ELBİSTAN OSB'DE ARSA TAHSİSİ

27 PARSEL İÇİN 40 BAŞVURU ALDIKLARINI BİLDİREN BAŞKAN PAKSOY, TAHSİSE KARAR VERECEK MÜTEŞEBBİS HEYETİN 27 AĞUSTOS'TA TOPLANACAĞINI BİLDİRDİ- PAKSOY: İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞIZ

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2015 13:46
ELBİSTAN OSB'DE ARSA TAHSİSİ

Kurulum çalışmaları büyük oranda tamamlanan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) arsa tahsisleri için ön başvurular başladı. İlk etaptaki 27 parsel için 40 başvuru alındı. OSB Müteşebbis Heyeti ise 27 Ağustos 2015 günü toplanarak, yatırım yapacak firmaları detaylı bir incelemeden sonra belirleyip, ön tahsis belgesi verecek. 
Elbistan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, OSB’ye yatırım için başvuran firmaları detaylı bir incelemeye tabi tutacaklarını, öncelikli olarak istihdam ve yatırım alanına dikkat edeceklerini ifade ederek, “İnce eleyip sık dokuyacağız” diyerek, paravan şirketler veya istihdam oluşturmayacak yatırımlara fırsat vermeyeceklerini söyledi.
Elbistan OSB’nin 6. Bölge Teşviki’nden yararlanacağı için yatırımcıyı cezbettiğini dile getiren Paksoy, bu süreçte OSB Müteşebbis Heyeti’nin de yoğun ve bir o kadar da detaycı bir çalışmaya imza atacağını söyledi.
Toplam alanı 112 hektar olan ve 1. etabı olan 57 hektarlık bölümünde altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanan Elbistan OSB’nin 27 parseli için ön başvurular 1 Ağustos 2015 tarihi itibarı ile alınmaya başlanmıştı.
27 parselin tahsisi amacıyla Elbistan OSB Müteşebbis Heyeti 27 Ağustos 2015 günü toplanacak. Yapılacak toplantıda, OSB’de yatırım yapmak isteyen firmalara ön tahsis belgesi verilecek ve teşvik belgelerini çıkarmaları istenecek. Daha sonra ise Elbistan OSB’den ruhsat alınarak, yatırıma başlanacak.

ÖNCELİĞİMİZ İSTİHDAM OLACAK 
Elbistan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, OSB’de yatırım yapacak firmaların belirlenmesi sırasında, en önemli kıstaslarının istihdam olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Elbistan Organize Sanayi Bölgemizin altyapı çalışmaları sürüyor ve büyük oranda tamamlandı. OSB’den arsa tahsisi konusunda 1 Ağustos itibarı ile ön başvuruları almaya başlamıştık. 27 parsel için 40 civarında başvuru aldık. Bölgemizdeki işsizlik sorununun en önemli çözümü olan sanayi kuruluşlarının yapımı amacıyla bizde OSB yönetimi olarak yapılan başvuruları titizlikle inceleyeceğiz. Önceliğimiz istihdam sayısı ve yatırım alanı olacak. Burada paravan şirketlere veya istihdamı olmayan, sadece görüntü amacıyla kurulan şube niteliğindeki tesislere fırsat vermeyeceğiz. Bizim asıl amacımız memleketimize katma değer oluşturacak, aynı zamanda birçok gencimizin iş imkânı bulacağı yatırımların burada yerini almasıdır. Şuana kadar yapılan başvurularda; un, bulgur fabrikası, mandıra, tekstil, süt endüstrisi gibi başvurular aldık. Başvurular arasında 2 tane de yurtdışı ortaklığı yer alıyor.”

"2. ETABA HEMEN BAŞLAYACAĞIZ"
Elbistan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Elbistan OSB’nin teşvik imkânları nedeniyle tercih edildiğini ve ilk etaba yoğun bir başvurunun olduğunu belirterek, 55 hektarlık 2. etap OSB alanı için çalışmalara vakit kaybetmeden başlayacaklarını söyledi.
Teşvik ve hibe desteklerinin en üst seviyelerde olduğu Elbistan OSB için yapılan başvuruların çokluğunun kendilerini heyecanlandırdığını anlatan Paksoy, 1. etaptaki tahsis işlemlerinin sona ermesinin ardından, vakit kaybetmeden 2. etap için çalışmaların başlayacağını kaydetti.
OSB’deki arsa tahsis işlemleri:
Katılımcılara arsa tahsisi, Bakanlık tarafından çıkarılacak yönetmelik hükümlerine göre OSB Müteşebbis Heyeti tarafından yapılacak. Bakanlık gerekli gördüğü takdirde, OSB’de yer tahsis edilecek özel ya da tüzel kişilerin temel vasıfları ile iştigal konularını kuruluş protokolünde belirleyebilecek. Katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar, hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılamayacak. Bu arsalar, katılımcılar ve mirasçıları tarafından borcun tamamı ödenmeden ve tesis üretime geçmeden satılamayacak, devredilemeyecek ve temlik edilemeyecek. Bu husus tapuya şerh edilecek.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.