Erdoğan Kahramanmaraş’lı edelere seslendi: “Siz bir başkasınız”

Kahramanmaraş Ak Parti 6. Olağan Kongresinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Kahraman evlatlarını saygı ile selamlıyorum diyerek başladığı açıklamasında...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2018 15:58
Erdoğan Kahramanmaraş’lı edelere seslendi: “Siz bir başkasınız”

Kahramanmaraş Ak Parti 6. Olağan Kongresinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Kahraman evlatlarını saygı ile selamlıyorum diyerek başladığı açıklamasında, Afrinden, Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: “Siz bir başkasınız, Siz 16 Nisan halk oylamasında yüzde 74 Evet ile Tüm Türkiye içerisinde yedinci sırada yer alarak destan yazdınız. Şiir yazdığınızı bilirdim, Makaleleri de bilirdim Destan yazdığınızı da öğrenmiş oldum. Bu Kahramanmaraş ın son yıllarda yapılan seçimlerde ortaya koyduğu en iyi neticedir. Yaklaşık 1 yıl önce eburaya geldiğimizde bizi verdiği sözü tutan edelere şükranlarımı sunuyorum. Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşaa etme mücadelemizde bu verilen mücadeleyi asla unutmayacağız. Bu kutlu şehir tarihin her döneminde ülkesine milletine ezanına bayrağına özgürlüğüne geleceğine her daim sahip çıkmıştır. Maraş’ın Kahramanmaraş’lı öyle sözde değildir. Bu şehrin insanlarının sözüyle edasıyla her halinden kahramanlık akar. Ne diyor şair ‘Zafer yolu vardı kara bağrında, Nice canlar helak oldu yolunda, Bütün ülkemizde anadoluda, Siftah mermisini Yaktı Maraşlı Eser oldu bu iş tarihte durur, İnsanlar fanidir sonunda ölür. Haksızlık sonunda belasını bulur. Unutulmaz bir iş yaptı Maraşlı' Unutulmaz bir iş yaptı Maraş’lı, Gözünün o kararlılığı ile Çalışkanlığı ile, destanlara konu olan Kahramanmaraş gönül dünyasının zenginliği ile de ülkemizde ap ayrı bir yere sahiptir. Üstad Necip Fazıldan, Abdurrahim Karakoç’a, Nuri Pakdil’den, Rasim Özdenörene kadar bu şehirden çıkmasının elbette bir sebebi vardır. Dertli adam oldukları için yazdılar. Dertli adam oldukları için o şiirleri döktürdüler. Güzel insanların şehri Maraş’ın havasından mıdır suyundun mıdır bilmiyoruz ama Kahramanlık madalyasının bu şehre çok yakıştığı bir gerçektir onu biliyoruz. Bugün Türkiye Kahramanmaraş’ın 98 yıl önce Zafer ile neticelendirildiği Kahramanmaraş’ı tüm güney sınırları boyunca karşıloyr. Türkiye 81 vilayeti ile 98 yıl öncesi Kahramanmaraş olup istiklaline ve istikbaline el uzatanlara karşı kıyama kalkmıştır. Son 5 yıldır ülkemize karşı o kadar çok saldırı yapıldı ki halkımızın sabrı kalmadı. Sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurarak bizi kardeş ülkelerimizden kopartmak istiyorlar. Adlarına sürekli değiştirmelerine rağmen çirkin yüzleri ortada olanların yanında olmaktan çekinmiyorlar. Bu görüntü sadece onların asırlar beri dünyaya empoze ettikleri bu kavramların içini boşaltıyorlar. Bize terör örgütü içiresinde yapılmaya çalışanlar bizim sakalımızı kesmeye başlar. Biz harekate geçtiğimizde inşaası için yoğun şekilde çalıştıkları terör örgütlerinin kolunu kanadını kırarız Bu sabah 1931 terörist etkisiz hale getirildi. 15 Temmuz’da Meydanlara dedik, ‘Siz 15 Temmuz’da meydanlara döküldünüz. Şimdi de böyle bir karar aldığımız anda hemen haberi veririz önce şahsım sonra Edeler ve Milletim hep birlikte cepheye yürürüz. Hep birlikte, Az önce söylediğimiz söz Biz dün neysek bu günde aynıyız. Rabbimizin lütfu ile yine yürüyeceğiz.

Mehmedimiz Cuma ile birlikte Cephede görevini yerine getiriyor. Bunlar nedir biliyor musunuz? Bunlar bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir. Şimdi yeniden diriliyor bu millet, hesabını soruyor Hesap sormaya devam edeceğiz. Bu gün terör örgütlerini ve arkalarındaki güçleri elinde sonunda çökerteceğiz. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz Sevgili Kahramanmaraş Allah’ın yardımı yakındır. Onu müjdele diyor. Bizde o müjdeye doğru koşuyoruz. Bu millet Mehmedleri ile beraber o müjdeye nail olacaktır bizde ona inanıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.