Emekliye Ayrılan Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık İçin Tören Düzenlendi

Emekliye Ayrılan Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık İçin Tören Düzenlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2017 09:45
Emekliye Ayrılan Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık İçin Tören Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosu Eski Üyesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık’ın emekliye ayrılması münasebetiyle tören düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Rektör Deveci, başarılı, donanımlı ve saygıdeğer bir hoca olarak tanımladığı Özçalık’a üniversitemize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederken emeklilik yaşamında başarı ve esenlikler diledi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz ise Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünün gelişimine önemli katkılar sunan Özçalık’a teşekkürlerini sundu.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahit Güneş de kısa bir konuşma yaparak Özçalık’a gelecek yaşamında başarılar diledi. Doç. Dr. Güneş, Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık’la iletişimlerinin süreceğini, bilgi ve deneyimlerinden faydalanmaya devam edeceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık düzenlenen tören için üniversite ve fakülte yönetimine teşekkür etti. “Ömrümün en verimli zamanlarını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde geçirdim.” diyen Özçalık, divan edebiyatı şairi Baki’nin ‘Âvâzeyi bu âleme Dâvûd gibi sal/Bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş.’ şiirini hatırlatarak “İnşallah kubbede hoş bir seda bırakmışımdır. Hakkınızı helal edin.” diye konuştu.

Tören sonunda Rektör Deveci tarafından Özçalık’a Maraş Milli Mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan ‘Sütçü İmam Hadisesi’nin resmedildiği tablo hediye edildi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz de Özçalık’a teşekkür plaketi takdim etti.

Senem Ayşe Konferans Salonundaki törenin ardından üniversite protokolü ve fakülte personeli, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde geçtiğimiz günlerde profesör kadrolarına atanan Prof. Dr. Ahmet Kaya, Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu tarafından verilen öğle yemeğine katıldı.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.