Durmak yok koşmak var

Durmak yok koşmak var

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2017 10:55
Durmak yok koşmak var

Yaptığı yatırımlarla Pazarcık İlçesi’nde ilkleri yaşatan Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ:

“Darbeler yaşandı, kurşunlar yağdı, başka ülkelerin hepsi bir oldu yeni sistemi istemedi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Dünyada ilk kez en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduk” diyen Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, “OHAL içerisindeyiz ama hizmetlerimiz hiçbir zaman durmadı. Daha iyi olmak için daha çok çalışmaya çaba gösteriyoruz. Gidilen yol çok doğru bir yoldur. Türkiye’nin önü çok açıktır. Bölgenin en güçlü ülkesi olacağız. Bizim tek bir hedefimiz var durmak yok koşmak var” şeklinde konuştu.

Referandum sonrasını ve Pazarcık İlçesi’ne yapılan yatırımları Diriliş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mücahit Dalkara’ya anlatan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, “Parlamenter sistemde 10 yıl görev yaptım. Ve ne kadar zor şeyler yaşadığımı ben bilirim. Çok büyük sıkıntılar gördük. Ama yeni sistem ile bu sıkıntıların hiç biri yaşanmayacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu AK Parti’nin Genel Başkanı Seçilmesinin doğru bir karar olduğunu kaydeden Bozdağ, “AK Parti eşittir Recep Tayyip Erdoğan diyebiliriz. Buna da hiç kimse itiraz edemez. Referandumda veya daha önceki seçimlerde AK Parti’nin bu başarısının altında Recep Tayyip Erdoğan vardır” ifadesini kullandı. İşte Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ile yaptığımız röportaj:

pazacik-yeni-proje.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu AK Parti’nin Genel Başkan seçilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunun yerele yansımaları nasıl olacak?

AK Parti eşittir Recep Tayyip Erdoğan diyebiliriz. Buna da hiç kimse itiraz edemez. Referandumda veya daha önceki seçimlerde AK Parti’nin bu başarısının altında Recep Tayyip Erdoğan vardır. Kendisi bu işe gönül vermiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde de çok büyük katkısı vardır. Cumhurbaşkanımızın Partimizin başına geçmesi de en doğru karardır.

Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel Başkanı olmasının genele ve yerele yansımaları nasıl olacaktır?

Başkanlık sisteminin hem yerele hem de genele faydası olacaktır. Parlamenter sistem yüzünden bu ülke çok çekti. Bürokratik engeller ile karşılaşıldı. Bürokrasi tıkanıyordu. Bir karar verildiği zaman aylarca bekleniliyordu. Şimdi yeni sistemle bürokrasi hız kazanacak kararlar daha çabuk alınacaktır.

pazacik-yeni-proje-1.jpg

Halk oylamasında Kahramanmaraş’tan yine rekor oy çıktı. Referandum sürecinde yapmış olduğunuz çalışmaların sonucunu nasıl aldınız?

Bu referandum sürecinde Cumhurbaşkanımız devam etsin mi yoksa önünü mü tıkayalım oylaması vardı. Avrupa devletleri ile olan olayları biliyorsunuz. Her gün bir yerlerde aleyhimize propagandalar başlattılar. Bizim milletimiz de Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Hayır, cephesi üzerine düşeni yaptı. Evet, cephesi üzerine düşeni yaptı. Kahramanmaraş olarak yerel siyasetçiler olsun milletvekilleri olsun, vatandaşlarımıza gece gündüz anlattık, bu sistemle ülkemizin ileriyi göremediğini anlattık ve milletimiz bize inandı ve tarafını doğru seçti. Hollanda ile yaşanan olaylar da halkımızın doğruyu görmesine neden oldu. Pazarcık tarihi bir rekor kırdı. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa Pazarcık’tan yüzde 53 oy çıktı. Demek ki ilçemizde Recep Tayyip Erdoğan sevgisi her geçen gün daha da büyüyor.

Referandum sonrası illerde ve ilçelerde revizyon konuşulmaya başlandı. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Biz göreve geldiğimiz günden itibaren ilk 6 ay boyunca borç politikasını izledik. Hesapları kitapları yaparak imar uygulama planımız bayramdan sonra bitecek. Halkımızın beklentisi büyük. Mahallelerimiz bu revizyonu bekliyorlar. En büyük mahallemiz olan Menderes Mahallesinde önemli çalışmalar yapıyoruz.

pazacik-yeni-proje-2.jpg

Göreve gelmeden önce verdiğiniz seçim vaatlerinin hangilerini hayata geçirdiniz? Çalışmalarınızın neresindesiniz?

İlçemizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi su problemiydi. Bu problemi Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çözüyoruz. Kısık projesini hayata geçireceğiz. Kısık barajından Pazarcık, Türkoğlu, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerimiz faydalanacak. Bu barajın yapımına 2018 yılında başlayacağız. Pazarcık’ın su sıkıntısını gidermek için ne gerekiyorsa yaptık.

PAZARCIK DOĞALGAZ İLE BULUŞTU

Diğer yandan doğalgazı getirdik. Sayın Milletvekilimiz Celalettin Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile 6 ay içerisinde doğalgazı ilçemize getirdik. Çevreyolu projemiz de onaylandı. Pazarcık tarihinde ilk kez bir çevre yolunu hayata taşıyoruz. En geç 3 yıl içerisinde Pazarcık çevre yoluna kavuşacak. Pazarcık’a üstgeçitler yaptık. Mahallelerimize taziye evler yaptık. Çok büyük bir sosyal tesis ihtiyacı vardı, onu giderdik. Kapalı halı saha yaptık. Bunların yanı sıra yaklaşık bir milyon metrekareye yakın kilit parke taşı döşedik. Projelerimizden cezaevi ve kreş yapma projesi kaldı. Ama onu da çok yakında hayata geçireceğiz.  

pazacik-yeni-proje-3.jpg

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ GELİYOR

Küçük sanayi sitesi yapacağımız söylemiştik, bunun için görüşmeler yapılıyor, bunu da hayata geçireceğiz. Kooperatif ile işbirliği yaparak bunu da faaliyete geçireceğiz. TOKİ ile birlikte bu sıkıntıdan da kurtulacağız.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Atatürk parkımıza doğru düzgün kimse gidermiyordu. Hoş bir ortam değildi. Yolu yoktu, rüzgarın da etkisiyle toz toprak içerisindeydi. Bir aile ortamı değildi. Ama biz yollarından zeminine kadar çalışmalar yaparak her ailenin gidebileceği bir park haline getirdik. Biz o parka çevre illerimizin hepsinden turist alıyoruz. Bir cazibe merkezi haline geldi. 6 Ağustos’ta da belediyemizin kuruluşunun 100. Yılını kutlayacağız. Bayram ile birlikte Avrupa’daki gurbetçilerimizin de gelmesi ile güzel bir etkinlik düşünüyoruz. Belediye binamızda tadilatlar yapıyoruz. Bir meclis salonu düşünüyoruz. Bu meclis salonunda vatandaş da gelip oturabilecek.

pazacik-yeni-proje-4.jpg

VAATLERİMİZİN YÜZDE 85’İ TAMAM

Biz seçim zamanında verdiğimiz vaatlerin yüzde 65’ini bitirdik. Ama projeleri içine katarsak yüzde 85 oranında bitirdik. Doğalgazımız geldi. Hastane yapılacak. Kaymakamlık binamız yıkıldı, yenisi yapılacak. TOKİ konutları başladı. 2018 yılının son çeyreğinde Devlet hastanemizi çocuk bahçelerimizi ve kaymakamlık binamızı coşkulu bir şekilde hayata geçireceğiz. Esnaflarımız ile istişareler yapıyoruz. Onların fikirlerini de alarak çalışmalarımıza yoğunlaştık. Pazarcık’ta hayvancılık le uğraşan vatandaşlarımız da çok. Biz onlar için de projeler geliştiriyoruz. Aynı zamanda Pazarcık’ımıza bir Pazar yeri ve Otopark yapacağız. İleriki yıllarda değişiklik yapılabilecek şekilde tasarım yapıyoruz.

BAKIM VE HİZMET ARACI EKİBİ KURDUK

Kaymakamlık ve Jandarma binasını dışarıya taşıyoruz. Bunların yerine büyük bir meydan yapacağız. Bu meydanda Pazarcık’ta millet için, vatan için, iz bırakmış kişileri işleyeceğiz. Bu kadar projemizin içinde en çok memnun olduğumuz proje de; 65 yaş üzerindeki yaşlılarımıza bakım ve hizmet aracı ekibi kurduk. Bu ekip 5 kişiden oluşuyor. 3 bayan 2 erkek. Bu ekibimiz yaşlılarımızın evlerine gidiyorlar ve her türlü temizliklerini yapıyorlar. Erkeklerden birisi de berber olduğu için saç sakal tıraşını da yapıp gidiyor. Benim hayata geçirdiğim en önemli projem budur diyorum.  

