Emeklilik yaşı yükseliyor mu? Hükümetten açıklama

Emeklilik yaşı yükseliyor mu? Hükümetten açıklama

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2017 15:28
Emeklilik yaşı yükseliyor mu? Hükümetten açıklama

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, emeklilik yaşıyla ilgili tartışmalara noktayı koydu.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Numan Kurtulmuş, kıdem tazminatı reformunun olgunlaşma aşamasında olduğunu söyledi. Kurtulmuş, emeklilik yaşının yukarı çekilmesine yönelik bir çalışma ise olmadığını söyledi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları:

KIDEM TAZMİNATI

-Kıdem tazminatı reformu çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu.

EMEKLİLİK YAŞI

- (Emeklilik yaşının yukarı çekileceği iddiaları) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil.

ÖTV'SİZ AKARYAKIT

-Mevcut gümrük kapılarına ilave olarak, yeni gümrük kapılarında da tırların, birtakım mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV'siz akaryakıt temin etmesi sağlanacak. İkinci olarak da miktarda artış yapılacaktır, belli miktar üzerinde duruluyor. Bu çalışmalar ekonomik yükleri hesaplandıktan sonra önümüzdeki günlerde Türkiye kamuoyuyla paylaşılacaktır.

OHAL KOMİSYONU

- OHAL komisyonu son şeklini aldı. Önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak. 

AB İLE İLİŞKİLER

Türkiye fasıllar açılarak müzakere sürecinin devam etmesini istiyor. Cumhurbaşkanımızın yaptığı Brüksel ziyaretinde bu konu bir kez daha vurgulanmıştır. Amaç tam üyelik çerçevesinde ilişkileri geliştirmek. AB'ye tam üyelik persfektifinden vazgeçmedik. Gerginliklerin azaltılması için fasılların açılması hayati önem taşıyor."

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.