EKSİKLİKLER, HER YERDE AYNI!

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Buluntu, hizmet edilebilir mühendislik faaliyet alanı açısından ilçenin uygun olduğunu söyledi…

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
EKSİKLİKLER, HER YERDE AYNI!

 Eksiklikler, Her Yerde Aynı!

 

AK Parti’nin Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinden Onikişubat’a ilk belediye başkanı olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunan partinin il eski başkan yardımcılarından Harita Mühendisi Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş’taki genel olarak eksiklerin hem Dulkadiroğlu’nda hem de Onikişubat’ta yaşandığını söyledi.

“Neden Onikişubat’a aday oldunuz?” sorusuna “Şimdi Onikişubat ilçesi bizim ilçemiz. Fiziki ve siyasi bölünmeye baktığımız zaman yaklaşık 47 mahalle 11 belde ve 70 köyüyle beraber yaklaşık 343 bin nüfusa sahip ve bölge olarak Dulkadiroğlu’ndan saha olarak daha fazla bir yüz ölçümüne sahip. Biz Onikişubat ilçemizi hizmet noktasında hizmet edebileceğimiz bir bölge görüyoruz. Hizmet edilebilir noktada yani, mesleki faaliyet alanımız olarak mühendislik faaliyet alanı olarak daha uygun gördüğümüz için Onikişubat’a talip olduk” diyen AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Buluntu, sorularımızı cevaplandırdı:

 

BÖLGEDE SİZE GÖRE NE EKSİKLİKLER VAR?

 

Şimdi, Kahramanmaraş’ta da aynı eksiklikler var. Bölgenin hem Dulkadiroğlu hem Onikişubat ilçesinde de aynı eksiklikler var. Bence; Kahramanmaraş’ın bir turizmi çok güzel kullanılabilir, fakat turizm hiçbir zaman gün yüzüne çıkartılamadı. Yani hem Dulkadiroğlu ilçesinde hem Onikişubat ilçemiz için bölgedeki eksikliğin biri bu. İkincisi Onikişubat ilçemiz, bizim günden güne hızla büyüyen, günden güne gelişen büyük bir ilçemiz. Dolayısıyla bu eksikliklerin içerisinde ulaşımı da sayabiliriz.

Şu anki mevcut kentsel dönüşüm konusunda da kentsel dönüşüme alınan üç mahallemiz de Onikişubat ilçesi içerisinde. Yalnız kentsel dönüşüm konusunda Kahramanmaraş biraz geride kaldı; diğer ilçelere göre, diğer illere göre… Kentsel dönüşüm konusunda Kahramanmaraş’ta şuana kadar güzel hamleler yapıldı ve yapılmakta isteniyor belediyemiz tarafından. Ama bunlar daha da hızlı yapılabilir. Dolayısıyla bu eksikliklerde inşallah zaman içerisinde ve belediye başkanlığı bize nasip olduğu takdirde de hızlı bir şekilde giderilecektir.

 

PROJELER ARASINDA NELER VAR?

 

Biz projeler arasında, 24 tane proje saydık. Bu projelerimizin tamamında sanayicilerimiz, esnafımız, ev hanımlarımız, çalışan hanımlarımız, engelli vatandaşlarımız, dar gelirli vatandaşlarımız, kimsesiz çocukları, sokak hayvanları da dahil bizim bir çok projemiz var. Ama ana tema şu: Kentsel dönüşüm, ulaşım ve turizm…

 

BÜTÜN PROJELERİN TEMELİNDE İNSAN ODAKLI ÇALIŞMA VAR DİYEBİLİRİZ.

 

Tabii ki. Tamamıyla insan odaklı bir çalışma var. Dikkat ederseniz, ben proje sunumlarımda da anlattığım üzere, hani biz, Önsen’i ve o bölgeyi Kahramanmaraş’a dört kilometre-dört dakika projemizle bağlamak istiyoruz. Bu nedir? Bu birinci derece ulaşımdır. Doğru ama ikinci derece o bölgedeki insanlarında - Allah korusun - hastanelere olan mesafelerini kısaltmak istiyoruz. O bölgemize hizmet götürmek istiyoruz. Tamamıyla insan odaklı projeler. İnsansız zaten bir yaşam ve kent düşünülemez.

 

KAHRAMANMARAŞ’TA AK PARTİYİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

 

Kahramanmaraş’ta AK Parti kurulduğu tarihten itibaren her zaman birinci parti olmuştur. Bu seçimde de, ben yine inşallah doğru adaylarla aynısı olacağı kanaatindeyim. Yani AK Parti açısından Kahramanmaraş’ta çok bir sorun gözükmüyor. Ama tabi doğru adaylar, doğru tercihler. İnşallah hizmet edecek insanlarla AK Partinin oyu daha da artacaktır.

