Dünyada son dakika… Az önce duyurdular: Havalimanında yakalandı

Dünyada son dakika… Az önce duyurdular: Havalimanında yakalandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2017 12:37
Dünyada son dakika… Az önce duyurdular: Havalimanında yakalandı

Kuzey Kore liderinin kardeşini zehirleyen kadınlardan biri, havaalanında taksi beklerken görüntülendi. Malezya polisi, kadının tutuklandığını duyurdu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ı Malezya'da öldüren kadınlardan biri, Kuala Lumpur Havalimanı'nda tutuklandı.

Malezya basını, polisin açıklamasından dakikalar önce Kuala Lumpur Havaalanı güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı.

Görüntülerdeki kadının üstündeki beyaz tişörtte LOL yazısı seçiliyor. Yerel basın, kadının havaalanında taksi beklerken kameraya yakalandığını aktarıyor.

Havaalanında Macau'ya gitmek için uçak bekleyen 45 yaşındaki Kim, yüzüne sıvı içiren bir bez parçası tutularak öldürülmüştü.

İngiliz Financial Times gazetesi, Kim'in güç savaşı nedeniyle Pyongyang tarafından öldürülmüş olabileceğine ilişkin iddiaları bugün sayfasına taşımıştı. Gazete "Kim Jong-nam bir zamanlar babaları Kim Jong-il'in varisi olarak görülüyordu ancak sahte bir pasaportla Disneyland'a giderken Tokyo'da gözaltına alınınca gözden düştü" dedi.

Kim Jong-nam, Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-il ile Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim'in evlilik dışı ilişkilerinden dünyaya gelmişti.

Eniştesi öldürüldükten sonra yurt dışına kaçan Kim Jong-nam, Pyongyang yönetimine muhalif isimlerden biriydi. Bir zamanlar ülkenin en önemli ikinci ismi olarak görülen Kim Jong-un'un eniştesi, önce Komünist Parti'den atılmış ardından da idam edilmişti.

Malezya, Kuzey Kore ile doğrudan ilişkisi olan birkaç ülkeden biri. İki ülkenin vatandaşları, vizesiz seyahat edebiliyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.