Ekonominin kahramanlarına görkemli ödül töreni

Ekonominin kahramanlarına görkemli ödül töreni

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2017 16:23
Ekonominin kahramanlarına görkemli ödül töreni

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen, Ekonominin Kahramanları Ödül Töreni ve İstişare Toplantısı, Oda Fuayesinde gerçekleştirildi.

Görkemli bir ödül töreni ile en çok ihracat yapan 10 şirket ve en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer alan 19 Kahramanmaraş firmasına ödülleri Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak tarafından verildi. Geniş katılımla KMTSO’da düzenlenen Ekonominin Kahramanları Ödül Töreni ve İstişare Toplantısı’nda, ekonomi alanında 29, medya dalında ise 1 kuruluş ödül aldı.

Kahramanmaraş ekonomisinin devlerinin buluştuğu programa Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,  milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile siyasi parti il başkanları ve çok sayıda sanayici, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

Milli mücadele ruhunu bugün ekonomide, kalkınmada sürdüren, dürüst ve çalışkan girişimcileri ile Türkiye’nin gücüne güç katan Kahramanmaraş, yokluk yıllarından dev sanayi işletmelerine, ahilik kültüründen gelen bir neslin girişim ve gayretiyle oluşan 17 milyarlık ekonomisi ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olarak anılıyor.

g3-003.jpg

Aldığı teşviki son kuruşuna kadar Kahramanmaraş’a yatırım için harcayan girişimcileri, 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapan 300 ihracatçı şirketi, tekstilde, metal mutfak eşyalarında, enerjide, gıdada, kağıt sanayiinde, çimento sektöründe lider konuma ulaşan 1000’e yakın sanayi tesisleriyle, 150 bin kişilik istihdam ordusuyla Türkiye’nin ekonomi kahramanı unvanına sahip Kahramanmaraş, Türkiye’nin en büyük kuruluşlarının yarıştığı 1000 sanayi kuruluşu arasında en çok şirketi bulunan 11 şehrimizden birisi.

İhracat dalında ise yeni kahramanlık hikayesi yazan, ülke ülke dolaşarak Kahramanmaraş’ın ürünlerini dünya pazarlarına ulaştıran, ülkemize döviz girdisi sağlayarak ihracatın kahramanları sayılan olan şirketlerimiz sayesinde Kahramanmaraş bugün Türkiye’nin en çok ihracat yapan 20 şehir arasında yer alıyor.

“Ekonominin Kahramanları” Ödül töreninde ödüllerini alan 29 şirketimiz, Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin büyümesine, ekonomik ve sosyal damarlarının güçlenmesine en çok katkıyı yaparak, görkemli bir ödül töreni ile isimlerini tarihe yazdırdılar.  

g2-005.jpg

Törende, ekonomi dalından başka bir de medya dalı oluşturuldu. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasında yaptığı aralıksız canlı yayınlarla kamuoyunun takdirini kazanan Aksu Televizyonu, “15 Temmuz Ömer Halisdemir Özel Ödülü” almaya layık görüldü. Ödülü Aksu TV adına Genel Müdür Cüneyt Beyit aldı.

Toplantını sonunda, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası adına Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a hediye takdim etti.

g1-006.jpg

İŞTE EKONOMİ DALINDA ÖDÜL ŞİRKETLERİMİZ:

En büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer alan şirtketlerimiz

Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş.

KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi Ve Madencilik İşletmeleri A.Ş.

Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş.

İskur İplik Kumaş Mensucat Tic. Ve San. A.Ş.

Matesa Teks. San. Ve Tic. A.Ş

Şirikçioğlu Mensucat San. Ve Tic. A.Ş.

İskur Tekstil Enerji Tic. Ve San. A.Ş.

Kahramanmaraş Kağıt San. Ve Tic.A.Ş.

Erdem Tekstil A.Ş.

Arıkan Mensucat San. Ve Tic. A.Ş.

Yaşar Dondurma Ve Gıda Maddeleri A.Ş.

Marteks Maraş Tekstil San. A.Ş.

Maren Maraş Elektrik Üretim San. Ve Tic. Aş.

Narteks Tekstil San. Ve Tic. A.Ş.

Emin Tekstil San. Ve Tic. A.Ş

Karacasu Tekstil San. Ve Tic. A.Ş.

Arsan Dokuma Boya San. Ve Tic. A.Ş.

Aral Tekstil San. Ve Tic. A.Ş.

Hascevher Metal San. Ve Tic. A.Ş

 

En çok ihracat yapan 10 şirketimiz

Kipaş Pazarlama Ve Tic. A.Ş.

İskur İplik Kumaş Mensucat. Tic. Ve San. A.Ş.

Matesa Tekstil San. Ve Tic. A.Ş

İsfa Metal Tekstil San. Ve Tic. Aş.

Erdem Tekstil A.Ş.

Armen İplik Örme Tekstil San. Ve Tic. A.Ş.

Saf Mensucat San. Ve Tic. A.Ş.

T And P İç Ve Dış Ticaret San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Karacasu Tekstil Tic. Ve San. Aş.

Broş İç Ve Dış Ticaret Pazarlama Tekstil San. Ltd. Şti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.