Erkoç; Ekinözü’nde vatandaşlarla bir araya geldi

Erkoç; Ekinözü’nde vatandaşlarla bir araya geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2017 17:43
Erkoç; Ekinözü’nde vatandaşlarla bir araya geldi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 16 Nisan' da yapılacak olan halk oylaması öncesinde Ekinözü Seçim Koordinasyon Merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ekinözü Seçim Koordinasyon Merkezine beraberinde AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Şube Müdürü Muzaffer Türk, Belediye Meclis üyeleri, Teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seçim Koordinasyon merkezi girişinde Başkan Erkoç’a Vatandaşlar: “ Ekinözü Seninle Gurur Duyuyor, Kahramanmaraş’ın Fatihi Hoş Geldin” sloganları attılar. 

16 Nisan 'da yapılacak olan referandum oylamasının önemine dikkat çeken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,vatandaşların 16 Nisan'da 'evet' diyerek yetkiyi eline alacağını söyledi. 

Başkan Erkoç konuşmasında: “ '16 Nisan'da Milletimiz Evet diyerek 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyecek ve yetkiyi kendi eline alacaktır. Diyecektir ki; Bir daha bu ülkede koalisyon dönemi istemiyorum. 5 sene sana yetki veriyorum, çalış, ülkeyi istikrara kavuştur, ülkeyi büyüt, güçlendir. Bunları yapmazsan 5 sene sonra seni değiştiririm. Milletvekillerine de diyecek ki, sen yasama faaliyetlerini yürüt, bölgenin sorunları ile daha fazla ilgilen. İşte Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin özeti budur” dedi.

 

Türkiye’nin güçlü bir şekilde geleceğe yürümesi için Başkanlık sisteminin şart olduğuna vurgu yapan Başkan Erkoç, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızı ziyaret edip, istişarelerde bulunuyoruz. Kahramanmaraş’ın 16 Nisan Halk oylamasıyla ile ilgili artık duruşu ortada, kararı net. Her gittiğimiz yerde de vatandaşlarımızın bu olaya ciddi şekilde sahip çıktıklarını söylemekteler. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz.16 Nisan Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli dönüm noktası. Türkiye güçlü bir geleceğe yürümesi için bu sistem değişikliğini yapması gerekmekte. Kaynakların israf olmaması için, heba etmemesi için bu değişim gerekmektedir. Hükümet krizleri, koalisyonların kurulup kurulmaması, hükümetlerin oluşup oluşmaması, Cumhurbaşkanlık seçimleri, Cumhurbaşkanı Başbakan dalgaları artık Türkiye bunlardan çok kaybetti. Çok acı tecrübeler mevcut. Bu kavgalar tarihte Türkiye’yi çok kötü noktalara götürdü. 80’li yıllarda 1977’de kurulan koalisyon hükümetleri vardı. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı seçimleri krizleri oldu. Oluk oluk kan aktı, her tarafta kaos, kargaşa oldu. Bunların hepsi istikrasızlıktan kaynaklandı. Her taraf kardeş kanıydı. Ama hamd olsun Türkiye’miz son 15 yılda önemli bir istikrara kavuştu. Bu sistem değişikliği ile beraber Türkiye’de artık kaos dönemleri kapanmış olacak. Kargaşanın, istikrarsızlığın tümünü de geride bırakacağız. Geleceğe daha güçlü yürüyeceğiz.”

 Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla çok güçlü bir şekilde geleceğe yürümekte olduğunu belirten Başkan Erkoç, geçmişte yaşanan kaosları tekrar yaşanmaması gerektiğini kaydetti. Başkan Erkoç, “Türkiye’miz şimdiden Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşuyla çok güçlü şekilde geleceğe yürümekte. Türkiye’miz çok önemli gelişmeler yaşadı 15 yılda. Bunların kalıcı olması lazım. Yeniden karmaşık dönemlerle karşılaşmamız lazım. Özal döneminde Türkiye’de güçlü bir istikrar dönemi oluşmuştu ama daha sonraki koalisyon dönemlerinde o dönemki kazanımlar heba oldu. Adnan Menderes’ten sonraki dönemde aynı şekilde oldu. Refah yolunda bir kazanım oldu Türkiye’de ondan sonra ki dönemde yine aynı şekilde kaos, kargaşa oldu. 15 yıldan bu yana Türkiye’de gerçekten çok önemli mesafeler kat edildi. Önemli noktalara gelindi. Türkiye’miz çok önemli yerde. Bunun için bunu sürekli hale getirmemiz lazım, sistem değiştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

