ELBİSTAN'A MISIR KURUTMA TESİSİ KURULUYOR

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde son yıllarda ekimine hız verilen mısırın yerinde kurutularak saklanması amacıyla, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yapılan ihalenin ardından, mısır kurutma tesisinin kurulması çalışmalarına başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
ELBİSTAN'A MISIR KURUTMA TESİSİ KURULUYOR


Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Gaziantep Şube Müdürü Coşkun İyisabancı, mısır üretiminde önemli merkezlerden biri haline gelen Elbistan’da tesis kurmaya başladıklarını ifade ederek, yeni tesisin kısa süre sonra çiftçinin hizmetinde olacağını söyledi.
TMO Genel Müdürlüğü tarafından 21 Haziran’da yapılan ihalenin ardından, mısır kurutma tesisini kuracak olan ekip ile makineler Elbistan TMO’ya gelirken, kurulum için çalışmalara başlandı.
Her biri saatte 25 ton mısır kurutma kapasitesine sahip 2 adet makinenin yer alacağı tesis, TMO Elbistan Ajans Amirliği arsası içerisinde yer alacak.
TMO Gaziantep Şube Müdürü Coşkun İyisabancı, Elbistan’da mısır üretiminin her geçen yıl daha da arttığını ifade ederek, mısır kurutma tesisi konusunda yatırım yapılmasına yönelik kararın ardından ihalenin gerçekleştirildiğini belirtmişti.
Çiftçiden alacakları mısırı Elbistan’daki tesislerinde kurutacaklarını belirten İyisabancı, çiftçinin bu sayede yorulmayacağını kaydetti. İyisabancı, “Elbistan’da mısır üretimi her geçen yıl daha da artıyor. TMO olarak mısır alabilmemiz için kurutma tesisine sahip olmamız gerekiyor. Bu konuda yapılan girişimlerin ardından TMO Genel Müdürlüğü Türkiye genelindeki 10 işyeri için ihaleye çıktı. Elbistan’da mısır kurutma tesisini sezona yetiştireceğiz. Çiftçimiz TMO’ya mısır satmak istediği zaman alınan mısır kurutularak, hemen yanındaki depolarda saklanacak” dedi.
TMO Elbistan Ajans Amirliği’ne kurulacak olan mısır kurutma tesisi; 120 derece kurutma sıcaklığında ürün rutubetini yüzde 25’ten yüzde15’e düşürecek şekilde her biri 25 ton/saat kurutma kapasitesine sahip 2 makineden oluşacak. Mısır kurutma makinelerinin biri kurutma, diğeri soğutma amaçlı olarak tesis edilecek. Soğutma amaçlı kullanılacak cihazda da kurutma fonksiyonu olacak, gerektiği taktirde her iki makine ile kurutma yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.