Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

EY İMAN EDENLER!

Rabbinize kulluk edin

Ey iman edenler! Rükû edin, secde edin.Rabbinize kulluk edin (emirlerine uygun yaşayın) ve hayır işleyin ki umduğunuzaerişesiniz. (HacSuresi:77)  

KUR'AN'INANLAMIYLA BULUŞUYORUZ

         ÖLÇÜYÜ TAM YAPMAK

             Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

¨         Eyiman edenler! Mallarınızı, karşılıklı rızadan (doğan) bir ticaret olmaksızınaranızda batıl (rüşvet ve benzeri haram) yollarla yemeyin ve kendinizi (yahutbirbirinizi) de (telef edip) öldürmeyin. Şüphesiz ki Allah, size karşı çokmerhametlidir. (Nisa:29)

¨         Ölçtüğünüzzaman ölçüyü tam yapın, doğru (ve hassas) terazi ile tartın. Bu dahahayırlıdır, sonu da daha güzeldir. (İsra:35)

¨      Ribâ (faiz) yiyenler, (kabirlerinden) ancakkendisini şeytan çarpmış (cin tutmuş, delirmiş bir) kimsenin kalktığı gibikalkarlar. Bu (ceza) onların: “Alım satım da (zaten) faiz gibidir.”demelerindendir. Halbuki Allah, (hilesiz ve aldatmasız yapılan)  alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. KimeRabbinden bir öğüt gelir de (faizden) vazgeçerse, geçmişteki (haram olmadanevvel aldığı) onundur ve (affedilme) işi Allah’a aittir. Kim de tekrar (faize)dönerse, onlar ateş ehlidirler ve hep orada kalacaklardır. (Bakara/275)

 

HİKMETLİ SÖZLER

         O, (Allah) hikmeti dilediğine verir.Kime de hikmet nasip etmişse, muhakkak   ona   çokhayır verilmiştir. (Bu âyet ve öğütleri) olgun akıl sahiplerinden başkasıdüşünemez.  Bakara/269

     HZ. UBEYDULLAH AHRÂR (K.S.) BUYURMUŞLAR Kİ:      

“İkindi vaktinden sonra öyle bir vakitvardır ki, onda amellerin en iyisine yapışmak gerektir. O saatte amellerin eniyisi muhasebedir. Muhasebe; gece ve gündüzün bütün saatleri içinde, insanın,yaptıklarını gözden geçirmesi, ibadet ve günahtan payına düşenleri ayıklaması,iyiliklerine şükür, kötülüklerinden de istiğfar etmesidir. Amellerin en iyiside, Allah'ın gayrından usanıp, kendisini ona bağlayacak bir kılavuz (mürşid)arama yolunda davranmaktır. Bir büyüğün sohbetine ermeyeçalışmaktır.
     “Buyurdular: "Gönül Allah'tan(CC) başkasına tutulmasından kurtulduğu an, hakikate visal ve görmezamanıdır."

SÖZLERİNBÜYÜKLERİ BÜYÜKLERİN SÖZLERİDİR

 

        HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

 

“Allahım! Bedenime afiyet ver. Allahım! Kulağıma afiyet ver.Allahım! Gözümü afiyette kıl. Senden başka ilah yok, ancak sen varsın.”  (Ebu Davud)

 

  O’NUN (sav) AHLAKIKUR’AN’DI

·           Câbir radıyallahuanh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöylebuyurdu:

           "Satışta, alışta ve borcunu istemektekolaylık gösteren kimseye Allah rahmet etsin."(Buhârî, İbni    Mâce)

·                                                     Huzeyfe radıyallahuanh şöyle dedi:

     Allah'ın kendisine mal ihsânettiği kullarından biri Cenâb-ı Hakk'ın huzuruna getirildi. Allah Teâlâ ona:

  – Dünyada ne yaptın? diye sordu.Hadisin râvisi Huzeyfe, kullar Allah'tan hiçbir sözü gizleyemezler,            demiştir. Bu adam da:

  – Ey Rabbim! Bana malını verdin;ben de insanlarla alış veriş yapardım. Alış verişte kolaylık göstermek benim huyumdu.Zengine kolaylık gösterir, fakire mühlet verirdim, dedi. Bunun üzerine AllahTeâlâ:

         – "Ben buna senden dahalâyıkım" dedi. (Meleklere de) "Kulumu affediniz" buyurdu.

           Ukbe İbni Âmir ve EbûMes'ûd el-Ensârî radıyallahu anhümâ şöyle dedi:

       Biz bunu Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'inağzından böylece işittik.  (Müslim)

 

Bu köşenin içeriği  KUR’AN’INANLAMIYLA BULUŞMAK  PLATFORMU tarafındanhazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'lFurkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.   Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, ses dosyalarına www.akradyo.net adreslerinden ulaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için: [email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.