Esat Şengül: "Aziz Milletimiz ne derse o olur"

Esat Şengül: "Aziz Milletimiz ne derse o olur" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2016 17:34
Esat Şengül: "Aziz Milletimiz ne derse o olur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Eset Şengül, Kahramanmaraş’ta hareketlenmeye başlayan CHP hareketinin iç yüzünü anlattı. Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüne atıfta bulunarak “Aziz milletimiz ne derse o olur” dedi.

CHP Kahramanmaraş’ta yeniden hareketlenmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Eset Şengül, bu hareketliliğin içi yüzünü anlattı. Şengül, 2019 seçim çalışmalarına şimdiden başladıklarını söyleyerek, şuanda yeni yeni çalışmaların temelinin atıldığını Eylül-Ekim ayı gibi ivme kazanacağını söyledi.

“HALKIN YANINDA OLACAĞIZ”

2015’te geçirdiğimiz 2 seçim hakkında yorum yapan Şengül, “Yeni binamızın mülkiyetini satın aldık. Tüm partililerimiz tarafından hoş karşılandı. 5 yıl boyunca eski milletvekilimize ait bir binayı kullandık. Partimizdeki hareketlilik binalardaki yeniliklerden kaynaklanmıyor. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini ölçü alarak, İl Teşkilatımız iyi çalışmalar yapıyordu. Tüm koşuşturmamıza rağmen bir eksiğimiz olduğunu gördük. 7 Haziran seçimlerinde CHP tarihinin en mükemmel projeleri ortaya koyulduğu halde başarılı olamadık. Bizim seçim bildirgemiz yayınlandıktan sonra diğer siyasi partilerde bizim seçim bildirgemizi hemen hemen kopya ederek bir seçim bildirgesi hazırladı. İktidardaki siyasi partide, bizim projelerimizi sadece bildirgeye koymadı bunları uygulamaya soktu. Ama yarım uyguluyor. Asgari ücret yükseldi. Emekliye çift maaşa yakın maaş veriyor. Bu uygulamalar CHP’nin ne kadar doğru bir yolda olduğunu gösterdi” dedi.

Şengül, halka daha yakın olacaklarını belirterek: “Sahada biz bunları anlatmaya çalıştıkça millet bize bir mesaj verdi. Sizin projeleriniz güzel ama siz halktan kopuksunuz, siz gelmiyorsunuz ve insanları dinlemiyorsunuz şeklinde eleştiriler aldık. Kendimize geldiğimizde iyi projeler, güzel söylemler ve süslü cümleler ne kadar iyi olursa olsun zamanından önce yapılması gerektiğini, seçim zamanına sığdırılmaması gerektiğini vatandaş bize ders verdi. Oy olarak ta bu dersi aldık. İktidara gelmeye hazır olmadığımız mesajını aldık. Siz Kahramanmaraş’ta milletvekili çıkarsanız da iktidarın bu gücünün karşısında söylediklerinizi hayata geçiremezsiniz vurgusu yaptılar” sözlerini kaydetti.

“DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK”

‘Dersimize iyi çalıştık’ diyen Şengül, “CHP Genel Merkezinden başlatılan bir çalışmamız var. İnsanların 5 duyu organına hitap edebilecek, bir çalışma başladık. ‘Sandık Çevresinde Örgütlenme’ adlı çalışmamızda sandıkta görev yapan üyelerimizi tespit edip, o üyeyi sandık çevresinin sorumlusu olarak atadık. Şuan onların eğitim çalışması yapılıyor. O eğitimi aldıktan sonra kendi sandığında kaç kişi oy kullanıyorsa bunları müteakip zamanlarda ziyaret ederek parti politikalarımızı ve projelerimizi anlatacaklar. Bir seçmenimize 2019 yılına kadar 5 civarında ziyarette bulunacak. Vatandaşın ülke ile ilgili partimizden beklentilerini öğrenecek. Kaygılarını not ederek bize getirecek. Artık vatandaşı dinleyen, dertlerine çözüm üreten bir CHP anlayışı var” şeklinde konuştu.

Bu esnada bir dizi ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şengül, “Bizler de bir yandan STK, cami imamları, muhtarlar, ilçe ve ildeki kanaat önderleri ile görüşmeler ve toplantılar yapıyoruz. Birebir ziyaretler yapıyoruz. İlk aşamada muhtarlarımızı cami imamlarımızı ve kanaat önderlerimizi telefonla aradık. STK’ları Ankara’ya genel başkanımızın toplantısına götürdük. İl olarak STK’larla bir yemekte buluştuk. Bu tip istişarelerimiz devam edecek. Üyelerimiz direk seçmenle yüz yüze gelecek.  Bizde değerli Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’A ATIF”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözüne atıfta bulunan Şengül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Aziz milletimiz ne derse o olur.’ Biz milletimizi dinlemek için ayağına kadar gideceğiz. Bu yaptığımız çalışmaların neticelerinde 2 milletvekiline kadar çıkarmak için zorlayacağız. Sahada şuanda CHP var. Vatandaşın sorunlarına tepki gösteren, eylem yapan CHP var” dedi. Kahramanmaraş’taki hareketliliğin özetini anlatan Şengül, “Biz 1 Kasım’da vekil çıkaramadığımız için, bunun doğuracağı sıkıntıları bilen bir il başkanıyım. Bunun için büyük kurultayımızda yoğun biz çalışma yaparak Ali Öztunç ve 2’nci sıra adayımız Alper Keten’in parti meclisine girmesini sağladık.  Alper Hoca işin mutfağında projelerle ilgili katkı sağlarken, Ali Öztunç’ta müthiş bir performans sergiliyor.  1 Kasım seçimleri bittiği andan itibaren, parti meclisi de seçilir seçilmez çalışmaya başladık. Beraber ilçeleri gezdik. Kaybetmiş olmasına rağmen oy veren vermeyen herkese teşekkür etti. Kahramanmaraş’a her geldiğinde en az 3-4 ilçeye ziyarette bulunuyor. Yarım seçim varmış gibi çalışıyoruz. 2019’a kadar çalışmaya devam edeceğiz. Altyapısını oluşturuyoruz. Mini Mini üretime dönüştürüyoruz. Eylül-Ekim aylarında bir ivme kazanacağız. CHP’nin Kahramanmaraş’taki hareketliliği berekete dönüşecek” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.