Ekinözü’nde 154 Güvenlik Korucusu Yemin Etti

Ekinözü’nde 154 Güvenlik Korucusu Yemin Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2017 11:39
Ekinözü’nde 154 Güvenlik Korucusu Yemin Etti

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinin kırsal bölgelerinde görev yapmak üzere alınan eğitimini başarıyla tamamlayan 154 yeni Güvenlik korucuları için, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yemin töreni düzenlendi.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 154 güvenlik korucusu, Yemin törenine; saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından güvenlik korucularının göreve başlaması hakkında bilgilerin verilmesiyle başladı. Törende korucular, üzerinde Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyarak yemin etti.

Yemin törenine, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper, Kaymakam Cüneyt Caner,  Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, güvenlik korucular ve korucu aileleri katıldı.

k1-013.jpg

Törende konuşma yapan Kaymakam Cüneyt Caner , yemin eden ve göreve başlayan koruculara yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Göreve yeni başlayan korucuların, diğer korucular ve Jandarma ile birlikte bölgenin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden görevinin başında olacağına vurgu yapan Kaymakam Caner ,”Yemin ederek göreve başlayan korucular, bir güvenlik birimi olarak faaliyet yürütecek. Her biri, gece-gündüz demeden jandarmamızla birlikte aktif bir şekilde hareket edecek. Ayrıca korucular, bir güvenlik birimi olmaları dolayısıyla görev yaptıkları bölgelerde tutum ve davranışlarıyla da örnek olacaklar. Bu vesileyle korucularımıza görevlerinde başarılar diliyorum.  Bugün en çok köy korucularımızı istihdam ettiğimiz alan biliyorsunuz ki, terör örgütüyle mücadele alanı olmaktadır. Türkiye genelinde Güvenlik korucularımız istihdam şekli, doğudan batıya doğru giderek, doğuda daha şiddetli olmakla birlikte, bölgemizde de terör örgütlerinin geçiş güzergâhını kapatmak ve operasyonlara iştirak etmektir dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen   ise, “Güvenlik Koruculuğu devlet ve millet birlikteliliğini sağlamak anlamında çok önemli bir projedir. PKK terörünün bir etnik kimlik meselesi olmadığını Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve milletiyle bir bütün olarak bu hain teröre karşı bir irade koyduğunun göstergesi olduğunu belirtmek istiyorum. Dün olduğu gibi bu günde operasyonlar aralıksız devam edecek olup bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürdürülecektir. Bu mücadelede en büyük desteği tabi ki vatandaşlarımız vermektedir. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkan ihanet şebekelerine karşı gerektiğinde bir araya gelebileceğimizi ve bütün dünyaya bunu ispat edebileceğimizi göstermiş bulunuyoruz.”şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.