EN GÜÇLÜ TÜRKİYE YENİDEN İNŞA EDİLECEK

EN GÜÇLÜ TÜRKİYE YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
EN GÜÇLÜ TÜRKİYE YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Ekonomi anlamında başaralı bir yıl geçirildiğini ifade eden Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Debgici, Hükümetin yaptığı politikalarla bu coğrafyada en güçlü Türkiye’yi yeniden inşa edeceğine belirtti.

2017 yılının yeni projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte daha verimli geçeceğini ifade eden Debgici., Kahramanmaraş Siyasetinin önemli isimlerinden Başbakan Yardımcısı Sayın Veysi Kaynak Bey’in Kahramanmaraş ve Türkiye siyaseti için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti.

2016 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2016 yılını 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak inceleyebiliriz. 2016 yılında bazı ekonomi problemleri ile karşılaştık, Dolar ve Petrolün artışı sistemsel pürüzlere yol açtı. Ancak yıpratıcı bir ekonomi problemi yaşandığı söylenemez.

15 Temmuz’dan önce birçok proje vardı bu projelerin dillendirilmesi bile piyasayı hareketlendirecek nitelikte idi. Mesela Askeri ücretin artması konusu ve bunun ekonomiye yansıması konusu vardı. Ancak araya 15 Temmuz girdi, ancak yine de bu politikalardan vazgeçilmiş değil.

15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak geçerken, ekonomi alanında problemleri de yanında getirdi. Enflasyon bugün seyrinde devam etmesine rağmen,  Doların yükselmesi de bizim için problem teşkil ediyor.

Ancak bankaların faiz oranlarının düşmesi ve kredi vermeye yanaşmaları piyasayı biraz rahatlattı.

Hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan OHAL ile ilgili alınan kararların ticarete sekte vurulmayacak şekilde yapılacağını açıkladığında rahatladık. Ancak dünyanın topyekün üzerimize gelmesi bizi sıkıntıya soktu.

Türkiye ekonomisini AK Parti o kadar iyi yönetiyor ki, bu kadar krizlerin bizi teğet geçmesi şans olamaz. Bu iyi bir ekonomi politikasının sonucudur.

Hükümetin ekonomi politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu ülke ekonomi olarak iyi değerlendirilmeseydi biz bu ülkede batan bankaları, maaş almayan memurları görürdük. Hamdolsun zarar edip şirketini kapatan tüzel kişilikler yok, zarar edip kepenk kapatan esnaf yok. Halkımızın alım gücü eskiye göre çok yükseldi.

Akıllı telefon piyasasına balkın ekonomi durumumuzun nasıl olduğunu anlarsınız.

Ülkenin bu zor durumlardan geçmesine rağmen yılmayan bir ekonomi ve güçlü bir siyaset olduğu için Avrasya Tüneli’ni yaptık bu büyük bir başarıdır.

Atalarımızın torunları olarak denizin altında arabalar geçiriyoruz artık.

2017’den neler bekliyoruz?

Hedef 2017 değil 2023 dür. Bizim üzerimize her geçen gün gelecekler. Bizi her alanda köşeye sıkıştıracaklar. Biz eğer güçlü bir ekonomi ile milli savunmamızı güçlendirmeseydik. Bu terör örgütleriyle kolay kolay başa çıkamazdık. Vatandaşlarımızı şehit edenlerin silahlarına bakın hep müttefik dediklerimizin sattığı silahlardır.

Biz 2016 yılını unutacağız.  Artık önümüzde yeni bir yıl var.  2017 inşallah etrafımıza umut ve barış getirir. Ama biz ne kadar barıştan bahsedersek edelim. Bir takım kişiler bizim ülkemizde veya çevremizde barış olmasın diye her türlü imkânlarını kullanarak, buradaki maşalarıyla bir şeyler yapıyorlar

Ama PKK inşallah bitecek.  2017’de iç işleri bakanımızın da dediği gibi sonuna kadar gideceğiz.

Şehitlerimize sahip çıkacağız. Şehit ailelerine sahip çıkacağız. Ve bu acılar dinsin diye gözyaşları dinsin diye çok gayret göstereceğiz.

Bizlerde siyasetçi ve vatandaş olarak daha çok çaba sarf edeceğiz. Ve şuanda milli bir birlik aslında sağlanmış gibi yani ülkemizde hamdolsun milli beraberlik var ve ülkemizdeki anayasa süreci ve referandum süreci olacak inşallah.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemize yeni bir heyecan getirecek ve bununla birlikte 2017 den çok umutluyuz. Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik.

Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi Türkiye için kazanım olur mu?

Zaten Türkiye de fiilli olarak bir başkanlık sistemi var. Bizler 7 Haziran ve 1 Kasım önce halkımıza başkanlık sistemi ve Anayasa değişikliğini söyledik. Devlette tek başlılık olsun, bugün Ak Parti’yle birlikte, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte güzel bir şekilde birlik sağlanıyordu. Ancak yarın bir gün hükümet değiştiğinde siyasi problemler yaşanmasın diye başkanlık sistemi  gelsin diyoruz.

