En önemli isimler konuştu… Dev kurumlara operasyon!

En önemli isimler konuştu… Dev kurumlara operasyon!

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2017 11:13
En önemli isimler konuştu… Dev kurumlara operasyon!

Konya merkezli 32 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 70 askerden 60'ı yakalandı.Ankara'da ise FETÖ soruşturması kapsamında ASELSAN'da görevde 4'ü KHK ile meslekten ihraç edilen 8 kişinin de bulunduğu 18 kişi hakkında ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltı kararı çıkardı.

Ankara ve Konya'da FETÖ'nün asker ve ASELSAN yapılanmasına operasyon düzenlendi. Opersayonlarda 88 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 60 kişi gözaltına alındı. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY faaliyetlerine iştirak  edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında örgütle bağlantısı olduğu  değerlendirilen kişilerin tespiti için çalışmalar sürüyor. Başsavcılık, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY  mensubu kişilere ilişkin "Anayasayı ihlal", "Yasama organını engellemeye  teşebbüs", "Hükümet'e karşı isyan", "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından  soruşturma başlattı.

 Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak isteyen ve bildiklerini  anlatan kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmaya yön verildi.Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan rütbeli askerlerle birebir görüşme  yapan örgütün "mahrem asker abileri"nin ifadeleri doğrultusunda bazı askeri  personel deşifre edildi.

TAMAMI RÜTBELİ VE GÖREVDE 

Konya merkezli 32 ilde örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen biri  binbaşı, ikisi yüzbaşı, 49'u üsteğmen, 12'si teğmen, 6'sı astsubay olmak üzere 70  kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen  şüphelilerden 60'ı yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik  çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

 ASELSAN ÇALIŞANLARINA BYLOCK OPERASYONU 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 4'ü ASELSAN'da görevde 4'ü KHK ile meslekten ihraç edilen 8 kişinin de bulunduğu 18 kişi hakkında ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltı kararı çıkardı. Alınan bilgiye göre başsavcılık, ASELSAN'da görevli bir kısım personelin FETÖ'ye üye olma suçundan yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde operasyon talimatı verdi. ASELSAN'da görevli olan 8 kişi hakkında ve bu kişilerlerle ByLock üzerinden yazışma yaptığı tespit edilen Ankara ilinde başka kamu ve özel kurumlarda çalışan 10 kişi olmak üzere toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alma ve diğer soruşturma işlemlerinin devam ettiği bildirildi. ASELSAN'daki görevli 8 kişinin 4'ünün halen görevde olduğu, diğer 4'ü hakkında ihraç çıkarılma işlemlerinin daha önceden yapıldığı belirtildi. Savcılık yetkilileri gözaltı kararı verilen 18 kişinin tamanının ByLock kullanıcısı olduğunu da bildirdi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.