Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

EY İMAN EDENLER!

Allah’a ve Peygamber’e hainlik etmeyin.
Ey iman edenler! Allah’a ve Peygamber’e hainlik etmeyin, (emirlerinin aksiniyapmayın; yoksa) siz, bile bile kendi emanetlerinize hainlik etmiş olursunuz. (EnfalSuresi:27)

    KUR'AN'IN ANLAMIYLA BULUŞUYORUZ

        KUR’AN MÜSLÜMANLARA BİR MÜJDEDİR

         Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

v Elif, Lâm, Râ. Bu (Kur’an, öyle) bir Kitab’dır ki onusana; insanları Rablerinin izniyle (her türlü kişisel ve toplumsal)karanlıklardan aydınlığa; eşsiz galip ve övgüye layık olan (Allah’)ın yolunaçıkarman için indirdik. (İbrahim:1)

v   (Resûlüm!) Biz Kur’an’ı sana zahmet çekmeniçin değil, ancak (Allah’tan) korkanlara bir öğüt olsun diye indirdik.(dâvetinden) yüz çevirirlerse de ki: “(Bana emrolunanları) sizin hepinize‘aynen/eşit’ bir şekilde bildirdim. Artık tehdit edildiğiniz şey yakın mı,yoksa uzak mı bilmem.” ( Ta Ha :2)

 

v  O gün(kıyamette) her ümmet içinden kendilerine bir (peygamberi) şâhit göndereceğiz.(Resûlüm!) Seni de onların (hepsinin) üzerine şâhit getireceğiz. Biz sana (bu)Kitab’ı, her şey için bir açıklama, bir doğru yol rehberi, bir rahmet vemüslümanlara bir müjde olarak indirdik.  ( Nahl :89)

 

HİKMETLİ SÖZLER

         O, (Allah) hikmeti dilediğine verir.Kime de hikmet nasip etmişse, muhakkak  ona   çok hayır verilmiştir. (Buâyet ve öğütleri) olgun akıl sahiplerinden başkası düşünemez.  Bakara/269

 ABDÜLHÂLİKGUCDÜVÂNİ (KS) BUYURMUŞLAR Kİ:                           Vasiyet ederim ki sana ey oğul;
… “Münâkaşa etme, kimseden bir şey isteme, müstağnî kal, kanaatle zengin ol,vakarını koru!
Sende emeği olanlara ve seni terbiye edenlere karşı vefâkar ol, malınla vecanınla onlara hizmet et ve onların hâli ile hâllen! Onları kınayan gâfillerfelâh bulmaz. Dünyaya ve dünya ehli olan gâfillere meyletme!
Gönlün dâima mahzûn, bedenin kulluğa güçlü, gözün yaşlı ve kalbin rakik (ince)olmalı. İşin hâlis, duân ilticâ ve libâsın (elbisen) mütevâzî, yoldaşınsâlihler, sermayen zahirî ve batınî (dış ve iç) din ilimleri, evin mescid veyakının da Allâh dostları olsun!..”

…”

SÖZLERİNBÜYÜKLERİ BÜYÜKLERİN SÖZLERİDİR.

 

 

O’NUN (sav) AHLAKIKUR’AN’DI

§  El-Hârisel-A'ver radiyallahu anh'­dan:

"Mescideuğradım, insanların boş konuş­malara daldıklarını gördüm. Hz. Ali'ye ge­liphaber verdim. Şöyle dedi: “Hakikaten bunu yaptılar mı?”

“Evet”dedim.Şöyle dedi:

       “ Peygamber sallallahu aleyhi vesellem'in şöyle buyurduğunu duydum.”

       “İlerde fitne olacaktır” “Peki ondankurtu­luş nasıl olur, ey Allah'm Resulü?” diye sor­dum. Şöyle buyurdu:

       “Allah'ın Kitâb'ına sarılmakla. Çünküsiz­den öncekilerin haber(ler)i ile sizden sonraki­lerin haber(ler)i onuniçindedir. Aranızda ve­receğiniz hükümler de onun içindedir. O (Kur'ân) önemlibilgileri ihtiva eder, içinde lü­zumsuz ve maksatsız hiç bir söz yoktur. Kimonu akılsızlığından dolayı terk ederse Allah onun belini kırar. Kim hidayetiondan başka­sında ararsa Allah onu saptırır. O, Allah'ın sa­pasağlam biripidir. O, hikmetli olan zikirdir. O, dosdoğru yoldur. O kendisiyle arzularınsapmadığı, dillerin yalan şeyler söylemediği, alimlerin doymadığı, çok okumaklaeskimeyen, harikuladeliği tükenmeyen bir kitaptır. O cin­lerin işitip de şöylededikleri bir kitaptır: 'Ger­çekten biz,doğru yola ileten harikulade güzel bir Kur'ân dinledik de ona imân ettik.'(Cin, 1) Kim ondan bir haber getirirse, doğru söy­lemiş olur. Kim onunlaamel ederse ecir alır. Kim onunla hükmederse adil olur. Kim insan­ları onadavet ederse, doğru yola iletmiş olur. Ey (Haris el-) A'ver (bu öğütleri)dinle, kula­ğına küpe olsun!"   (Tirmizî)

§  Aliradiyallahu anh'dan: Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"KimKur'ân okuyup ezberler, helâlini helâl; haramını da haram sayarsa, Allah busebeple onu cennete koyar. Ayrıca haklarında cehennemlik hükmü sabit olan evhalkından tam on kişiye de onu şefaatçi kılar." (Tirmizî)

§   Ömer İbni Hattâbradıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre,

AllahResulü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

“Allah şu Kur’an’la bazı kavimleri yükseltir;bazılarını da alçaltır.” (Müslim, İbn-i Mâce)        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.