Ekinözü’nde öğrencilerin umutlarına kanat oldular

Kahramanmaraş Ekinözü Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün başlattığı 'Kalem Tutan Eller Üşümesin' kampanyasına ‘Umutlara Kanat Ol Projesi ‘de destek verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2017 17:32
Ekinözü’nde öğrencilerin umutlarına kanat oldular

Ekinözü Belediyesi’nin başlattığı 'Kalem Tutan Eller Üşümesin' kampanyasına destek veren Umutlara Kanat Ol Projesi (UKOP) tarafından, Soysalı Mahallesi Enerji SA İlk ve Ortaokulu’nda 50 öğrenciye mont, bot, kazak, eldiven, bere ve çoraptan oluşan giyim eşyası dağıtıldı.

Sosyal sorumluluk çalışması olan Umutlara Kanat Ol Projesi, Gözde Apaydın ve Sinem Gülgün tarafından 2017 yılında oluşturuldu.

Tedavi gören çocukların medikal ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan bu projeyle şu an ihtiyaç sahibi her çocuğuna yardım ediliyor.

ekinozu’nde-ogrencilerin-umutlarina-kanat-oldular.jpg

1 YILDA 100 ÇOCUK

1 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 100 çocuğun medikal ve temel ihtiyaçlarını karşılayan UKOP, Aralık ayında Toplumsal Aydınlanma Derneği ile birlikte Ekinözü Soysalı Enerji SA ilk ve Ortaokulu öğrencilerine ve bölgede bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara kışlık giysi yardımı yaptı. UKOP hakkında bilgi veren Gözde Apaydın şunları anlattı: “Hastanelerde manevi destek sağladığımız çocukların maddi olarak da zorluklar çektiğini gördüğümüz için kendimiz bir proje yapmak istedik ve UKOP ortaya çıktı. Kendi tasarladığımız ürünleri satışa sunarak geliri ihtiyaç sahibi çocuklar için harcıyoruz. Hala duyularını kapatmamış, kendinden başkalarını da düşünebilen insanların varlığını hissetmek istiyoruz. Umarız hep birlikte daha çok umudun büyümesine destek oluruz.”

ekinozu’nde-ogrencilerin-umutlarina-kanat-oldular1.jpg

YAPILAN HER YARDIM GELECEĞİMİZİ DAHA GÜÇLÜ YAPACAK

Belediyesi Basın Yayın Danışmanı İsmail Bozdoğan ise: “Basın Yayın Müdürlüğümüzün hazırladığı sosyal sorumluluk projelerimizle birlikte şehrimizdeki ve ülkemizdeki hayırseverlerin de katıldığı Kalem Tutan Eller Üşümesin çalışmasını başlattık. Öğrencilerimizin soğuk kış şartlarında rahat bir şekilde okullarına gidip, yine huzurlu olarak eğitim ve öğretim görmeleri doğrultusunda yapılan bu projemizi önemsiyorum. Aynı zamanda öğrencilerimizin üşümeden okula gitmeleri annelerin ve babaların da gönüllerinin rahat olmasına vesile olduğunu düşünüyorum. Bütün amacımız insanlarımızın, çocuklarımızın yaşam kalitesinin artırılması ve huzur içinde olmasıdır. Bu kapsamda başlatılan projeler çok önemlidir ve bu projelere destek veren herkes çok değerli insanlardır. Geleceğimizin mimarları olacak çocuklarımızın üşümeden rahat bir şekilde eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmeleri için başlattığımız bu kampanyaya ülkemizin birçok köşesinden destek geliyor. Öğrencilerimizin daha başarılı olmaları adına başlattığımız ve kısa sürede çığ gibi büyüyen kampanyamıza şu ana kadar destek veren bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyor ve yeniden projemize destek çağrısı yapıyoruz. Emin olun ki, yapılan her yardım geleceğimizin daha güçlü, kuvvetli ve kudretli bir şekilde yetişmesine vesile oluyor. Yarınlarımızı ancak şu anda yaptığımız bunun gibi çalışmalarla daha donanımlı hale getirebiliriz. Başlattığımız bu kampanyaya destek olarak Soysalı Enerji SA İlk ve ortaokulundaki öğrencilerimize bölgemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına destek olan Umutlara Kanat Ol Projesi, sorumluları Gözde Apaydın ve Sinem Gülgün’e hem belediyemiz hem de öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.”

SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ

EnerjiSA İlk ve Ortaokulu’nda yapılan dağıtım töreninde konuşan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen şunları söyledi: “Belediyelerin sosyal fonksiyonlarını arttıran ve sosyal yaşam içinde aktif hale gelmesini sağlayan sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürütüldüğünü ve bu hizmetler yürütülürken insan odaklı çalışmalar yapıldığını belirtti. Başkan Çeleğen ;"Sosyal Belediyeciliğin bir diğer önemli ayağı da, kuşkusuz eğitim yatırımlarıdır. Biz, belediye olarak, gençlerimizin geleceğine yönelik yatırımlara da öncelik veriyoruz. Okullarımıza her türlü ekipman temininden tutun boya, badana, temizlik ve tadilat işlerini üstleniyoruz. Yetinmiyoruz, her türlü eğitici, öğretici, kültürel faaliyetlere ön ayak olup gerekli düzenlemeleri yapıyoruz."

“Hayatımız boyunca iyilikten vazgeçmeyelim” diyerek nasihatte bulunan Çeleğen, şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; ‘Sizin en hayırlınız insanlara en faydalınızdır.’ Başka bir hadiste de buyuruyor ki; ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.’ Bu şiar ile başta bütün hayırsever işadamımıza kurum ve kuruluşlarımıza, derneklerimize, Soysalı Enerji SA İlk ve ortaokulundaki öğrencilerimize bölgemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına destek olan Umutlara Kanat Ol Projesi, sorumluları Gözde Apaydın ve Sinem Gülgün’e, Belediyemiz Basın Danışmanı İsmail Bozdoğan’a ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu hayırseverlerin sayısı artar. İnançla yapılan her hayrın büyük önemi vardır. Hayatımızın her safhasını iyilikle geçirmeliyiz. Hem dünya da hem ahirette saadete kavuşmanın yolu budur .”

YÜZLERDEKİ TEBESSÜM YENİ UFUKLAR AÇTIRIYOR

AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bilal Eker ise , “Güzel bir günde yüzlerinizdeki bir tebessüm için kilometreleri kat eden bunca insanla aynı duyguyu paylaşıyoruz. Sizlerin yüzündeki bu tebessüm hem bizlerde hem de bizim gibi düşünen insanlarda büyük ufuklar açtırıyor. Sevgili Peygamber Efendimiz, cömertliği ağaca benzetir ve o ağacın dallarının cennette olduğunu buyurur. Bu anlamda cömert insanları gördükçe, sizlerin de sahipsiz olmadığınızın farkına varıyoruz. Bu vesile ile bu işleri kendine görev adamış Belediye Başkanımız Nursi Çeleğen’e Basın Yayın Müdürü İsmail Bozdoğan’a Hayırseveler vatandaşlarımıza işadamlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bilal Eker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cebrail Taşdemir, Spor İlçe Müdürü İbrahim Yener, çocuklara hediye paketlerini dağıttılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.