Türkiye’ye özgü bir başkanlık sistemi gelmeli. Bizim rahat uyum sağlayacağımız, özel bir Cumhurbaşkanlığı ya da Başkanlık olması gerekiyor. Sivil Anayasanın acil gelmesi gerekiyor öncelikle olarak buna ihtiyacımız var.

Ak Parti kendi durumuna göre yeni bir sisteme ihtiyacı var. Yeni maddelerde le birlikte Cumhurbaşkanlığı modeli mecliste kesinleştikten sonra bu sistemi halka anlatmak için sahaya ineceğiz.

Bu yeni sistem Türkiye’yi güçlü kılar mı? Uluslararası dengelerde Türkiye’yi daha iyi konuma getirir mi?

Biz bu modele geçmeyelim diye büyük uğraşlar veren ülkeler var. IMF’ye borç bitmiş, İşsizlik oranları en düşük rakamlara gelmiş ve dışarıdakiler bu huzurdan rahatsız oldukları için Gezi olaylarını düzenlediler.  Sırada kendi nükleer enerji sistemlerimizi ve tesislerimizi yapmanın vakti geldi.

Milletin yararına bir iş yapacak oluyorsun bir bakıyorsun karşına PKK’yı destekleyen Alman Vakıfları çıkıyor.  Zaten bizi bu sisteme geçmeyelim diye bütün bu müsibetleri başımıza musallat ediyorlar.

Türkiye sözü geçmesin diye uğraşıyorlar.

Osmanlı adaletle hükmettiği dünya bize örnektir.

Cumhurbaşkanlığı sistemi resmi olarak da yerine oturursa, Anayasa maddeleri de tam manasıyla anlamına kavuşursa daha dirayetli, daha yeni bir Türkiye görecekleri için bu durumdan rahatsız oluyorlar.

Referandum sürecinde Kahramanmaraş’tan ne bekliyorsunuz?

Kahramanmaraş’ın ne olacağından ziyade Türkiye’nin ne olacağı önemlidir. Biz halkımızla iç içe olup anlatacağız. Halkımız da bize üst düzeyde destek vereceğinden eminim. Ben olurum başka bir arkadaşımız olur bir milletvekilimiz, Bakanımız Başbakanımız olur birileri bu sistemi çok güzel bir şekilde anlatacak. Kahramanmaraş bu referanduma ayrı bir destek verecek.

Ak Parti’yi her zaman Dulkadiroğlu ilçesi olarak en üstlerde tutacağız. Dulkadiroğlu ilçesi Kahramanmaraş’ta en çok oyu verecek ve en üstlerde yer alacaktır.  Kahramanmaraş  15 Temmuz’da Türkiye’de olduğu gibi bir siyasi irade gösterdi.

Kahramanmaraş siyaseti zirve dönemini yaşıyor, şehrin Başbakan Yardımcısı var. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Kahramanmaraş için bir kazanım mıdır?

Biz Kahramanmaraş’ta seçimlerin öncesi çalışmalarımızda halkımız biz Bakan istiyoruz diyorlardı. Biz Mahir Ünal ile başlamıştık Bakanlığa, devamında bir görev değişikliği Kültür Bakanımızdan sonra Başbakan Yardımcılığı görevine Veysi kaynak bey getirildi. Hem Kahramanmaraş için hem de Türkiye için bir kazanımdır diye düşünüyorum.

Şehrin her alanında sorunlarıyla iletişime geçen bir Başbakan Yardımcısı. Hamdolsun şehrimiz bugün siyasi alanda en üst düzeyde temsil ediliyor.

Biz de daha fedakar ve yoğun şekilde çalışıyoruz.

2016 yılında bir takım sıkıntılar yaşadık. Özellikle 2017 yılının daha huzurlu ve daha refah bir yıl olarak geçmesini istiyoruz. Birlik ve beraberliğin üst düzeyde olduğu bir ortamda yaşalar inşallah. Suriye, Irak, Filistin, Myanmar gibi ülkelerde de ve dünyada barışın hüküm sürdüğü bir gelecek diliyorum.

Türkiye’nin de bu coğrafi konumda ne kadar önemi bir yere sahip olduğu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’de aday olsa bu yaptıklarıyla kesinlikle başkan seçilirdi.

7 Haziran’da bir seçim atlattık ancak 3 aylık bir süreçte daha üst düzey bir efor sarf ettik. 15 Temmuz dan sonra yan yana gelemeyecek insanlara bakıyorsunuz kol kola geziyorlar.

Orta Asya’daki Türk coğrafyası da bize bakıyor. Bütün dünyanın barış için gözü Türkiye’de.  Tekrar söylediğim gibi Dünyada kimse 5’ten büyüktür diyemiyor.

 

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.