DÜNYA’YA GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ TANITACAĞIZ

DÜNYA’YA GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ TANITACAĞIZ

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
DÜNYA’YA GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ TANITACAĞIZ

Türkiye’nin yedi düvele karşı savaş verdiğini belirten İş Adamı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, Savaşların artık kara savaşından ibaret olmadığını psikolojik, ekonomik ve birçok alanda yeni savaş stratejilerinin geliştiğini ifade ederek Türk Milleti Olarak hiçbir gücün ülkeyi yıldıramayacağını ifade etti.

17-45 Yaş arasındaki Suriyelilerin ülkelerin savaşması için tekrar gönderilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Şerefoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri orada çarpışırken burada rahat bir yaşam sürmelerinin hiçbir ahlaki etiğe sığmadığını söyledi.

2017 Ekonomisinin her türlü darbelere karşı dimdik ayakta duracağını ve Büyük ve Güçlü Türkiye için Güçlü Ekonomi olma yolunda adımlar atılacağını belirtti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ Mİ?

Bizim temelden bu yana tarafımız belli, Cumhurbaşkanımızın siyasi görüşleriyle buralara kadar getirdiği siyaseti savunan ve destekleyen bir insanım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yanlışları vardır, ancak bugüne kadar gelmiş geçmiş başbakanların arasında yaptığı icraatları doğru bulduğum tek siyasi liderdir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE İÇİN GEREKLİ MİDİR?

Geçmişte savaşlar silahlarla oluyordu ancak durum şu anda tam tersine döndü, Artık ekonomi darbeleri, siyasi darbeler, psikolojik darbeler gibi birçok savaş çeşidi ortaya çıktı. Bugün Yedi düvelle savaş halinde olan bir ülkedeyiz. 2011 de Suriye’de Arap Baharının etkisiyle Savaş başladı, Türkiye hala oranın etkisinden kurtulamadı, biz güçlü bir ülke olmak zorundayız. Bunun da yolu tek idare ve tek siyasi liderlikten geçiyor. Mevcut durumda Başkanlık sisteminin doğru olacağı kanaatindeyim. Başkanlık sisteminin içeriğinin tam olarak anlatılması gerekiyor. Ülke insanlarının ortak bir endişesi var, Başkanlık Referandum da Evet alırsa Ülkenin başında başta Cumhurbaşkanımız olacak bu çok güzel bir durum. Yalnız bugün gözüken ana sorun şudur ki sistemin nasıl işleyeceği, sistem ayrıntılarıyla halka anlatılırsa muhalif kesimlerin oluşturduğu diktatörlük algısı yıkılırsa, Beklentilerin üzerinde bir evet oyu alacağına inanıyorum.

BAŞKANLIK SİSTEMİ BİZE DIŞARIDA NE GİBİ KATKILAR SUNAR

Hızlı Balık tabiri ekonomide hantal bir yapıdan çok küçük bir işletmenin istediği şekilde yön değiştirip istediği bir sektörde rahatça yatırım yapmasına denir. Bu da tek adamlıktan oluyor, halkımızın yetki vermesi sonucunda siyasi kişilik kendisine verilen bu yetkileri kullanarak ülkeyi çok daha ileri seviyelere taşıyabilir.

Birden fazla adamla bir sistemi yürütemezsiniz, biri gidiyor siyaha oy veriyor, biri gidiyor beyaza oy veriyor sonra ortada gri renkte buluşmak zorunda kalıyorlar. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllardan bu yana sistem değişikliği olmuşsa, tek adam dönemlerinde değişmiştir. Atatürk Cumhuriyeti kurduğunda tek idareden yönetti ve her şeyi tek elden yönetti. Türkiye için de bu durum böyle tek başlılık sistemi çok önemli ülkemiz için. Türkiye’de zaman bizim için çok önemli bir sermaye bunu bilmemiz gerekiyor.

2017 NASIL BEKLİYORSUNUZ

Kriz var, ekonomimizi dışarıdan batırmaya çalışıyorlar, dış mihraklar çok uğraş veriyor savaş sadece silah ile olmuyor, BBC gibi basın organlarına baktığınız zaman Türkiye savaş ülkesi gibi görünüyor.

Biz içeride yaşıyoruz böyle bir durum yok, ama diğer ülkelere bu şekilde gösterilmeye çalışıyorlar.

2017’nin ikinci yarısından sonra Ekonominin daha hızlı bir sürece gireceği beklentisindeyim. Burada belirtmek istediğim önemli bir konuda Türkiye de yaşayan Suriyeli vatandaşlardan 17-40 yaş arasındaki erkeklerin sınır dışı edilip orada savaştırılmasını istiyorum. Benim Askerim El Bab’ta çarpışıyorsa bunlarda gidip çarpışacak. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.