ELBİSTAN'DA HEM, 4 YENİ KURS AÇIYOR

Elbistan Halk Eğitim Merkezi (HEM), işaret dili, Suriyeliler için Türkçe, açık lise İngilizce ve cenaze hizmetleri (gassal) kursu açıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2015 11:05
ELBİSTAN'DA HEM, 4 YENİ KURS AÇIYOR

 Kurslardan faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2015 olarak açıklandı. 
Bugüne kadar birçok sektörde ve alanda açtığı kurslarla binlerce kişiyi meslek ve sertifika sahibi yapan Elbistan Halk Eğitim Merkezi, 4 yeni kurs açtı. Kurslar hakkında bilgi veren HEM Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Harun Arslan, başvuruları kabul etmeye başladıklarını söyledi.
HEM bünyesinde açılacak kursları başarıyla tamamlayanlara sertifika verileceğini belirten Arslan,
“Elbistan Halk Eğitim Merkezi olarak kamuda ve özel sektörde çalışan özel eğitim öğretmenlerine ve bu alandaki diğer görevliler ile en az lise mezunu vatandaşlarımızın yararlanabileceği işaret dili kursumuz açılacak. Kursumuz 128 saat olacak. Bu kursa katılanlar alacakları sertifika ile mahkemelerde ya da işaret dili kullanılan diğer kurumlarda çalışma şansını elde edebilecekler” dedi.
2.kursun ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Elbistan’a yerleşen ve burada istihdam edilen Suriyeli mültecilere yönelik Türkçe kursu olduğunu ifade eden HEM Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Harun Arslan, “İlçemizdeki Suriyeliler başta olmak üzere yabancı uyruklulara yönelik seviye A1 olarak Türkçe kursu açıyoruz. Bu kursumuz 120 saat olacak. Türkçe kursundan Elbistan’da çeşitli sektörlerde istihdam edilen Suriyelilerin yararlanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
HEM’in daha öncede açtığı ve büyük ilgi gören cenaze hizmetleri kursunu yeniden açtığını hatırlatan Arslan, “HEM olarak gassal yetiştirme konusunda daha önceden bir kurs açmıştık. Bu yıl da kursumuz tekrar açılacak. Kursumuz 32 saat sürecek. Bu kursu bitirenler de sertifika sahibi olacak” ifadelerini kullandı.
Arslan, HEM bünyesinde açılacak son kursun da açık lise öğrencilerine yönelik İngilizce kursu olduğunu kaydetti. TEOG sınavından sonra başlayacak kursun seviye A1 olacağını ve 120 saat verileceğine işaret eden Arslan, bu kurslardan da öğrencilerin mutlaka yararlanması gerektiğinin de altını çizdi.
Kurslara başvuruların şahsen yapılacağını vurgulayan Arslan, son başvuru tarihinin ise 30 Nisan 2015 Perşembe günü mesai saati bitimi olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.