pazacik-yeni-proje-5.jpg

SÜREKLİ YATIRIM YAPAN BELEDİYE HALİNE GELDİK

Pazarcık’ta ne kadar okul varsa hepsine kamelyalar dağıttık. Elimizde fazla kalanları da sosyal alanlara yerleştirdik. Kamu kuruluşlarımızın hepsine de birer kamelya dağıttık. Borç batağındaki bir belediyeden sürekli yatırım yapan bir belediye haline geldik. Benim için bırakıp gider diyorlardı. O kadar çok borç vardı ki avukatlardan destek alıyordum. Bu kadar borcu olan bir ilçeye milyonlarca TL’lik yatırım yaptık. Pazarcık kabuğunu değiştiriyor. Bu belediyenin makam arabası yoktu, kepçesi yoktu. Ama şimdi bu belediyenin eksiği yok. Bir belediyenin iş makinası olmaz mı? Bizim 170 toprağa hizmetimiz söz konusu. Binlerce çöp konteynırları dağıttık. Belediyenin önünde çöp konteynırı yoktu. Biz işçilerimizin ödenmeyen maaşlarını ödedik. Şükürler olsun ki hacizli olan yerleri dostluklarımız ile kurtardık. Ödeme planları ayarladık ve bütün ödemeleri gerçekleştirdik. Dosyalar hazırlıyoruz. Bu dosyaların hepsini AK Parti İl Teşkilatına, milletvekillerimize ve bakanlarımıza kadar götüreceğim. Biz teslim aldığımızda Pazarcık Belediyesi ne durumdaydı, şimdi ne durumda diyerek herkese göstereceğim. Kendiler de şaşıracaktır. Ben bile bazen bu işin içinden nasıl çıktık şaşırıyorum.

HALKIMIZ İLE İÇ İÇEYİZ

Ramazan Ayı’nda 20 mahallemizde geleneksel halde yemek veriyoruz.  Ve bu yemekleri de biz yapıyoruz, özel şirketler ile çalışmıyoruz. 55 bin kişiye yemek servisleri yapıyoruz. Halkımız ile kaynaşarak enerjik bir şekilde muhabbet ediyoruz.  Bütün ekibimizle yemek verdiğimiz yere kadar gidip 5 çeşit yemek veriyoruz. Belediye olarak yemekhaneyi kurduk, belediye işçilerimize öğle yemeği veriyoruz. Bunların hepsini kendi imkânlarımızla yaptık.

pazacik-yeni-proje-6.jpg

DURMAK YOK KOŞMAK VAR

Kahramanmaraş Büyükşehir olduğunda, ben; ilk 3 yıl çok çileli geçer, ama sonrası göreceli geçer demiştim. Çünkü yeni büyükşehir oluyorsun ve sistemini oturtman kolay bir şey olmayacak. Parlamenter sistemde 10 yıl görev yaptım. Ve ne kadar zor şeyler yaşadığımı ben bilirim. Çok büyük sıkıntılar gördük. Burada alacağın bir karar 15 tane kuruma gidecek gelecek ve sonuca bağlanacak. Şimdiki sistem bizim devletimiz ve milletimiz için en iyi sistemdir. Parlamenter sistem darbelere zemin hazırlayan ve halkın her zaman zararına olan bir sistemdir. Milletin istediği oldu. Başka milletlerin hepsi bir oldular bu sistemi istemediler. Doğru olan taraf ortadaydı. Dünyada ilk kez en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduk bir. Darbeler oldu, kurşunlar yağdı, bütün terör örgütleri bize karşı bir oldu.  OHAL içerisindeyiz ama hizmetlerimiz hiçbir zaman durmadı. Daha iyi olmak için daha çok çalışmalıyız. Gidilen yol çok doğru bir yol. Türkiye’nin önü çok açık. Bölgemizin en güçlü ülkesi biz olacağız. Cumhurbaşkanımız her defasında söylüyor; Çok çalışacağız, insanların gönlüne gireceksiniz. Cumhurbaşkanımız doğru olanı istiyor. Bizim her yere gidip vatandaşlarımızın gönlünü almamız lazım. Bizim kırsal alana yaptığımız hizmetler bizi çok mutlu ediyor. Bizim tek bir hedefimiz var durmak yok koşmak var.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.