ELBİSTAN'DA AİLE DESTEK MERKEZİ AÇILDI

Elbistan’da özellikle dezavantajlı kesimlere hitap edecek ve aileyle ilgili hemen her konuda manevi destek sunacak Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2015 10:22
ELBİSTAN'DA AİLE DESTEK MERKEZİ AÇILDI

Elbistan ADEM’in açılış törende konuşan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ADEM’in ailenin temel direğini oluşturan kadına destek vereceğini söyledi.
Aile bütünlüğünün korunması, ebeveynlere daha iyi bir birey, daha iyi bir anne, daha iyi bir baba nasıl olunur, bunların öğretilmesi ve bu konuda eğitim verilmesi gibi amaçları bulunan Aile Destek Merkezi, çalışmalarına başlayacak. Göktürk Caddesi üzerinde hizmet vermeye başlayan merkeze gelenler, mesleğe dayalı, hayata dayalı olarak açılacak kurslardan da yararlanabilecek. Hayata geçirilen bu projeyle Elbistan’da yaşayan dezavantajlı ailelerin temel eğitim, mesleki eğitim ve sosyo-kültürel faaliyetlerle destekleyerek aile ve kent yaşamına daha aktif olarak katılımlarını sağlamak amaçlanıyor.
Türkiye’de sadece 78 yerde bulunan ADEM’in Elbistan’daki açılış programına Kaymakam Tuncay Akkoyun ve SYDV mütevelli heyeti ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmaktadır. Türkiye’de 78 adet ADEM var. Bunlardan birisi de Elbistan’da. Aile Destek Merkezi (ADEM), ilçe genelindeki dezavantajlı bayanlara yönelik ve o grubu hedef alan bir kurum. ADEM’ler alt gelir grubundaki bayanların kendine daha çok özgüven duymalarını ve ailelerine destek olmalarını sağlamak amacıyla toplumla daha barışık bir hale gelmelerini sağlamak amacıyla meslek kursları veriyor. Ana çocuk sağlığı ve kişisel eğitimler veriyor. Yani ADEM’ler özellikle bayanlarımızın toplumda bir yer edinmelerini, birey olarak, güçlü olarak yer almalarını sağlamak amacını taşıyor. Toplumun temel çekirdeğini oluşturan aile ve ailenin temel direğini oluşturan kadının bu noktada güçlü olması toplumun güçlü olması gibi çok önemli ve çok iyi bir netice getireceği inancındayız” dedi.
Kaymakam Akkoyun, bölgede tek olan Aile Destek Merkezi’nin Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hazırladığı projenin özel ve örnek olduğunu belirterek, “Burada maddi desteğin binlerce kat önemlisi ve uzun vadede büyük katkı sunacak manevi destek verilecek. Buradaki çalışmalar sürekli olacak. Burası, bütün bayanlarımıza hitap etmesi açısından da kapısı olacaktır. Bir aile ihtiyaç duyduğu durumlarda Aile Destek Merkezimiz yanlarında olacak. Ben önemli ve hayırlı işler yapacağına inanıyorum. Kısa bir süre içerisinde açılışını yapacağız. Ondan sonra da hızlı bir şekilde faaliyetler başlayacak. Bu projenin özel ve örnek bir proje olacağını düşünüyorum. Biz bu kurumun bu çerçevedeki katkısını önemsiyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Açılış töreninde 2015 yılı içinde bu kursu veren tek kurum olan Elbistan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılan KOSGEB meslek edindirme kursunu tamamlayan 38 kursiyere sertifikaları verildi.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.