Erdoğan'dan vatandaşa 'Forslu Aşure'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce, Muharrem ayı dolayısıyla Kahramanmaraş'ta vatandaşlara aşure ikram edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2015 10:33
Erdoğan'dan vatandaşa 'Forslu Aşure'

Merkez Ulu Camii'nde düzenlenen aşure dağıtımına Cumhurbaşkanlığı Hukuk Hizmetleri Daire Başkanı Veysel Bektaş da katıldı. Dağıtım öncesi eller, başta Kerbela şehitleri ve sonrasındaki tüm şehitler için semaya kalktı. 
Burada bir konuşma yapan Veysel Bektaş, öğle namazını müteakiben Kahramanmaraş olmak üzere 14 büyükşehirde aşure dağıtımı yapıldığını söyledi. Bektaş, "Aziz milletimizin bir yandan derdi ile dertlenen ve sizin helal oylarınızla 2014 yılında millet tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmuş olan Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin bir taraftan da milletimizin örfü ile adeti ile geleneği ile hemhal olduğunu gözlemliyoruz, görüyoruz" dedi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise milletin bu ortak değerine atfen, ithafen Cumhurbaşkanlığı makamının Kahramanmaraş’ın da aralarında olduğu bazı vilayetlerde özel öneme vurgu yapıldığını belirtti. 
aw560287_05.jpg

Konuşmaların ardından üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı aşureler vatandaşlara dağıtıldı. Yüzlerce kişinin cami önündeki aşure çadırlarının önlerinde kuyruklar oluşturduğu, izdihamın yaşandığı etkinlikte, 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.