Eli çantalı adamlara dikkat

Eli çantalı adamlara dikkat

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Eli çantalı adamlara dikkat

Kahramanmaraş’tan yurt içi ve yurt dışı turlar düzenleyen sektörde uzun yıllardır hizmet veren Ecdad turizm Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sait Doğan gazetemize turizmin yanı sıra turlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Doğan, Kahramanmaraş turizminin hak ettiği konumda olmadığını söyleyerek turizmin gelişmesi için büyük adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Kahramanmaraş’a turist akımının sağlanmasında büyük rol oynayan Ecdad Turizm yurt içi ve yurt dışı turlar düzenliyor. Konfordan ödün vermeden hizmet veren Ecdad Turizmin hedeflerinde Mısır ve Kudüs seferleri de yer alıyor. Ecdad Turizm Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sait Doğan gazetemize yaptığı açıklamada; “Firmamız Kahramanmaraş turizmine canlılık getirme amacıyla kuruldu. Yurt içi ve yurtdışı turlar düzenliyoruz. Amacımız tüm dünyadan Kahramanmaraş’a turist getirebilmek. 2017 yılı itibariyle yurtdışından Kahramanmaraş’a turist getireceğiz.” dedi.

Hac ve Umre seferleri hakkında da bilgi veren Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği kotaya göre sefer düzenlediklerini ve seferlerini farz ve sünnetlere uygun bir şekilde düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: “Hac veya umre seferine katılmak isteyen bayanlar yalnız gitmek isterlerse  ve 45 yaşın altında ise yanında birinci dereceden akrabalarından birisi olması gerekiyor. Biz Kahramanmaraş’ta lüks ve lükse yakın bir hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Ve bunu başardığımıza inanıyorum.  Gruplarımızın başında birebir ben gidiyorum. Ve her şeyi kur’an’a ve sünnete göre yapıyoruz. Bizle sefer düzenleyen herkes bizi seçtiklerinden hoşnutlar. Vatandaşlarımızdan başka şehirlerden hacca ya da umreye gitmesi yerine Kahramanmaraş’ın yerel firmasına yönlenmelerini istiyoruz. Ama maalesef bu sektörde eli çantalı insanlar var, bu insanlara güven sıkıntıları var.  Gücen problemlerine karşı da biz yolcularımızı havaalanından alıyoruz geri havaalanına bırakıyoruz.  Bu sektör her türlü dolandırıcılığa da açık. Eli çantalı insanlar vatandaşlarımızı kandırarak paralarını alıp gidiyor. Bu işte biraz denetimsizlik var. Bu işi yapacak insanların ofisi olması gerekiyor. Vatandaşlarımız kurum kimliği olmayan kişilerle kesinlikle çalışmasın. Bu dolandırıcılardan sonra vatandaşlarımız bize karşı da güvensizlik yaşıyor. “

roportj-001.jpg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.