EXPO 2023: Kahramanmaraş'ta 8,568 Yeni Konut ve Tarım Projeleri Hayata Geçiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, EXPO 2023-Kahramanmaraş'ta, 8,568 afet konutu ve 1,769 köy evi teslim edileceğini açıkladı. Tarımı destekleyen projeler ve doğal afetlere karşı önlemlerle bölgeye katkı sağlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 19:40

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "EXPO 2023-Kahramanmaraş"ın açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Aralık ayına kadar Kahramanmaraş'ta 8 bin 568 afet konutu ve 1769 köy evini teslim etmeyi planlıyoruz. Ondan sonra bu teslim süreçlerini hızla devam ettireceğiz. EXPO sayesinde Kahramanmaraş'ta atıl durumda bulunan 789 bin metrekarelik arazi, donatılarak yaşam alanına dönüştü.

Tarımsal ihracatın yaklaşık yüzde 20'si deprem bölgemizde gerçekleştiriliyor. Bu bölge, enerjisini boşaltmış durumda ve sağlam yapılar inşa edilerek Türkiye'nin en güvenli bölgelerinden biri olacak. Doğanın korunması için enerji verimliliği ve döngüsel ekonomi politikalarını öncelikli hale getiriyoruz. Tarım sektörü, modası hiçbir zaman geçmeyecek stratejik bir sektördür. Bu alanda daha güçlü adımlar atarak ülkemizi dünya lideri yapacağız. Tarım üretimini desteklemeye devam edeceğiz, seraları modernize ederek verimliliği artıracağız. EXPO vesilesiyle Kahramanmaraş ve çevre illerdeki üreticilerimizi uluslararası işbirliklerine davet ediyoruz. Bu projeler kente katkı sağlayacak ve bölge halkına moral verecektir."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.