ENSAR SEHİRDEN 7 TIR DAHA

ENSAR SEHİRDEN 7 TIR DAHA

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2016 18:03
ENSAR SEHİRDEN 7 TIR DAHA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Yardım işbirliği organizesinde "Haydi Kahramanmaraş Yeniden Ensar Olmaya" sloganıyla Suriye Halep ve Cerablus şehirleri için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemelerinden oluşan 7 tır, Suriye'ye uğurlandı.

Allah’ın 99 ismi Esma-ül Hüsna hürmetine 99 sayısı hedeflenirken, gönderilen tırlarla bu rakamın 90’a ulaştığı belirtildi.

Kahramanmaraş Ulucamii önünde Cuma Namazı sonrasında Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından Halep’te şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ulu Cami önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada: “Hemen yanı başımızda komşu ülkemizde, kadim medeniyetimizin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Halep’te çok büyük bir insanlık dramı yaşanmakta. Belki dünya tarihinin gördüğü en büyük katliamlardan bir tanesi Halep’te yaşanmakta. Tabi bu canice saldırıları yapanları lanetliyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış vahşi bir hayvanın bile yapmayacağı şekilde insanlara saldıran, kadın, çoluk-çocuk demeden vahşice insanları, mazlumları katleden vahşilerin üzerine olsun Allah’ın laneti İnşallah. Cenab-ı Rabbil Âlemin onları kahr-ı perişan eylesin. Biz her zaman millet olarak hamd olsun bu aziz milletin evlatları olarak mazlumların yanında olmaya çalıştık, olmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu yüce millet sadece Suriye’de değil, dünyanın dört bir yanındaki mazlumların yarasına merhem olma gayreti içerisindeyiz. Burada Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin yardımlarını Halep’e Cerablus’a doğru yolu çıkarmaktayız. Allah razı olsun hemşerilerimizden. Tabi ki yardımların devamını diliyoruz. Çünkü çok önemli kritik bir süreçten geçilmekte. Yüce Allah’tan o mazlumlara bir an önce huzur diliyoruz. Bu olayların durmasını diliyoruz. Katkı sunan herkese başta Hayrat Yardım olmak üzere tüm yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un açıklamasının ardından 7 tır yardım malzemesi dualar eşliğinde yola çıktı.

Halep ve Cerablus’ta yaşayan din kardeşlerimize gönderilen 7 tırın içerisinde; 2 tır un, 1 tır gıda, 1 tır ayakkabı, 1 tır giyim, 1 tır okul sırası ve ev eşyası ile 1 tır yatak ve battaniye bulunuyor.

_img_6109.jpg_img_6114.jpg_img_6121.jpg_img_6125.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.