Emekliye ikinci gelir müjdesi

Artık emekliler de İŞKUR aracılığıyla iş bulabilecek. Girişimcilik programlarına emekliler de dahil edilecek. 4 milyona yakın emekli kendi işinin patronu olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2018 11:10
Emekliye ikinci gelir müjdesi

Hükümet, emeklileri istihdama yeniden katmak için harekete geçti. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) çatısı altında emeklilere yönelik bir dizi program başlatılıyor. İŞKUR'a gelen iş talepleri de emekli oldukları için hiçbir şekilde geri çevrilmeyecek. Kurum düzenlediği girişimcilik programlarına emeklileri de dahil edecek. 4 milyona yakın emekli de işinin patronu olabilecek. Özel sektör, emekliler arasında özellikle iş güvenliği uzmanı, muhasebe, öğrenci işleri memuru, emekli asker, işyeri hekimi talebinde bulunuyor. 

İKRAMİYE HAFTAYA
Memur emeklileri için dün başlayan maaş ödemeleri 5 Haziran'a kadar sürecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de tahsis numarasına göre 11-12-13 Haziran'da maaşları yatırılacak. Biner lira ikramiye de Bağ- Kur ve memur emeklilerine 7 Haziran'da, SSK emeklilerine 8 Haziran'da ödenecek. Son bir ay içinde emekli olan 100 bin kişi de ikramiye alacak.

FAİZSİZ KREDİ İMKANI GELİYOR
Son 15 yılda ortaya konulan sosyal devlet vizyonunun önemli ayaklarından birini emeklilere yönelik düzenlemeler oluşturdu. Emeklilerin gelecekte de yoksulluk riskiyle karşı karşıya kalmalarını engellemek için gösterge esaslı sistemden gelişme hızından pay alınan sisteme geçildi. Emekliler gelişme hızından daha fazla pay alacak. AK Parti iktidarı döneminde emekli aylıklarında nominal yüzde 330 artış sağlandı. Emekliler için faizsiz kredi, ucuz ev gibi yeni projeler de geliyor..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.