Erdoğan: Almanya kendine çekidüzen versin!

Erdoğan: Almanya kendine çekidüzen versin!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2017 16:46
Erdoğan: Almanya kendine çekidüzen versin!

İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman şirketleriyle ilgili herhangi bir soruşturma olmadığını açıkladı. Almanya'nın yaptırım tehdidine yönelik olarak Erdoğan "Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Bizi de bu tehditlerle ürkütemez bu böyle bilinmelidir" açıklamasında bulundu.

İmza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu anlaşmanın böyle bir dönemde gerçekleşmesini ayrıca anlamlı buluyorum. Yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bu finansman anlaşması Türkiye'nin uluslararası kredibilitesinin yüksekliğine işaret ediyor. Bu vesileyle Japon dostlarıma ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

15 Temmuz darbe girişiminin ertesi hafta Japon dostlarımız Ankara'da bu anlaşma için yetkilerle bir araya geldi. Buradan ülkemize olan güvenleri için Japon dostlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Şimdi Japon dostlarımızla önemli bir anlaşmanın da arefesindeyiz. Sinop'taki nükleer enerji santrali için de kendileriyle çalışacağız. Türk milleti zor zamanlarda yanında olan dostlarını unutmayacaktır. Bizimle çalışmak isteyen herkese ülkemizin kapılarının açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. biz böylesine iyi niyetle muhataplarımıza yaklaşmaya çalışırken bazılarının siyasetle ticareti birbirine karıştırdığını görüyoruz.

"ALMANYA KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN"

Almanya'nın beyanlarını şiddetle kınıyorum. Bu asla siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Teröre bulaşanlarla siyaseti birbirine karıştırmayın. Ben MİT müsteşarımı ve İçişleri Bakanımı arayarak bizzat sordum. Dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şu: Hiçbir Alman şirketi ile ilgili soruşturma yok, hepsi yalan. Alman dostlarıma ve dünyaya sesleniyorum: Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Elimizde video kasetlerle deliller var. PKK'ya gösteri yapmasına müsade eden Almanya bunu neyle izah edecek. Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Bizi böyle tehditlerle ürkütemez. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha bağımsız. Ülkemizin istihbarat ve güvenlik kuruluşları bellidir. Biz kabile ya da çadır devleti değiliz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir geçmişi vardır.

"DEDİKODULARLA DEVLET YÖNETİLEMEZ"

Alman şirketlerine ülkemizin kapıları ve milletimizin gönlü açıktır. Dünyada serbest piyasa denen bir şey var. bunlar bunu da bilmiyor. Hasbelkader yakaladıkları zenginlikle Türkiye'yi tehdit ediyorlar. Bu iddiaları ortaya atanları ispata davet ediyorum. Türkiye için seyahat uyarısını da son derece kasıtlı buluyorum. Ülkeler dedikodu ile yönetilemez. G-20'de görük. Antalya'da yaptığımız zirve hala konuşuluyor. Bu denli özgürlükleri benimsemiş bir Türkiye, demokrasiyi oturtmuş Türkiye'ye kimse kara çalamaz. Bu tür beyanlarda bulunan herkesi ülkelerin egemenlik haklarına saygı göstermeye davet ediyorum.

KATAR KRİZİ

Türkiye bu ülkelerde yaşayan herkesi kardeşi olarak görmektedir. Körfez'deki dostlarımızın yaşadığı kriz bizi üzmüştür. Kardeşler arasındaki ihtilafın kalıcı olmaması için çaba göstereceğiz. Körfez ülkelerindeki kardeşlerimizi destekliyoruz ve hepsi ile çalışmak istiyoruz. Siyasi sorunlar gelip geçicidir. Ekonomik ilişkiler kalıcıdır.

"ŞU ANDA 21 PROJE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Hep söylediğim gibi, şehir hastaneleri benim hayalim olan bir projeydi. Başbakanlığım sürecinde çok emek verdiğim bu proje önünde engeller çıkarıldı. Şehir hastaneleri birinci derecede sadece büyük şehirlerimizi hedef alan projelerdir. 2015 yılında ilk 15 hastane için imzalar atıldı. Ancak henüz inşaatına başlayamadıklarınız var. Böyle bir gecikme için son derece müteessirim. Kayseri, Adana, Ankara Bilkent ve Manisa şehir hastanelerini bu yıl sonuna kadar açacağız. Elazığ, Konya şehir hastanelerini 2019 yılında devreye almayı planlıyoruz. Şu anda 21 proje ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projeler dünyada sağlık hizmetinin standardının yükselmesine inanıyorum. Biz reformu çoktan tamamladık. Daha büyük bir reform peşindeyiz, ülkeni yaşat ki devlet yaşasın.

"KİMİ ÜLKELERİN VE KURULUŞLARIN FOYASI HER HADİSE İLE BİRAZ DAHA ORTAYA ÇIKIYOR"

15 Temmuz darbe girişimi gibi bir ülkenin başına gelebilecek felaketi yaşadığı dönemde dahi Türkiye yatırım yapılabilir bir ülke olmuştur. Türkiye gerçeği apaçık ortadadır. Kimi ülkelerin ve kuruluşların foyası her hadise ile biraz daha ortaya çıkıyor. Kendi elleriyle kendi güvenilirliklerini yok edenlerle bizim işimiz yok, yolumuz da aynı değil. Türkiye, yeniden şekillenen dünya siyasetinde ve ekonomisinde kendine en doğru, en adil, en kazançlı yeri mutlaka bulmuştur, bulacaktır. Ne terör örgütlerinin azgın saldırıları ne de uluslararası düzeyde sergilenen ikiyüzlülükler buna engel olabilir.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.