Elektrikli lüks: Alfa Romeo Milano'nun Türkiye fiyatı belli oldu!

Alfa Romeo Milano, Türkiye'de heyecanla bekleniyor! Elektrikli versiyonunun fiyatı tahmini 1.6-1.8 milyon TL arasında olacak. Hibrit seçenek de sunulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2024 17:37
Elektrikli lüks: Alfa Romeo Milano'nun Türkiye fiyatı belli oldu!

Alfa Romeo, yeni Milano modeliyle elektrikli ve benzinli seçeneklerle küçük SUV segmentine geri dönüyor. Peki, bu aracın Türkiye'deki fiyatı ne olacak?

Alfa Romeo'nun Milano adını taşıyan yeni SUV modeli, hem elektrikli hem de benzinli seçenekleriyle Türkiye pazarında yer alacak. Mayıs ayında ön siparişe açılacak olan ve eylül ayında teslimatı başlayacak Milano'nun fiyatı merak konusu oldu.

2024-alfa-romeo-milano-rear-quarter.webp

Elektrikli versiyonu Avrupa'da 156 beygir gücünde olan Milano'nun fiyatı 40 bin Euro'dan başlayacak. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'nin tahminine göre, bu versiyon Türkiye'de yüzde 10 ÖTV diliminde olacağından, bugünkü kurla yaklaşık 1.6 milyon TL civarında olabilir. Ancak Alfa Romeo Türkiye yetkilileri, marka imajına uygun daha dolu bir paket sunacakları için fiyatın 1.8 milyon TL'nin üzerinde olabileceğini belirtiyorlar.

Özpeynirci'nin paylaşımına göre:

2 milyon TL'nin altındaki fiyat iyi olsa da, dolu versiyon için daha yüksek bir fiyat bekleniyor.

Hibrit versiyonunun fiyatı yüksek olacak çünkü yüzde 80'lik ÖTV diliminde yer alacak.

Alfa Romeo Milano'nun performansı ise şu şekilde:

Elektrikli versiyon olan Milano Elettrica, 54kWh kapasiteye sahip bir pil ile gelerek 410 kilometreye kadar menzil sunuyor. Ayrıca, yaklaşık dokuz saniyelik bir 0-100 km/sa hızlanma süresine sahip.

Milano Elettrica Veloce ise daha güçlü bir önden monte edilmiş 240 bg motora ve özel şasi kalibrasyonuna sahip. Bu versiyon, daha hızlı bir direksiyon oranı ve güçlendirilmiş frenler gibi özelliklerle donatılmış.

Benzinli versiyon olan Milano Ibrida, 136 bg'lik 1.2 litrelik üç silindirli bir motor ve 28 bg'lik elektrik motoru ile şehir içinde yüksek bir elektrikli sürüş oranına sahip.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.