Eğitimde ilklerin adresi Beyza Okulları

Eğitimde ilklerin adresi Beyza Okulları

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2017 08:49
Eğitimde ilklerin adresi Beyza Okulları

1997 yılında 20 öğrenci ile eğitime başlayan Beyza Okulları başarı çıtasını her geçen gün daha da yükseltti ve Kahramanmaraş’ta birçok ilke imza attı. Yoğun talepten dolayı kontenjanlarda yüzde yüzlük bir doluluk oranı ile yeni bir bina projesine geçen Beyza Okulları 10 bin metrekarelik bir arsa üzerinde Kahramanmaraş’ta marka olmaya devam ediyor.

Boğaziçi Kampüsü ile Kahramanmaraş’ta özel eğitimde yeni bir dönem başlayacak. Beyza Okulları Boğaziçi Kampüsü öğrenciler için adeta bir yaşam alanı özelliği taşıyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Beyza Okulları Boğaziçi Kampüs Sorumlusu Yusuf Karadöl “temel motivasyonu kesinlikle maddi kaynaklar değil; eğitime kendini vermiş bir avuç inanmış insandı.” dedi.

b3-003.jpg

Özel Beyza Okulları’nın geçmişten günümüze gelişinden ve başarı çizelgesinden bahseder misiniz?

Beyza Okulları 1997 yılında 20 öğrenci ve 2 kadrolu öğretmenle eğitim-öğretime başlamıştır. Bedirhan Ermeydan’ın Kurucu Müdürlüğünü yaptığı kurumumuz 1998 yılında Cevdet Kabakçı’nın müdür olmasıyla başarı çıtasını yükseltmeye devam etmiştir. 2000’li yıllara geldiğimizde Özel Beyza Lisesi açıldı ve ilköğretim öğrenci sayımız 120’ye ulaştı. 2001’de Özel Beyza Lisesi 9 öğrenci ile eğitime başladı. Beyza Okulları hiç kayıp vermeden, aksine artış gösteren bir tablo ile sürekli yükselişini devam ettirdi. 2009’da Özel Beyza Lisesi özerk binasına taşındı. 4+4+4 eğitim sistemine geçildiğinde Kahramanmaraş’ta bağımsız binaları olan ilk ve tek okul Beyza Okullarıydı. Biz ilköğretim, ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerimize ayrı ayrı binalarda eğitim verdik. Şu an dahi hem ilimizde hem de ülkemizde bazı özel okullar aynı binalarda, ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerine ortak binada eğitim veriyorlar. Beyza Okulları bütün bunları yaparken temel motivasyonu kesinlikle maddi kaynaklar değil; eğitime kendini vermiş bir avuç inanmış insandı. Çocuklarımıza en iyi eğitimi verme düşüncesi Beyza Okullarının temel referans kaynağı oldu, olmaya da devam ediyor. Üzerinde durduğumuz şartlar sadece fiziki ortamlar değil. Fiziki şartlar çok önem arz etmekle birlikte asıl mesele eğitime bakış açısı, nasıl bir insan yetiştiriyoruz düşüncesidir. İşte Beyza Okullarını diğer okullardan ayırt eden temel saik budur. İnsan modeli. Biz Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz bir insan modeli peşindeyiz. Eğitimdeki Kızıl Elma’mız budur.

b1-014.jpg

Boğaziçi Kampüsü’nde nasıl bir eğitim modeli hedefliyorsunuz ?

Boğaziçi Kampüsü ve Beyza Okullarının sunduğu modern eğitim ile ilgili bilgi veren Yusuf Karadöl şu şekilde devam etti; Beyza Okullarında; ilkokulda 500, ortaokulda 550 öğrenci kontenjanımız mevcut. Kontenjanlarımız dolu olduğu için yeni öğrenci kaydı alamıyorduk. Hem ölçülebilir alanda başarılı ve hem de değerlerimiz noktasında ciddi bir eğitim verdiğimizden yoğun talep de alıyorduk. Özetle söylemek gerekirse, 2010 yılından itibaren velilerimizin en önemli tercih noktası haline geldik diyebiliriz. Bu başarı öyküsünde veli memnuniyeti dışında görsel ve işitsel reklamın payı nerdeyse hiç yok. Eğitimde bir gelenek oluşturduğumuzun en önemli delili, okuttuğumuz öğrencilerin şimdi çocuklarını da okutuyor olmamız. Bu ülkemizde dahi çok az okula nasip olan önemli bir vaka, bir gelenek.  Durum böyle olunca sosyolojik bir gerçeklikten hareket ederek, şehrin batı tarafına yönelip, 10 bin metrekare arsa üzerine yeni ve modern kampüsümüzü yaptırıyoruz. Çok özel bir ekip ile yaklaşık bir yıllık bir çalışma ile bütün ihtiyaçları göz önüne alarak projeleri çizdik. Şu an itibariyle okulumuzun inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanmış durumdadır. Okulumuzda bütün sınıflarımız 50 metrekare olacak şekilde tasarlanmıştır, bu da öğrencilerin en rahat eğitim ortamına sahip olacakları anlamına gelmektedir. Öğrenci merkezli eğitim adına tüm detaylar düşünüldü. Sınıflarımızda merkezi ısıtma ve soğutma sistemi bulunuyor. Çocuklarımız klimadan etkilenmesin diye her ihtimale karşı mekanik ısıtma sistemi de kullandık. Sınıflarımızda Fatih Projesine uygun akıllı tahtalar mevcut, hem modern hem de geleneksel eğitimin tüm kodlarını hesapladık. Keza anasınıfımız da bu şekilde planlandı. Milli Eğitim müfredatına uygun son teknoloji bilgisayar laboratuvarı kuruyoruz. Öğrencilerimizin sadece akademik çalışmaları değil, onların sanat ver spor gelişimlerini de düşünerek gerekli tüm donanımları hazırlıyoruz. İki adet havuz, sauna ve fitness, spor salonları, halı saha, tenis kortları, resim ve müzik atölyeleri ilk akla gelen alanlarımız. Bu demek oluyor ki hem eğitimde hem de sanat ve spor alanlarında bölgenin en iddialı okul olmaya adayız.

