Ekonomik kriz tarihe karışacak

Ekonomik kriz tarihe karışacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2017 17:59
Ekonomik kriz tarihe karışacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 16 Nisanda yapılacak olan halk oylaması çalışmaları kapsamında  Ekinözü İlçesin Alişar, Kültür, Demirlik,  Gaziler ,Ataköy ,Türkmenler Mahallesini ziyaret ederek   Vatandaşlardan destek istedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylaması için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Son olarak beraberinde Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ,AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar , Belediye Meclis üyeleri e teşkilat mensuplarıyla birlikte  Alişar, Kültür,Demirlik,  Gaziler ,Ataköy ,Türkmenler Mahallelerinde vatandaşlarla buluştu,

Yeni Sistem ile bürokrasinin daha hızlı çalışacağını, demokrasinin daha çok güçleneceğini ve millet iradesinin yönetime hakim olacağını söyleyen Başkan Erkoç , "Yeni sistemle birlikte ekonomik krizler tarihe karışacak, belirsizlikler ortadan kalkacak, ekonomi daha sağlam bir zeminde daha hızlı ve güvenli bir şekilde büyüyecek" dedi.

Halk oylaması sürecinde sona yaklaşıldığını ifade eden Başkan Erkoç, tüm olumsuz propagandalara rağmen yüksek oranda 'evet' çıkarak ülkenin büyük bir atılım sürecine gireceğini belirtti.

DÜNYADAKİ STATÜKOLAR SARSILIYOR

Başkan Erkoç , şunları söyledi: "Bugün söylemleri ile dünyadaki statikoları sarsmaktadır. Türkiye bu süreçte hep krizlerle boğuştu. Bu krizler parlamenter sistemden kaynaklı krizlerdi. Hükümetlerin kurulamaması sonucu koalisyon hükümetleri kurulması, Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılamaması, seçimlerin normal şartlarda değil anormal şartlarda seçilmesi ve seçildikten sonra Cumhurbaşkanı ve başbakan arasında yaşanan krizler, koalisyon oluşturan partilerin kendi arasındaki uyuşmazlıklar hep enerjimizi heba etti."

Vatandaşımız 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma kenetlenmiş durumda. Bizlere, 16 Nisan’da kararlı şekilde ‘Evet’ oyu kullanacaklarını beyan ediyorlar. Vatandaşlarımızın bu kararlılığı karşısında gerçekten çok büyük mutluluk duymaktayız.  Türkiye’nin bu zorlu dönemecinde gerçekten güçlü Türkiye için, müreffeh bir Türkiye için kararlı duruşlarını ortaya koymaktadırlar. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, tebrik ediyoruz.  referandum çok önemlidir. Hep söylüyoruz: İstikrarın sürekli hale gelmesi, istikrar ortamının bozulmaması için güçlü iktidarların, güçlü hükümetlerin kurulması gerek. Bu da yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle olacaktır. Çünkü mevcut parlamenter sistem sürekli kriz oluşturdu. Türkiye krizlerle boğuştu. Hükümet krizleri, Cumhurbaşkanı ile Başbakanlar arasındaki krizler, cumhurbaşkanı seçimi krizleri geçmişte bu ülkeye çok çektirdi. Geçmişte yaşanan bu olumsuz  erkoç gerginlikler ülkenin kaynaklarını heba etmişti ancak hamdolsun vatandaşımız yeni getirilecek sisteme sahip çıkmaktadır. 16 Nisan’da da en iyi şekilde oylarını kullanacaklardır. İnşallah güçlü ve müreffeh Türkiye’nin yolunu güçlü şekilde açacaklar.”

CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıldır tüm engellemelere rağmen kararlı duruşuyla çok önemli hizmetlere imza attığını dile getiren Başkan Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her seçim sonrası güçlü bir iktidar çıkmalıdır. Millet kimi tercih ederse artık. Türkiye'de 8 Haziran sabahı hepimiz şimdi ne olacak endişesi yaşadık. Türkiye'de bir belirsizlik olmadı mı? Bugün Türkiye'de terör örgütüne destek verdiği için hapiste olan kişilerin hükümet ortağı olmasından daha büyük bir tehlike var mı? Biz 8 Haziran sabahı bunları konuştuk. HDP'liler bugün hükümet ortağı olsaydı bu terörle yapılan mücadele ortaya konulabilir miydi? FETÖ ile mücadele yapılamazdı. 7 Haziran seçimlerinde bir felaketin eşiğinden dönüldü. Bu durum bize ibret olmalıdır. Onun için 16 Nisan'da yapılacak referandum ile bu durumu değiştirmemiz lazım. Bu yeni sistemle yüzde 50 ile iktidar olunmaktadır. Millet kime karar verirse o iktidar olacaktır. Anahtar milletin cebindedir. Millet kimi isterse 5 yılda bir ona görev verecektir"  dedi.

