'Engelsiz bir Kahramanmaraş'

'Engelsiz bir Kahramanmaraş'

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2017 09:19
'Engelsiz bir Kahramanmaraş'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetleri kapsamında 30 adet medikal malzeme ihtiyaç sahiplerine verildi.

 

Kültürpark’ta düzenlenen malzeme dağıtım törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ile meclis üyeleri ve engelli aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ‘Engelsiz Bir Kahramanmaraş’ için gayret ettiklerini söyledi.

engelsiz-bir-kahramanmaras-1.jpg

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız ve yapacağımız tüm hizmetlerimizde engelli kardeşlerimizi de düşünerek hareket ediyor ve projelerimizi o doğrultuda hazırlıyoruz.

Göreve geldiğimizden bu yana 1000’den fazla engelli kardeşlerimize malzeme yardımı, 4 bin civarında engelli vatandaşımıza rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti ve 1300 engelli kardeşimize de mesleki, sanatsal ve eğitsel kursları verdik.

Daire Başkanımız Ayşe Hanım ve Şube Müdürümüz Fatih Bey sizlerin hizmetinizde. Bizim ulaşamadığımız veya haberimizin olmadığı durumları ve engelli kardeşlerimizi bizlere bildirmek suretiyle onlara da yardımcı olmamıza vesile olursanız seviniriz.

engelsiz-bir-kahramanmaras-2.jpg

Bu arada şehrimize kuracağımız engelliler merkezi için yer arayışlarımız devam ediyor. Projemiz hazır ancak merkezi bir yerde veya herkesin rahatlıkla ve kolaylıkla ulaşabileceği bir alan olmasını istiyoruz. Bundan dolayı da yer arayışlarımız devam ediyor.

Tabii hizmetlerimiz bununla sınırlı değil. Engelli kardeşlerimize yönelik kurslarımız devam ediyor. Yaptığımız ve yapacağımız her yolda, caddede, sokakta bulvarda engelli kardeşlerimizin de kullanacağını düşünerek hareket ediyoruz. Bugün burada davetimize icabet ederek geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kurslara katılan kursiyerler tarafından hazırlanan Mehter Takımı mini bir konser sundu.

Mehter Takımının konserinin ardından medikal malzemeler 5 tane akülü araç, 8 tane özel tertibatlı sandalye, 5 hasta yatağı, 11 tane manuel tekerlekli sandalye ve 2 adet özel ayakkabı olmak üzere hak sahiplerine teslim edildi.

Malzeme dağıtımının ardından 15 Temmuz sergisini gezen Başkan Erkoç ve beraberindekiler aynı zamanda engelli bayanlara yönelik pastacılık kursiyerlerinin yaptığı pastaları da incelediler.

engelsiz-bir-kahramanmaras-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.