00’da tüm Kahramanmaraşlılara hitap edecek olan dünyaca ünlü akademisyen Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, çevrim içi konferansta “Beynin Şifresi ve Yapay Zekâ” hakkında bilgilendirme yapacaktır.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre tüm halkımızın bu konferansa çevrim içi olarak katılabileceği veya Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Youtube kanalı üzerinden de takip edebileceği öğrenildi.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın Kimdir?

Bilim Adamı, Beyin Cerrahı, Düşünür, Edib, Şair, Güftekâr, Mûsıkîşinas, Teolog, Flozof, Hattat birçok meziyeti bulunan İsmail Hakkı Aydın, 1954 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokulu Maçka’da, Orta ve Lise tahsilini Trabzon’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Beyin Cerrahisi Kürsüsünde asistanlığa başladı. Bilahare İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kürsüsü’nde ihtisasına devam ettikten sonra, Zürich Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği’nde, Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil’in yanında, Beyin Cerrahisi İhtisas Tezini ve mikronöroşirürji çalışmalarını tamamladı. Zürich Mikronöroşirürji Araştırma Merkezi’nde, Instraktör olarak görev yaptı ve aynı zamanda, serebro-vasküler mikro-cerrahi alanlarında araştırmalarda bulundu.

1984 yılı sonunda yurda dönerek, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanlığı’na atandı. 1985’te Türkiye’de ilk olarak, “Ameliyatları Uzaktan Eşzamanlı İzleme ve Kayıt Sistemi”ni ve Mikronöroşirurji Araştırma Laboratuarı’nı kurdu. 1988’de beyin-damar tıkanıklıklarının operasyonlarında kullanılan ve dünyada ilk defa kendi adı ile literatüre geçen yeni bir ameliyat tekniği geliştirmesi sebebi ile 1990 yılında TÜBİTAK ödülü aldı ve zamanın Cumhurbaşkanı tarafından taltif edildi. Beyin kanamaları ve anevrizmaların cerrahi tedavisinde yaptığı uluslararası araştırma ve katkılarından dolayı, 1991 yılında, A.B.D.de, Congress of Neurological Surgeons’un İnternatıonal Fellow’u ve F.C.N.S. unvanı ile ödüllendirildi.

Davetli konferansçı olarak, birçok uluslararası toplantıya katılan ve bilimsel dergilerin yayın kurullarında yer alan Prof. Dr. Aydın, uluslararası düzeyde, yerli ve yabancı 200’ü aşkın bilimsel çalışmasının yanında bugüne kadar birçok doktor, beyin cerrahı, doçent ve profesör yetiştirmiş, dünyanın önde gelen bilim adamlarınca, yurt dışında gerek kitaplarda ve gerekse makalelerde birçok kez kaynak olarak gösterilmiş, geliştirdiği cerrahî teknikler klasik kitaplarda yer almıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.