Düzenli bakım tasarruf demektir

Vatandaşların evlerinin önüne kadar doğalgaz geldiğini ama halen kullanmadıklarını belirten Isımar Isı Sistemleri LTD. ŞTİ. Genel Koordinatörü Mehmet Akpınar doğalgaz sistemlerinin bakımlarının her yıl uzmanlar tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2017 09:25
Düzenli bakım tasarruf demektir

Yoğuşmalı kombilerin diğer kombilere göre daha avantajlı olduğunu söyleyen Mehmet Akpınar; “Doğalgaz konforlu ve ekonomik bir üründür. Çevre kirliliğini azaltır. Hafif bir gaz olduğundan dolayı kolay yanmaktadır. Standart bir kombi doğalgazın yüzde 93’ünü kullanıyor. Bu durum yoğuşmalı kombilerde yüzde yüz oranına çıkıyor. İnsanlar yoğuşmalı kombi kullanmalılar. Bundan sonra Avrupa standartlarında yoğuşmalı kombi üretilecek ve kullanılacak” dedi.

Isı sistemlerinin tümünün her yıl bakıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Mehmet Akpınar; “Kombilerin, şofbenlerin, doğalgaz sobalarının her yıl bakımlarının yetkili servislere yaptırılması lazım. Bu cihazların dışında bir temizlik daha yaptırılması gerekiyor, o temizlik de doğalgaz sistemlerinin temizliğidir. Yine bunların da ustalar tarafından yapılmasını öneriyoruz. Ayrıca doğalgaz merkezi sistemlerde baca temizliğinin yaptırılması gerekiyor. Yapılan bakımlar ekonomik anlamda kolaylık sağlıyor. Hem de cihazın ömrünü uzatıyor. Bunların yanında sağlık açısından da avantaj sağlıyor. Kısaca hem emniyet hem de ekonomi açısından bakımların aksatılmaması gerekiyor” sözlerine yer verdi.

duzenli-bakim-tasarruf-demektir1.jpg

Mehmet Akpınar açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “Uç mahallelerimizde izolasyonu zayıf olan binalarda doğalgaz sobasını öneriyoruz. Bu sobalar istediğiniz sıcaklıkta 24 saat çalışır. Aynı zamanda ekonomiktir ve apartman dairelerinde bile kullanılabilir. Bir doğalgaz sobasının ortalama 2 bin TL gibi bir maliyeti var.

Doğalgazı tasarruflu kullanabilmenin ilk şartı tesisatın uzman firmalara yaptırılması gerekir. Tesisatın çekilme şekli çok önemli. En kısa yoldan radyatörlere ulaşması lazım. Bunların dışında kombi Kahramanmaraş’ta 45 derecede çalıştırılıp bütün radyatörlerin açık olması lazım. Evden çıkarken kombinin kapatılmadan derecesi düşürülüp çıkmak lazım. Kombi sıfırlandığı zaman daha fazla gaz ve daha fazla elektrik tüketimi yapar.

Gaz dağıtım firması bütün evlerin önüne kutularını bıraktı. Ama vatandaş doğalgaz kullanmıyor. Kutusu mevcut olduğu halde doğalgaz çektirilmemiş durumda. Doğalgaz ucuz olduğu halde halkımız doğalgazı tanımadığından dolayı kullanmıyorlar.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.