Ergin Ataman: 'Oyuncularımla gurur duyuyorum'

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, oyuncalarıyla gurur duyduğunu kaydederek, “Rakibe bir kere ilk planımız ilk periyotta Abdi İpekçi cehennemini hissettirmekti. Bunu hissettirdik ve güven kazandık” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2016 15:21
Ergin Ataman: 'Oyuncularımla gurur duyuyorum'

Galatasaray Odeabank, Eurocup Finali’nin ikinci maçında Fransız temsilcisi Strasbourg’u 78-67'lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Odeabank Başantrenörü ve Galatasaray’ın yıldız basketbolcusu Stephane Lasme açıklamalarda bulundu.
Oyuncularıyla gurur duyduğunu vurgulayan Ataman, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu takım bu kupaya oynamaya başladığı gün biz bir ant içtik. Biz aslında kulüp olarak organizasyon olarak, son 3 yıldır sürekli Euroleague’de oynayan, hep Top 16’da oynayan bir sezon önce çeyrek final oynayan, en iyi 8 takım arasında olan bugün yaşadığınız atmosferi Euroleague’in bütün maçlarında yaşatan bir kulübüz. Ama geçen yıl yaşadığımız bazı sıkıntılar sebebiyle haksız yere Eurocup’a atıldık. O gün söyledim, ‘Biz yeniden Euroleague’e döneceğiz’ diye. Buna inandık. Sponsorumuz Odeabank sezon başından beri bize destek oldu. Geçen yıl yaşadığımız sıkıntıları yaşamadık. Taraftarımız inandı. Çok iyi bir takım kurduk. Savaşan, iyi basketbol oynayan, grup maçlarında 16 maç sonunda grupları birinci bitirdik. Bu avantajla bugün final maçını burada oynamaya hak kazandık. Daha sonra da Karşıyaka gibi Bayern Münih gibi Avrupa basketbolunun önemli isimleriyle oynadık. Bu kupaya baktığınızda tabii ki bir Euroleague değil bu kupa. Ama sonuçta bu kupa da şampiyonluk hedefi ile kurulmuş takımları geride bırakarak finale geldik. Bu akşam da müthiş bir basketbol oynadık. Aslında maça başlangıcımız tam bir final maçına kendi sahasında oynayan bir takım gibi pres yaparak agresif oynayarak, maça bu yüzden zaten Göksenin - Sinan ikilisi ile başladık. Rakibe bir kere ilk planımız ilk periyotta Abdi İpekçi cehennemini hissettirmekti. Bunu hissettirdik ve biz güven kazandık. Strasbourg ile bir türlü sokamadığımız o dış atışları o tempolu oyunumuz ile sokmaya başladık ve bir ivme kazandık maç boyunca. Sonuçta da bizim gibi finale gelen bir Strasbourg var. Geçen yılın Fransa şampiyonu, bu sezon da Euroleague’den gelen bir takım. Euroleague’de buna benzer atmosferlerden çıkan bir takım. Biz kaçtık, onlar kovaladı. Ama sonunda kovalayacak, yetişecek zamanları olmadı ve kupayı kazandık.”

"BU KUPAYI ALIRKEN ZAYIFLADIM"

Kendini iyi hissettiğini söyleyen Ergin Ataman, “Günlerdir, haftalardır sadece Galatasaray taraftarlarından değil, gerek sosyal medyadan gerekse telefonuma Fenerbahçelisinden, Beşiktaşlısından, Trabzonlusundan mesajlar alıyorum. Dün Mardin’den genç bir arkadaşımız mesaj yazmış. Türkiye’nin her yerinden vatandaşlarımız. Bu kupanın Türkiye’ye gelmesi için moral desteği verdiler. Ben de son iki aydır kendimi çok iyi hissediyorum. Bu kupayı alırken zayıfladım. Kendimi çok iyi hissediyorum” şeklinde konuştu.

"BURADA OYNADIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Herkes için zor bir karşılaşma olduğunu belirten Lasme, “Takımda herkesin emeği vardı. Bir dinlenmeden bu seriye hazırlandık. Burada oynadığım için çok mutluyum. Kupayı kazanmak MVP ödülünü kazanmaktan daha önemliydi” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.