Ekonomiye katkı sağlayacak ve istihdam oluşturacağız

Özçam Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çam, 2017 yılının zor şartlar altında geçtiğini ve gıda sektöründe her zaman gelişme olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2018 15:15
Ekonomiye katkı sağlayacak ve istihdam oluşturacağız

2017 yılının zor şartlar altında geçtiğini ve gıda sektöründe her zaman gelişme olduğunu söyleyen Özçam Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çam “Türkiye’nin üçüncü çeyrekteki yüzde 11.1’lik büyümenin sebebi Ak Partinin sağlam temellerle işe başlamasının ve devam etmesinin göstergesi denilebilir” dedi.

2017 yılı ekonomi anlamında nasıl bir yıl oldu? Değerlendirme yapabilir misiniz?

2017 yılı zor şartlar altında geçti. Bazı zamanlarda dönemsel durağanlık yaşansada esnaflarımız ve iş adamlarımız yatırımlarına devam etti.Ülkede büyüme ve ticaret devam ediyor. Bunların yanında istihdam artmaya devam ediyor. Hükümetin izlediği başarılı ekonomi politikaları ile hem güven ortamı oluşuyor hemde ülkede istikrarın olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin üçüncü çeyrekteki yüzde 11.1 lik büyümenin sebebini Ak partinin sağlam temellerle işe başlamasının ve devam etmesinin gösterğesi denilebilir. Ekonomideki bu hareketliliğin önüzdeki yıla yansıyacağını düşünüyorum. Gıda sektöründe karlılık oranı biraz düşsede önemli olan hareketliliğin olması, İşlerimiz şu an iyi durumda ve ülke olarak çok iyi bir yıl geçirdik diyebilirim.

Perakende sektörü Kahramanmaraş’ta tercih edilen bir sektör mü? Tercih edilmeli mi? sektörün 2017 yılı durumu nasıldı?

2017 yılında perakende sektörü dönemsel dalgalanmadan payını aldı. Yine de diğer sektörlere göre bir adım daha öndeydi. 2017 yılında bir şube açtık ve yatırımlarımız devam ediyor. 25 personele daha istihdam sağladık. Cumhurbaşkanımızın açıklaması nedeniyle boş durmadık. 2018 yılında da yine bir şube açma projemiz var. Yılın ilk 4 ayında 7. Şubemizi açacağız. Bu gıda sektöründeki hareketliliğin devam ettiğini gösteriyor.

2018 yılından beklentileriniz nelerdir?

2018 yılından güçlü beklentilerimiz var. Hükümetimiz sürekli izlediği başrılı ekonomi politikaları ile istikrarı ayakta tutuyor. Onların hareketliliği bize yansıyor. 2018 yılına seçim yılı diyorum, seçim havaları esmeye başlayacak. Piyasalarda ve insanlarda hareketlilik olacak ve bu durum ise ticarete yansıyacak. İnşallah Özçam ailesi olarak hem devletimizin hem de cumhurbaşkanımızın yanında ekonomiye katkı sağlayacak ve istihdam oluşturacağız.

Şehrin genel anlamda ekonomisini nasıl görüyorsunuz? İyi bir ekonomimiz var mı?

Genel olarak baktığımızda Kahramanmaraş’ta ekonomi iyi durumda. Şehir ekonomisinin ana döngüsü Tekstilin elinde bunun çeşitlenmesi lazım. Ticaret sanayi odamızın çalışmalarını genişletmesi gerekiyor. Tekstil sektörünün dışında yeni sektörlerin de önünü açacak çalışmalar yapası gerekiyor. Örneğin, otomotiv sanayisi gibi alanı geniş çalışmalar yapması gerekiyor. Sanayimizin çeşitlenmesi gerekiyor. Sanayi çeşitlendikçe sanayimizdeki ekonomimizin orta ölçekli Kobilere yansıması olacaktır. Bugün bir iplik fabrikasında bin tane adam çalışıyorsa bunun 970 tanesi asgari ücretli. Bu kadar asgari ücretle çalışan işçimizin küçük esnafa ne kadar faydası olabilir. Bir otomotiv sanayimiz olsa bu durum hem küçük işletmelere yansıyacak hem daha yüksek maaşlı işçi çalıştırılacak. Durum böyle olunca küçük esnafımız da canlanacak. İş adamlarımızın ticaret sanayi odamızla birleşip ülkemiz ve şehrimiz için çalışmalar yapması lazım. Artık sadece elimizi değil göğsümüzü taşın altına koymamız lazım.

Kaynak:Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.