Emniyet açıkladı! İşte 6 aylık bilanço

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki asayiş, trafik, uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere 6 2018 yılının ilk 6 aylık döneminde gerçekleştirilen çalışmaların bilançosunu açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2018 09:46
Emniyet açıkladı! İşte 6 aylık bilanço

Açıklamada, özellikle hırsızlık olaylarında geçtiğimiz yıla oranla ciddi azalmalar sağlandığı belirtilerek uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesi le trafik düzeninin de sağlanması noktasında da etkin br çalışma yürütüldüğünün altı çizildi. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, ilk olarak hırsızlık olaylarının 2017 yılının aynı dönem le karşılaştırılması yapıldı.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, Elbistan’da halkımızın refah, huzur ve mutluluğunu; milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı kalarak, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmadan koruyarak görevimiz yerine getirmek için özveri le çalışıyoruz ve çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz. 2017 yılı ilk altı ay içerisinde 70 evden hırsızlık, 29 işyerinden hırsızlık, 9 oto hırsızlığı, 10 otodan hırsızlık olayı le toplamda 332 mala karşı olay meydana gelmişken, suçun önlenmesi amacıyla yaptığımız önleyici faaliyetler ve suç sonrasındaki tespit ve suçun çözüm noktasında yaptığımız çalışmalarla birlikte 2018 yılı ilk altı ay içerisinde 21 evden hırsızlık, 12 işyerinden hırsızlık, 2 oto hırsızlığı, 8 otodan hırsızlık olayı le toplamda 228 mala karşı olay meydana gelmiş, bu doğrultuda evden hırsızlık olaylarında yüzde 70, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 58, oto hırsızlığı olaylarında yüzde 77, otodan hırsızlık olaylarında yüzde 20, toplamda mala karşı olaylarda se yüzde 31’lik azalma sağlanmıştır.”

Narkotik birimlerinin çalışmalarına ilişkin de, “Elbistan’da İlgili birimlerimizce 2018 yılı ilk altı içerisinde yapılan uygulamalarda; kullanım alanı ve tüketim yoğunluğu bakımından son zamanlarda yaygın hale gelen 2.430,35 kilogram esrar maddesi, 172,52 gram hint keneviri tohumu, 109,94 gram Sentetik Cannabnod (Bonza), 20,40 gram metamfetamin ve 628 adet sentetik hap (Extacy-Captagon) ve örgütsel faaliyetlere kaynak olabileceği değerlendirilen 16 bin 339 paket kaçak sigara, 18 bin 59 adet ç dolu makaron, 29 kilogram tütün, 11 adet sahte içki, 820 TL sahte para, 38 adet kaçak cep telefonu, 4 adet tabanca ve 28 adet fişek ele geçirilmiştir. 2018 yılının ilk altı ayında bahse konu uygulama ve operasyonlarda 24 şahıs tutuklanmış, 22 şahsa ise adli kontrol uygulanmıştır” denildi.

İlçedeki trafik düzeninin sağlanması için 164 uygulama yapıldığının kaydedildiği açıklamada, “İlçemiz merkezinde trafik problemlerinin asgari düzeye indirilmesi için kamu kurumları ve STK’ların talepler doğrultusunda vatandaşlarımıza yönelik eğitici çalışmalar yürütülmüş olup, 2017 yılı ilk altı ay içerisinde 103 trafik uygulaması yapılmış, bu uygulamalarda 16 bin 127 araç denetlenmiş, 2018 yılı lk altı ay içerisinde 164 trafik uygulaması yapılmış, bu uygulamalarda 22 bin 152 araç denetlenmiştir. Yapılan çalışmalarla; trafik uygulamalarında yüzde 59, denetlenen araç sayılarında ise yüzde 37 artış sağlanmıştır. Genel güvenlik ve asayişin sağlanması amacıyla ilçemiz merkezinde bulunan umuma açık yerler, parklar, internet kafeler, okul önler ve çevresinde yapılan uygulamalarda; 2018 yılı ilk altı ay içerisine 15 bin 163 şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 167 şahıs yakalanmıştır. 2017 yılına oranla sorgulanan şahıs oranında yüzde 25 artış, aranan şahıs oranında yüzde 49 artış meydana gelmiştir” cümlelerine yer verildi. 13.07.2018 Emniyet, 6 aylık çalışma bilançosunu açıkladı

Açıklamada son olarak, “Vatandaşın yardımına her zaman ihtiyaç duyduğumuz aşikardır. Bu nedenle ilçemiz hizmetine sunduğumuz Kent Güvenlik Yönetim Sistem le 155 Polis İhbar Hattının kapasitesi arttırılmış, böylece vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar ivedilikle değerlendirilerek sonuca ulaştırılması sağlanmıştır. ilçemizde 19 noktada 53 kamera le KGYS faaliyetlerine devam edilmektedir. Ayrıca sistem içerisinde 3 noktada 10 kamera le Plaka Tanıma Sistem bulunmakta, bu sistemle ilçe merkez giriş ve çıkışından geçen araçlar sistemdeki verilerle analiz edilmekte ve gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin bize verdiği yetki le cesaret ve fedakârlıklarla gece gündüz demeden görevimiz yapmakta olduğumuzun ve çalışmalarımıza hassasiyetle devam edeceğimizin bilinmesin kamuoyunun bilgilerine sunarız” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.