Ekinözü ’nde Ak Partililer Aç Kalan Yaban Hayvanları Unutmadı

Ekinözü ’nde Ak Partililer Aç Kalan Yaban Hayvanları Unutmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2016 16:25
Ekinözü ’nde Ak Partililer Aç Kalan Yaban Hayvanları Unutmadı

Kahramanmaraş’ın Ekinözü AK Parti İlçe Başkanlığı, kar yağışı nedeniyle aç kalan hayvanlara 4 noktada yem dağıttı.

Kış mevsimiyle birlikte yağan karın özellikle Kahramanmaraş’ın kuzey İlçelerinden olan Ekinözü ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının doğada yiyecek bulmalarını zorlaştırdı. Karlı kaplı bölgelere AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hanifi Öncül ve partiler tarafından buğday ve ekmek bırakıldı.

İlçenin 4 farklı noktasında kuşların ve hayvanların yemlenebileceği yerlere buğday ve ekmek bırakıtlarını ifade eden AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, hayvanların unutulmaması gerektiğini belirterek: “Kar yağışı nedeniyle kanatlı, Etçil türü hayvanlar kuşlar yem bulmakta zorlanıyor. Biz de bunu düşünerek yaban kuşlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla Belediye Meclis Üyelerimizle Partilerimizle birlikte İlçemizin 4 farklı noktasında yem bıraktık. Bunu doğanın daha yaşanabilir olması açısından önemsiyoruz” dedi.

Daha önce kışın yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını ifade eden Şakalar: "Hz. Ömer’in 'Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler' sözünden hareketle AK Parti Ekinözü İlçe Teşkilatımız olarak atalarımızın bu güzel geleneğini yaşatmak istiyoruz. Bizim medeniyetimiz ifade edildiği gibi çevreye, hayvana ve ekolojiye dost bir medeniyettir. Mütevazi ama çok insani bir çalışma olduğuna inanıyoruz.

Kış şartların çetin geçtiği ilçemizde Belediye Meclis üyelerimize vatandaşlarımız ve teşkilat mensubu arkadaşlarımız var şu an itibariyle doğadayız, tabiattayız. Bu coğrafya kışın en şiddetli olduğu coğrafyalardan bir tanesi Ekinözü ilçemizin kış şartları Doğu Anadolu karsı, Ağrı Ardahan’ı ve buna benzer ileri artmaktadır biz bu düşünceyle belediye meclis üyeleri bize teşkilat mensubu ve vatandaşlarımıza Doğada yaşayan kanatlı türlü hayvanlarımıza etçil hayvanları ve hayvanlar ve hayvanlarımıza bu Doğa şartlarına bir nebze olsun kolaylaştırmak onların Bu kış şartlarında karınlarını doyurmak için buradayız Biz her zaman için Yaratılanıyaratandan dolayı seviyoruz her canlı bizler için önemli İnşallah bir nebze olsun bu bırakmış olduğumuz Oraya bırakmış olduğumuz yem katkı maddeleri kanatlı hayvanlar ve canlı canlı canlılara etçil ve otçul hayvanlar bir şifa olur karınlarını doyur ümidiyle Biz buradayız şu an termometreler eksi 22 dereceyi göstermekte Burada ayakta durmakta zorlanırken bu Doğada yaşayan canlılar Kanatlar olsun etçil hayvanlar ve otçul hayvanlar durumu bizler için önemli önem arz ediyor Her canlı bizler için önemli Yaratılanıyaratandan dolayı kayıtsız seviyoruz münasebetle Doğada yaşayan bütün canlılara yardım için buradayız İnşallah ikram etmiş olduğumuz bu yiyecekler bir nebze olsun fayda olur diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hanifi Öncül ise Ekinözü halkının evlerindeki ekmekleri ve atık gıdaları yol kenarlarına ya da biriktirerek ilçenin kırsal kesimlerine bırakabileceğini ve, bu davranışın tüm insanlarda duyarlılık yaratacağına inandığını söyledi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.