Ahmet Doğan İlbey

Ahmet Doğan İlbey

Eceli Gelen Gazete İslâm’ın Mukaddeslerine Sataşırmış

Eceli Gelen Gazete İslâm’ın Mukaddeslerine Sataşırmış

 

Bizim kültürümüzde bir deyim vardır: Eceli gelen it câmi duvarınasiyermiş. Herkesin üzerine titrediği, mukaddes saydığı değerleri kötüleyen,başkalarını tahrik edici fiillerde bulunan kişi, bunun kötü sonuçlarını gözealmalıdır. Fransız zihniyetli lâ-dinî Cumhuriyet gazetesine kıssadan hisse…

 

CUMHURİYET, DOMUZ BAŞLI BAŞÖRTÜLÜ KARİKATÜRLERYAYINLAYAN DARBECİ GENERALLERİN GAZETESİDİR 

 

Cumhurla hiçbir zihniyet birliği olmayan, lâ-dinî ve materyalist olmakgibi türlü şenaat saçan özelliklere sahip Fransız karakterli CumhuriyetGazetesi her devrin güç odaklarına yaslanmayı şiar edinmiştir. Diyar-ı küfrünen müptezel beldesi Paris'in müşrik dergisi Charlie Hebdo’nun Hz. Peygamberimizs.a.v’a hakaret ihtiva eden karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ninyaptığı provokasyonların haddi hesabı yoktur.

Şu sözlaik-liberal cephenin tesirli bir internet gazetesine aittir; gerisini düşünün:“Cumhuriyet, domuz başlı başörtülü karikatürler yayınlayan Paşa ve OrduGazetesidir...” (wow Turkey. com. 18 Temmuz 2009).

CUMHURİYET, NAZIM HİKMET’İN “YÜZÜNE TÜKÜRÜLMESİNİ”İSTİYOR

 

Müslüman Türk ve İslâm düşmanlığındaortak tarafları olmasına rağmen 1951’de Nazım Hikmet’in fotoğrafınınCumhuriyet’in birinci sayfasına konulduğunu ve altına da şu haberin yazıldığınımeraklısı bilir:

 

“Resmi teksir edip dağıt ki,millet doya doya yüzüne tükürsün.” Devir, Sovyet düşmanlığının başladığı veAmerikancılık politikasının hızlandığı devirdir. (Kemalist Cumhuriyet, KaynakYayınları, 1994)    

 

Zihniyet olarak lâ-dinî veKemalist olan, şartlara göre ânında aldatabilen Cumhuriyet Gazetesi 1930’dakısa bir süre Serbest Fırka’yı destekleyici yayın yapar, fakat M. Kemal’inişaretiyle aslına döner. 1933-1944 arası koyu Hitlercidir. 1950’lerin soğuksavaş döneminde Amerikan politikası gereğince komünizme karşı kampanyabaşlatır.

 

KEMALİST/ ATATÜRKÇÜ GAZETE BELÂSINI ARIYOR

                                                                                                 

Dikkat etmelidir ki, kötülükve dinsizlik mikrobu yayan Kemalist /Atatürkçü şarlatan Cumhuriyet Gazetesi’ningeçmişi kirlidir. Kanlı 27 Mayıs1960 darbesinde “Kahraman Türk Ordusu”manşetini atarak “Millî Demokratik Devrimci ve İlerici Dönem” fikrini 12 Mart1971’e kadar işler. 1965’lerde TİP’i övücü haberleri öne çıkararak 71Muhtırası’nda “Devrim ve Ordu” manşetiyle vesayetçi-militarist ordu rejiminiöne çıkarır.12 Eylül 1980 Darbesine kadar sosyalist solun temsilcisi bir gazeteolarak arz-ı endam eder. Akabinde 12 Eylül darbesi ve anayasasına sahip çıkanilk gazete olduğu hâlâ hafızalardadır.

