Ekinözü’nde Çanakkale anlatıldı

Ekinözü’nde Çanakkale anlatıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2017 17:04
Ekinözü’nde Çanakkale anlatıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Ekinözü Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programları kapsamında Yunus Emre Ortaokulu konferans salonunda ‘’Çanakkale Geçilmez ve Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri’’ adlı konferans düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından her ilçe de düzenlenecek olan ‘’Çanakkale Geçilmez ve Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri’’ konferansı programı Ekinözü İlçesinde devam etti.

Konuşmacı olarak Tarihçi Yazar Mehmet Işık katıldığı konferansa Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçe Koordinatörü Mahzar Türk, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar,  Ekinözü İlçe Müftüsü Muhammet Meral, Ekinözü Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çiçek ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Vatandaşlar ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçe Koordinatörü Mahzar Türk Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünün kutlandığını belirterek: “Kahraman atalarımızı ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla yad ediyoruz. Dönemin düşman küresel güçlerinin sahillerimize kadar gelerek, vatan topraklarına yönelik kirli ve alçak emellerini hayata geçirmek istemeleri, çok şükür ki Çanakkale önünde imana çarpmış, ecdadımızın bağımsızlığa duyduğu inançla erimiş ve yok olmuştur. Son yurdumuz olan Anadolu’yu kuşatan düşman unsurlarının sahip oldukları teknolojik ve moral üstünlüğüne karşı, kendilerini seve seve feda eden vatan evlatlarının dikilmesi haklı olarak Çanakkale’de bir Türk destanının doğmasına neden olmuştur” dedi. 

Daha sonra söz alan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temellerinin Çanakkale Zaferi ile atıldığını vurgulayarak, Türk Milleti’nin Çanakkale’de gösterdiği kardeşlik ve dayanışmanın ilelebet devam etmesini temenni etti.

Tarihçi Yazar Mehmet Işık Çanakkale Savaşı’nın yedi düvele karşı verildiğine dikkat çekerek çocuklarımızın eğitiminde Çanakkale’de başlanılması gerektiğini söyledi.

Tarihçi Yazar Mehmet Işık konuşmasında; ‘’ 1856 yılında biz Avrupa birliğine dâhil olduk. Paris Antlaşması ile birlikte. Bizi ne zaman aralarına almak istedilerse ikiyüzlü Avrupalı’lar hep hasta adamın üstüne çöktüler. Bu hep böyle oldu. Daha geçenler de Hollanda’da yaşadık. Ne oldu? Yine aynı oyun yine aynı tezgâh. Ama biz 15 Temmuz ile birlikte artık ‘hasta adam yok’ dedik.  

Tarih iyi okumak ve iyi öğrenmek gerek. Yıllarca unutulan Kahramanlarımızın hayatı siz değerli öğrenciler kardeşlerimize ışık olacaksınız” dedi.

Konferansın sonunda tarihçi Yazar Mehmet Işık, okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.