 

EĞİTİM ALANINDA BİR PROJE VARMI?

 

Tabi eğitim alanı çok geniş bir kesime hitap ediyor. Bunların arasında üniversitemiz, orta öğretim seviyesinde eğitim alanlarımız var. Fakat bir belediyecilik olarak düşündüğümüz zaman burada belediyeye düşen nedir? Belediyeye düşen burada, yeteri kadar okul alanlarını rezerve etmektir..

Bugün gerek iş adamlarımız olsun, gerek hayırsever vatandaşlarımız olsun veya milli eğitimin kendi bünyesinde olsun okul yapmak istendiği zaman arsa problemiyle karşı karşıya kalıyorlar. Dolayısıyla devlet hem arsaya para ödeyip hem okul yaptırmak istemiyor. Eğer biz belediye olarak, kendimize düşen olarak, okul alanlarını rezerve edip onları boşa çıkartabilirsek eminim birçok hayırsever vatandaşımız ve milli eğitim camiamız o bölgedeki okul sayısını artıracaktır. Dolayısıyla derslik sayısı artarsa, öğrencilerimiz hak ettiği bir şekilde eğitim görürse, bugün yani kırk-elli kişilik sınıflarda değil daha az seviyede yani öğretmeninde öğrencisiyle bire bir ilgileneceği bir ortamda dersler görülürse eğitim başarımızın da ben yükseleceği kanaatindeyim.

Üniversite öğrencilerimize gelince, üniversite öğrencilerimizin de şuan buradaki, Kahramanmaraş’taki en büyük sorunu barınma sorunudur. Bu belediye kapsamında değerlendirilebilir mi? Evet yani en azından plan yapımı konusunda özel sektör teşvik edilirse, üniversite öğrencilerimize yönelik yurt yerleri olursa, bunlar ticari alanlara çevrilip yurt alanları barınma alanları oluşturulursa bu öğrencilerimizin de sorunu en azından özel sektör tarafından karşılanabilir.

 

KAHRAMANMARAŞ’I 2023 VİZYONUNDA NEREDE GÖRÜYORSUNUZ?

 

Emin olun, eğer şu bizim projelerde dahil, bu gün belediye başkanının kim olup olmaması çok önemli değil, yeter ki belediye başkanı vizyonu olan insanlardan olsun, 2023 vizyonuna taşıyacak insanlardan olsun, bu çok daha önemli bir kriter.  Kahramanmaraş’ı biz 2023 vizyonunda görmek istiyorsak; emin olun 2023 vizyonuna hazırlayacak projeleri de bu şehirde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Dediğim gibi eğitim alanında, sosyal konut alanında, insan odaklı planlamalarda, engelli planlamalarında… Bu projeleri 2023 vizyonuna, eğer biz bu projeleri hazırlayıp sunamazsak veya belediye olarak bunları yapamazsak; Kahramanmaraş’ın da 2023 vizyonunda istediği noktaya geleceği kanaatinde değilim.

 

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VAR MI?

 

Teşekkür ediyorum. İnşallah adaylık bize de nasip olursa biz Kahramanmaraş’ımızı 2023 vizyonuna taşımaya talibiz.

 

MUSTAFA BULUNTU KİMDİR?

 

01.07.1971’de Kahramanmaraş’ta doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Kahramanmaraş’ta tamamladım. 1988’de İstanbul Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nü kazandım. 1992’de mezun oldum.

1993’te mühendislik faaliyetlerine Kahramanmaraş’ta kendi büromda başladım. Birçok projede görev aldım. İmar planları yapımı, imar uygulamaları, köy kadastrosu çalışmaları ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundum. Kahramanmaraş Kandil HES projesinde hâlihazır harita çalışmaları yaptım. 20 yıldır Kahramanmaraş’ta harita mühendisi olarak firmamla hizmet vermekteyim.

AK Parti’nin kuruluş aşamasından bu yana, partinin çeşitli kademelerinde görev aldım. Partimizin Kahramanmaraş Merkez İlçe kurucu yönetim kurulunda, başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 13.05.2006 tarihine kadar Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevine devam ettim. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde ve 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Merkez İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde başkan olarak görev aldım. 13.05.2006 tarihinde yapılan Kahramanmaraş İl kongresinde il yönetimine seçildim. İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundum. 17 Haziran 2007 Genel Seçimlerinde ve 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yaptım.

Okan Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi’nde Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisans yapmaktayım. Birçok sivil toplum kurulusunda görev aldım. Halen KASİAD (Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile İlim Yayma Cemiyeti’nde aktif olarak faaliyetlerime devam etmekteyim.

Evli ve 2 çocuk babasıyım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.