Ebe ve hemşireler yemin etti

Ebe ve hemşireler yemin etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2016 09:31
Ebe ve hemşireler yemin etti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu (KSYO) Ebelik Bölümü’nden mezun olan 52 ebe adayı ve Hemşirelik Bölümü’nden mezun olan 82 hemşire adayı meslek yemini ederek öğrenciliklerini tamamlayıp hayata atıldı.

KSYO “Mesleki Yemin Töreni”, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar yaptı. Öğrencilerin mezuniyet aşamasına gelmesinde büyük emekler veren aileleri ve öğretim elemanlarını tebrik eden Güneşaçar öğrencilere seslenerek, “Bugün 4 yıllık eğitiminizi başarıyla tamamlayarak diplomalarınızı almaya hak kazandınız. Ama şunu unutmayınız ki, başarı sorumluluk da getirmektedir. Bu sorumluluklardan birisi de yaşam boyu öğrenme dediğimiz süreçtir. Sizler bu süreçte öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Şahin ise öğrencilere gelecek yaşamlarında başarılar dilerken, “Yeni bilgi ve beceriler elde etmek için öğrenmekten ve araştırmaktan vazgeçmeyin.” tavsiyelerinde bulundu.

Mezun öğrenciler adına KSYO Öğrenci Temsilcisi Ali Tecirli söz alırken, bölümlerini birinci bitiren Ebelik Bölümü’nden Şeyma Demirtaş ve Hemşirelik Bölümü’nden Yasemin Şen de kısa birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye girenlere plaket ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verilirken, Şeyma Demirtaş birinci, Yasemin Şen ikinci, Betül Gülsar üçüncü oldu.

Öğrencilerin sırasıyla Hemşirelik ve Ebelik yeminlerini okumasıyla devam eden tören, kep atma ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

15.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.