 

Darbe çığırtkanlığı ve“irtica” avcılığıyla “ün” yapan adı geçen gazete, 28 Şubat ve 27 Nisan darbegirişimlerinin de baş destekleyici olarak Ergenekon çetesine de sahip çıkarakFransız zihniyetli olmanın yanında Kemalist ulusalcı kimliğini sürdürmektedir.

 

27 MAYIS’TAN ERGENEKONA ASKERÎ CUNTALARI ÖVENCUMHURİYET

 

12 Mart 1971’in savcısı BakiTuğ’un Cumhuriyet için dediklerini birkaç cümleyle aktarıyorum:    

 

“Cumhuriyet,12 Eylül’den önceaskerler üzerinde etkili bir gazetedir. Askerî savcı ve hâkimlerin atanmasındarolü olmuştur. 12 Martçı cuntacılar sosyalist, İlhan Selçuk’un da olduğu 9Martçılar komünist bir iktidar özlemi içindeydiler. Sadece İlhan Selçuk değil,bütün Cumhuriyet Gazetesinin o dönem yayınları incelendiğinde komünist darbeistekleri açıkça görülecektir. 9 Martçıların cuntaya ev sahipliği yaptığı ve evtoplantıları düzenlediği ortaya çıkmıştır” (28 Aralık 2005 tarihli gazeteler)

 

Ergenekon İddianamelerindebaş aktör olarak en çok Cumhuriyet Gazetesi yer alır. İddianameye göre, Org.Şener Eruygur’un sağ kolu olan Tuğgeneral Levent Ersöz, Cumhuriyet yazarıMustafa Balbay’la makamında görüşür. Balbay, “100 milyar liraya ihtiyaç var.Yoksa gazetenin yüksek tiraja ulaşmasının zor olacağını” söyler.

 

Bunun üzerine Ersöz, “Org.Şener Eruygur’la geliştirdikleri plân gereğince gazetenin Eğitim Birliklerinde,Askeri Okullarda, Bölge, Karargah ve Kuvvet Komutanlıklarında ucuz fiyatasatılmasının sağlanabileceğini” ifade eder. Ersöz, “aradaki farkın JandarmaGenel Komutanlığı tarafından karşılanabileceğini” ileri sürer (28 Eylül 2008tarihli Dünya Gazetesi).

 

“CUMHURİYET’İ KIŞLADA, GATA’DA 250.000’DEN SATARIZ...”

 

İddianameye göre, Ersöz’ün“ben gazeteyi herkese satarsam bu gazete mükemmel olacak” demesi üzerine Balbayşu teklifi sunar: “Biz üniversitelerde 250.000.’den gazete satıyoruz. Kışlada,Gata  da 250.000’den satarız” (1 Nisan2009 tarihli gazeteler).

 

Ersöz, CumhuriyetGazetesi’nin askerî birliklerde satılmasını, diğer gazetelere ise ambargouygulaması yapılmasını istiyor: “Bunu yaparken birlik komutanlarına şunusoracağız: ‘Siz Cumhuriyet’e kapıyı açarken diğerlerini de hissettirmeden hafifhafif kısın.”

 

Ersöz, “Yarından itibarenBirlik Komutanlarına talimat veririm” diyor. İddianamede bunlar okunurken,CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın, Cumhuriyet Gazetesineverdiği desteklerle ilgili “Cumhuriyet yazarı Balbay’ın kendisine 1, 1,5 milyarliraya ihtiyaç olduğunu söylediği” beyanatları gündeme bomba gibi düşer (1Nisan2009 tarihli gazeteler).

 

Ergenekon Dâvası’nda ifadesialınan Sesar’ın Başkanı İsmail Yıldız’da ele geçen belgelere göre CumhuriyetGazetesi “En Kemalist Gazete” olarak adlandırılıyordu. “Cumhuriyet, tüm gizliservislerin at oynattığı bir gazete hâline geldi. Cumhuriyet çökme mertebesinegelirken, Gürbüz Çapancılar desteği ile ayakta kalmaya çalıştı. Gazete, ErmeniSarkisyan üzerinden gelen para ile Gürbüz Çapan ekibinin kontrolüne geçmişti”deniliyordu (6 Şubat 2009 tarihli gazeteler).