ÇELEĞEN: “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALMAMIZ GEREKİYOR”

16 Nisan’da yapılacak referandumun, 15 Temmuz'un hesabını sorma günü olduğunu vurgulayan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi  Çeleğen, ise  "Türkiye'nin geleceğini garanti altına almamız gerekiyor. Mesele sen ben meselesi değil, memleket meselesidir. Ben, Vatandaşlarımızın 16 Nisan'da 'tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet' için evet diyeceğine inanıyorum. Türkiye'nin istikrarını ve geleceğini 'evet' oylarıyla daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz"

Vatandaşların 16 Nisan'da "evet" diyerek yetkiyi eline alacağını  ifade eden   Başkan Çeleğen Sözlerine şu şekilde devam etti  ."16 Nisan'da Milletimiz Evet diyerek 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyecek ve yetkiyi kendi eline alacaktır. Diyecektir ki; Bir daha bu ülkede koalisyon dönemi istemiyorum. 5 sene sana yetki veriyorum, çalış, ülkeyi istikrara kavuştur, ülkeyi büyüt, güçlendir. Bunları yapmazsan 5 sene sonra seni değiştiririm. Milletvekillerine de diyecek ki, sen yasama faaliyetlerini yürüt, bölgenin sorunları ile daha fazla ilgilen. İşte Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin özeti budur. Bu sistem bir ihtiyaçtan ortaya çıktı. Dün bu ülkeye hizmet veren, Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini isteyen siyasi ve devlet büyüklerimiz, Rahmetli Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel hep bu sistemi konuştular. Ancak; vesayet odakları ile göreve gelmeyi umut edenler ve vesayet odaklarıyla göreve gelenler bunu o zaman reddettiler. Şimdi de reddediyorlar. Artık Milletimiz 16 Nisanda bu vesayeti bitirecek ve yetkiyi eline alacaktır. Ülkemizde kaos isteyenlerin gözü Hayır'da, Türkiye'den umudu olanların gözü ise Evet'de. Son günlerde Batı ülkelerinde yaşananları görüyorsunuz. Hain FETÖ firarileri, PKK-PYD bunların ülkelerinde temsilcilikler açıp, ellerini kollarını sallaya sallaya geziyorlar. Açık açık diyorlar ki, Evet çıkarsa biz biteriz, yok oluruz. 16 Nisan şahlanış ve ülkemizin dirilişi olacak. Terör örgütlerine, iç ve dış mihraklara ve Avrupa'ya karşı yüksek oranda Evet çıkması gerekiyor. Bizim milletimiz sağduyuludur. Halkımız nasıl ki 15 Temmuz'da tankların, tüfeğin, topun önüne çıktıysa 16 Nisan'da da ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları bozacaktır" dedi.

ŞAKALAR: “YENİ SİSTEM İSTİKRAR GETİRECEK”

Ülkenin koalisyonlardan kurtulması gerektiğini ifade eden AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin   Şakalar , şunları söyledi: “Koalisyon olduğu zaman şortla, eşofmanla, pijama ile Başbakanı karşılayan medya patronlarına rastlarsınız. 400 Milletvekili kabul oyu verse dahi bunları vesayet kurumlarından Anayasa Mahkemesi veya çeşitli kurum kuruluşlarla engellerler. Bunların hepsini bırakıyoruz. Önce yaratanı Hakk’ı sonrada halkı tanıyan bir irade anlayışıyla, Kurucu Genel Başkanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız ‘siyasette biz milletin gücünden başka bir güç tanımayız’ dedi. Bu söylem, her zaman AK Parti’nin felsefesi haline gelmiştir. Bundan dolayı, biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemize istikrar getireceğinden yanayız. Hayır diyen cephede, 40 yıldır bu ülkede şehitler bırakan, gözyaşı döken alçak, hain PKK terör örgütü var. 15 Temmuz’da gördük, bir FETÖ terör örgütü var. Halka gitmek istemeyen, hatta bu güne kadar halkı küçük gören, halkla vatandaş arasına nifak koyup kendilerini vatandaş kabul edip Anadolu’muzun yiğit insanlarını da halk kabul eden anlayışların artık sonu geldi. Muktedir olmak istiyorlarsa faiz lobilerine, konsolosluklara, medya patronlarına ve vesayet kurumlarına değil halkın ayağına gitmek zorunda kalmalarını kabullenemiyorlar. Çünkü bu güne kadar bu halka göbeğini kaşıyan adam, kömürcü, oduncu, makarnacı diye hafife aldıkları vatandaştan oy istemek zorundalar. Muktedir olmak istiyorlarsa, halktan en az yüzde 50’yi almak zorundalar.

Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Artık ekonomiyi canlandırma, bürokrasiden kurtulma zamanıdır. Düşünün, bir seçim geçiriyoruz, hükümet kurulacak, güvenoyu alması için 60 gün bekliyoruz. Türkiye’nin 1 gün bile beklemeye vakti yok. İstikrar böyle bir şeydir. İstikrar olduğu zaman kimseye boyun eğmezsiniz, sadece sizi 5 yıllığına seçen halka boyun eğersiniz, halka hesap verirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.