b4.jpg

Boğaziçi Kampüsü’nün eğitimci kadrosu ve Beyza okullarının farkından bahseder misiniz?

Kendini ispatlamış eğitimciler ile çalışmaya ve nitelikli eğitime çok önem veriyoruz. Anasınıfından başlayarak öğrencilerimize her türlü eğitici ve geliştirici eğitim materyal ve malzemelerini kullanacağız. 550 kişilik son teknoloji konferans salonu çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda 2 adet seminer salonumuz ve 3D sinema salonumuz var. 3D sinema salonunda hem eğlence hem de eğitimi hedefliyoruz. Bunların yanında Hayal Odası ve Buz Pateni pisti çalışmalarımız var. Bu çalışmalar ile Kahramanmaraş’ta birçok ilke imza atıyoruz. Bunun yanında drama odası ile öğrencilerimize drama ve tiyatro eğitimi vereceğiz. Bu eğitimlerle çocuklarımıza özgüven kazandıracağız ve onların çeşitli yeteneklerini ortaya çıkaracağız. Velilerimize özel kafeteryayı faaliyete geçireceğiz. Kütüphanemiz yeni sistemlere uygun olarak dizayn ediliyor. Ayrıca zengin kitap çeşitleri ile öğrencilerimizin istediği her kaynağı bulması amaçlanmıştır. Kahramanmaraş’ta birçok ilke imza atmış eğitimciler ve yöneticiler ile çalışıyoruz. Müzik sınıfımız özel olarak dizayn ediliyor, ses sitemlerinden yalıtımlara kadar en ince ayrıntısına kadar işinde uzman ustalar ile yapılıyor. Çocuklarımızın toprağa dokunmaları lazım, biz bunu amaçlayarak projeler geliştiriyoruz, hobi bahçeleri oluşturuyoruz. Öğrencilerimize uzman hocalarla önleyici psikolojik rehberlik desteği veriyoruz ve bu işlemleri rapor halinde ailelerine sunuyoruz. Bütün şubelerimizde rehberlik anlamında öğrencilerimize yardımcı olan alanında uzman öğretmenlerimiz var. Ve bir takip sistemi ile bütün öğrencilerimizin durumlarını velilerimize ulaştırıyoruz. Öğrencilerimize rehberlik danışman öğretmenlerimiz ile kişisel gelişim ve kültürel değerler olarak bütün manevi formasyon eğitimlerini veriyoruz. Özellikle dil eğitime çok önem veriyoruz. Yabancı dil konuşmaya yönelik büyük çalışmalar yapıyoruz ve bunun için tabancı uyruklu öğretmen temin ettik.  Bu çalışmaların bazıları yurt içinde bazıları da yurt dışında gerçekleşiyor. Müfredatın dışına çıkmadan, öğrencilerimizi sosyal ve kültürel faaliyetler açısından geliştirmek için birçok etkinliğe imza atıyoruz. Hafta sonları öğrencilerimiz için tekvando, badminton, okçuluk, basketbol, takı tasarım, nakış, futsal, yüzücülük, binicilik, satranç, zeka oyunları, tezhip ve ebru kulübü kurduk. Bu kulüpler ile öğrencilerimiz hangi alanı istiyorlarsa orada etkinlik gösteriyorlar.

b5.jpg

Özetle söylemek gerekirse, her gün kendini yenileyen, nitelikli eğitime büyük önem veren, kültür ve değerlerimizi temel referans noktası kabul eden okullarımız, Kahramanmaraş ölçeğinde kendini çoktan ispatlamıştır, bundan sonraki hedefimiz bölgenin en iyi okulu olmak ve sonra da ülkemizin en saygın eğitim kurumlarından biri olarak anılmaktır. Bunu yapabileceğimize inancımız tam. Bir Kahramanmaraş eğitim markası olarak tüm Türkiye’de iyi işler yapmak istiyoruz. Ülkemize; vatanını milletini ve değerlerini gerçek anlamda seven ve bunları hiçbir şeye feda etmeyecek şahsiyetler yetiştirmek istiyoruz. Gayret bizden başarı Allah’tandır.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.