Ekinözü’nde Bilim Fuarı Açıldı

Ekinözü’nde Bilim Fuarı Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2017 18:25
Ekinözü’nde Bilim Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesi'nde bulunan Soysalı EnerjiSA İlk ve Orta Okulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na katılıp onay alan projeler sergilendi.

Soysalı EnerjiSA İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında yaptıkları projeleri okullarında sergilendi.  Okulu'nun Konferans Salonunda düzenlenen törene Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cebrail Taşdemir, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Kaymakam Cüneyt Caner ve Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in Kurdelenin kesilmesinin ardından sergiyi gezen davetliler yıl içerisinde öğrencilerin yapmış olduğu projeleri inceledi.

TÜBİTAK Bilim Fuarı açılış töreninde yaptığı konuşmada, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik eden İlçe Kaymakamı Cüneyt Caner ‘’ "Bizler gençlerimize her zaman güveniyoruz. Güvendiğimiz gençlerimizin bu çalışmaları takdire şayandır. Tüm öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tür TÜBİTAK Bilim Fuarları öğrencilerde analitik düşünme, bilimsel çalışmalara ilgi ve araştırma becerilerini geliştirmesine katkı sağlıyor  Bilgi üretimi çevrede olup bitenleri merak ederek, merak edilenleri araştırarak ve araştırma sonuçlarını paylaşarak gerçekleşir. Bilim Fuarının amacı, öğrencilerimizi bilime bulaşmış bilim ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamaktır. Bu tip bilim fuarları, katılımcılara problem çözme becerilerini geliştirmeye, yaratıcılıklarının farkına varmaya ve kendini ifade etme durumlarını sağlamak amacıyla önemlidir.  Öğrencilerimizin TÜBİTAK desteğiyle hazırladığı bilim fuarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz büyük emek harcadılar. Öğrencilerimiz, öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde, çeşitli alanlarda projeleri öğrencilerimiz danışman öğretmenin nezaretinde, özverili çalışmaları sonucunda ortaya koydular. Emeği olan herkesi tebrik ediyorum dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, törende yaptığı konuşmada bilim fuarının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu tür çalışmaların, öğrencileri bilimsel çalışmaya teşvik ettiğini kaydeden Başkan Çeleğen, bilimsel çalışmaların günlük yaşama uyarlandığını, dolayısıyla öğrencilerin özgüveninin gelişiminde çok olumlu etki oluşturduğunu söyledi.

Çeleğen Konuşmasının devamında ise  ‘’ Bilim Fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.   Eğitimde çok başarılı bir ilçeyiz Bilimsel çalışmalarda yeni ufuklar açacak bu tür bilim fuarlarının ilçemizde de düzenlemiş olması öğrencilerimiz ve okullarımız açısından çok faydalı ve gelecek adına ümit verici." dedi.

İlçe Milli eğitim Müdürü vekili Cebrail Taşdemir ise  "Öğrenciler açısından çok önemli. Gerçekten hayal etmeyi geliştiriyor. Öğrencilerimizin ufkunu açıyor, güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Bundan dolayı öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel eserler ve çalışmalar ortaya koymuşlar" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.