16 Nisan’da ki halk oylamasında en yüksek desteklerin Kahramanmaraş’tan çıkacağını söyleyen Başkan Erkoç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Pazar günü seçim olduğunda Pazartesi bu ülkede her yer güllük gülistanlık olmalı. İnsanlar huzurlu ve mutlu olmalı. Türkiye seçimden sonraki Pazartesine güçlü iktidarlarla uyanmalı. Ama en yakın zamanı 7 Haziran 2015’te yaşadık. 6 Haziran Türkiye güçlü bir şekilde 7 Haziran seçimlerine girdi. Ama 8 Haziran Pazartesi günü belirsizlik çıktı. AK Parti yüzde 41 oy almasına rağmen hükümet kurulamadı. Ne olacak diye aylarca süren bir belirsizlik oldu. Sonra Cumhurbaşkanımız Türkiye’yi seçime götürdü ve 1 Kasım’da bu belirsizlikten çıktı. Yeniden 7 Haziran gibi durumlarla karşılaşmamak için, kaynaklarımızın heba olmaması için Türkiye’mizin bu sistem değişikliğini yapması gerekmekte. Bizim medeniyetimiz tarihte büyük medeniyetler kurmuş, büyük zenginlikler oluşturmuş bir millet. Biz yeniden istikrarın huzur ortamımızı kalıcı hale getirdiğimiz zaman 15 yıllık istikrarı sürekli hale getirdiğimizde inşallah Türkiye’miz dünyada hak ettiği yere geleceği inancındayım. Ondan dolayı bu sistem Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’ın güzel insanları da canı gönülden destekliyorlar. En yüksek desteklerden bir tanesi de Kahramanmaraş’tan olacağı inancındayım.”

 

Ülke gündemine ilişkin bir değerlendirmede bulunmak istediğini belirten Başkan Erkoç: “Malumunuz 16 Nisan’da bir referandum var. Bakın burada şunu açıkça belirtmekte fayda görüyorum. Bu referandum, AK Parti veya Sayın Cumhurbaşkanımız istiyor diye değil, bu tamamen ülkemizin meselesi olduğu için yapılıyor.

Tarihte altın para kullanan iki imparatorluk var. Birisi Roma İmparatorluğu diğeri Osmanlı İmparatorluğu. Osmanlı İmparatorluğumuz 21 milyon metrekare alanda hüküm sürmüş. Buna rağmen çeşitli hile ve oyunlarla toprakları küçülmüş ve Birinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyetimiz kurulmuş. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi için şu andaki mevcut parlamenter sistemin değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı sisteminde görev süresinin iki dönem olacağına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Bazıları AK Parti istediği için veya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam olmak istediği için gibi sözler sarfediyorlar. Hiçbirisi doğru değil. Mevcut parlamenter sistem işlemez duruma geldiği için bu referandum şart oluyor. Şu anda Cumhurbaşkanını yargılayacak bir sistem ve kanun yok. Ama Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiği zaman 360 milletvekilinin imzası ile Cumhurbaşkanı yargılanabilecek. Ve bu Cumhurbaşkanlığı sisteminde görev süresi 2 dönem olacak. Kim olursa olsun, kim isterse istesin, 2 dönemin sonunda görev süresi dolacak. Ve Cumhurbaşkanlığı sisteminde anahtar vatandaşın cebinde olacak. Geçmişe bir bakın. Pazar günü seçim olur ama Pazartesi belirsizlik başlardı; Hükümet kurulacak mı kurulamayacak mı diye. Fiyatlar yükselir, piyasalar allak bullak olur ve bir belirsizlik ortamı başlardı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.