ESHAB-I KEHF DÜNYA MİRASINA GİRMELİ

Afşin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyareti sırasında konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük UNESCO’nun dünya mirasına girmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2015 11:45
ESHAB-I KEHF DÜNYA MİRASINA GİRMELİ

UNESCO DÜNYA MİRASINA GİRMELİ

Külliyenin Unesco Dünya mirasına girmesi için yapılan çalışmaları takdir ettiğinin altını çizen Başkan Karaküçük şunları dile getirdi: “Eshab-ı Kehf külliyesi Unesco dünya mirası müracaatı bulunmasından dolayı Kahramanmaraş ve Afşin çok büyük bir kazanım sağlayacak. Bu dünya mirası kültür mirası içerisine girdiği zaman Afşin ve bölge inanç turizminde önemli bir destinasyon olacaktır. Kahramanmaraş’ın ve Afşin’in gelişmesi adına büyük bir değerdir. Afşin TSO, Afşin Belediyesi ve Afşin’de bulunan kanaat önderleri tarafından mirasımızı iyi bir noktaya getireceklerine inanıyorum. Kahramanmaraş’ta Eshab-ı Kehf külliyesi ile birlikte Germanicia Antik Kentinin de hayata geçirilmesi ile birlikte şehrin inanç ve kültür turizminde önemli bir değer oluşturacağına inanıyorum”

DESTEKLER İLE DAHA İYİ NOKTALARA GELECEĞİZ

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin’in inanç turizmi için çalışmalara hız verdiğini belirterek “Kahramanmaraş’tan desteklerin çığ gibi büyüyerek geldiği zaman başaramayacağımız hiç bir şey olamaz. Birlikte inanç turizmi anlamında Kahramanmaraş ve Afşin’i önemli merkezlerden biri haline getirilmesi noktasında herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

KMTSO İLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek şunları dile getirdi: “Yaklaşık 15 yıldan buyana Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapıyorum. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile uyum içerisinde güzel çalışmalarımız olmuştu. Bugün öğrendik ki Afşin TSO olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir yerimiz ve bir değerimiz var. İmkânsızlıklara rağmen hizmet binamızın yapımında bizden desteklerini esirgemediler. Afşin adına KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük’e ve değerli Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederim.”

08-001.jpg05.jpg01.jpg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.