 

Bu iddianamede “Ulusal-Medya2001 İstanbul Sunuş” kod başlıklı bir belge daha çıkmıştı. Bu çarpıcı belgedegazetenin mâzisine dair şu ifadeler yer alıyordu: “Cumhuriyet’in Alman Naziİstihbaratınca finanse edildiği, Yunus Nadi’nin, Nazi Almanya’sında gençKemalist Türkiye Cumhuriyetinin en güvenilir adamlarından olduğu...” Ayrıca,“gazetenin amacının kurulduğundan beri kamuoyu oluşturmak olduğu” ilerisürülüyordu (Aralık 2008 tarihli Dünya Bülteni: Cihan Kaynak) 

 

AHMET NECDET SEZER, CUMHURİYET GAZETESİ ABONEÇALIŞMALARINDA    

 

2008 Haziran sonundaCumhuriyet’in Ankara Temsilciliğinin yeni binasına taşınma kokteylinde işçi veemekçi kitlelerden kimseler yoktu. Yarı askerî Atatürkçü rejimin ikamesindenyana olanlardan sol-laikçi Ahmet Necdet Sezer, Metal-İş Sendikası BaşkanıErgenekoncu Mustafa Özbek, Yekta Güngör Özden, Sabih Kanadoğlu, Deniz Baykal vesözde Alevî vatandaşlarımızı temsil eden birkaç dernek başkanı vardı.

 

Neredeydi halkçı, emekçisosyalist solcu Cumhuriyet Gazetesi? Yine aldatmıştı?  Halktan uzak oligarşik güçlere ve seçkinleringazetesiydi. Kokteylde, Türkiye’nin talihsiz bir zamanlarının bir parçası olarakhatırlanacak olan Cumhurbaşkanı Sezer, “gazetenin tirajını az bulduğunu, dahafazla satılması gerektiğini” söylüyordu. Ertesi gün “Ahmet Necdet Sezer,Cumhuriyet Gazetesine abone çalışmalarına başladı” haberlerini okumuştuk (24 ve25 Haziran 2008 gazeteleri).

 

“ASKERLE İŞ TUTMAK HİÇ AKLINDAN ÇIKMADI...”

 

Cumhuriyet Gazetesi, 7 Mayıs2010’da 86. Kuruluş Yıldönümü balosunda çizgisini aşağıda tırnak işareti içindeverdiğimiz sloganlarla tanıtır: “Cumhuriyet Darbelere ve darbecilere karşıdır”

 

Böyle bir müptezel bir yalanaaklı ve hafızası olan inanır mı? Darbeleri desteklediğine dair sırf CumhuriyetGazetesi’nde binlerce yazı mevcut. 71 Muhtırası’nda Madanoğlu ve Doğan Avcıoğlucuntasıyla işbirliği yapan darbesever İlhan Selçuk’un yarım asırlık yazılarınındarası alınsa geri kalanı sol askerî hükümet modelleri üstünedir. Selçuk bütünvarlığıyla Cumhuriyet Gazetesi’yle bütünleşmiş bir isim değil midir? HasanCemal, gençliğindeki cuntacı-devrimci yoldaşını “Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim”kitabında şöyle târif ediyor:

 

“İlhan Selçuk, fikirlerineAtatürkçülük sosunu bulayarak üstü örtülü Nadir Bey’in gözünde farklı görünmeyebaşladı. Atatürkçülük, Kemalizm paravanlarını kullanmaktan hiç vazgeçmedi.Çünkü yönü her zaman kışlaya dönüktü. Askerlerle iş tutmak aklından hiççıkmadı.”

 

Hâsılı, yukarıda cemâziyelevvelinive cürümlerini anlattığım Cumhuriyet Gazetesi hiçbir zaman millet yanlısıolmamıştır. Onun alâmet-i farikası aldatmak ve İslâmların mukaddeslerinedüşmanlıktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.