Evri 2. Geleneksel Bahar Şenliği düzenlendi

Evri 2. Geleneksel Bahar Şenliği düzenlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2017 17:16
Evri 2. Geleneksel Bahar Şenliği düzenlendi

Pazarcık İlçesi Evri Mahallesinde, Evri 2. Geleneksel Bahar Şenliği düzenlendi.

Düzenlenen şenliğe, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın, Pazarcık İlçe Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Ümit Karademir, Evri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kasırga ve yaklaşık 8 bine yakın Evrili vatandaşlar katıldı.

Şenlik ilk olarak Protokol üyelerinin konuşması ile başladı.

p1-004.jpg

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, vatandaşlara Evri 2. Düzenlenen Geleneksel Bahar Şenliğine katılımlarında dolayı teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; “Bir bucuk yıl gibi kısa bir sürede bu derneğin kurucuları başta Mustafa Kasırga, Evri Mahallesi Muhtarımız Yahya Beye ve ekip arkadaşlarını buradan kutluyorum. Bizler Pazarcık Belediyesi olarak, Pazarcık Kaymakamlığı olarak bütün yetkili organlarla Evrili hemşerilerimizin yanındayız. Bu gibi festivallerin çok önem var. Nedir en büyük önemi? Birlik ve beraberliğimizi sağlayan en güzel etkenlerden biridir. Dernekçilik, özveri ister, koşuşturma ister, beceri ister, sabır ister aynı zamanda da destek ister. Ben bu vesile ile Evrilileri kutluyor daha büyük festivallere imza atmalarını şimdiden görüyorum” dedi.

Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın ise, kardeşlik vurgusu yaparak böyle bir organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; “Şenlik vesilesiyle bu mevkie ilk defa geliyorum. Bu güzel ortamda bu güzel mekânda sizlerle birlikte olmaktan mutlu oldum. Ben şimdiden yapılan emeğe şöyle çevreye baktığım zaman 10-15’incisinin yapılmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra sahneye çıkan birbirinden ünlü sanatçılar Evrili vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.

p2-005.jpg

BAŞKAN BOZDAĞ ŞENLİĞE DAMGA VURDU

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Evri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kasırga ve Evrili vatandaşlar ile birlikte halay çekerek Evri 2. Geleneksel Bahar Şenliğine damga vurdu.

Son olarak Evri 2. Geleneksel Bahar Şenliği, vatandaşların halaylar çekmesi, halkoyun gösterisinin ardından, Pazarcık Belediyesi tarafından yaklaşık 8 bine yakın vatandaşlara etli pilav ikramında bulunulmasıyla son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.