Fair Play Üniversiteler Kervanı Üniversitemizde

Fair Play Üniversiteler Kervanı Üniversitemizde

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2017 09:39
Fair Play Üniversiteler Kervanı Üniversitemizde

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Fair Play Üniversiteler Kervanı programı kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) “Dünya Fair Play Karikatür Sergisi ve Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli” düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel öncesinde Dünya Fair Play Karikatür Sergisi açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, TMOK üyeleri ile birlikte kesti.

Panelin açılış konuşmasını da yapan Rektör Deveci, fair play’i, kazanmak için her yol mubahtır anlayışını reddetmek olarak tanımladı. “Fair play düşüncesi, sadece sporda değil sosyal hayatımızın tüm alanlarında yaşatılmalıdır. Selamlaşmak, yardımseverlik, büyüklenmemek, güvenilir olmak aslında birer fair play davranışıdır.” diyen Rektör Deveci, fair play ruhunu hayatın her anına taşımak gerektiğinin altını çizdi.

Atatürk’ün ‘Ben sporcunun, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ sözünü hatırlatan Rektör Deveci, gençlere seslenerek “Doğruluk, dürüstlük ve fair playden ödün vermeyin.” tavsiyelerinde bulundu. 

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçilirken panelin moderatörlüğünü KSÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Gençay yaptı.

Panelde ilk sözü alan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hürmüz Koç, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun kuruluş ve işleyişine ilişkin bilgiler verdi.

TMOK 1 Numaralı Duayen Üyesi, Uluslararası Fair Play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı, TMOK Fair Play Komisyonu Koordinatörü Erdoğan Arıpınar ise fair play’in spor ve insan hayatındaki önemini anlattı. Arıpınar, “Fair play kendinden önce karşındakini düşünmektir. Bu anlayış Anadolu’da bizim topraklarımızda zaten var. Umarım bu anlayış bu topraklarda eksik olmaz.” diye konuştu.

TMOK ve Fair Play Komisyonu Üyesi, Spor Yorumcusu Haldun Domaç da medyanın fair play açısından sorumluluklarını hatırlatarak, basının fair play’e yaklaşımını değerlendirdi.

TMOK Üyesi, Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı, Avrupa Fair Play Komitesi Denetim Kurulu Üyesi, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Donuk, spor dünyasında fair play ruhuna aykırı davranışlara ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı.

Panel kapsamında TMOK Üyesi, Fair Play Komisyonu Planlama Koordinatörü Teoman Güray, Fair Play Komisyonu Üyesi, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Semra Demirer ve Fair Play Komisyonu Üyesi, İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sevim Gül de fair play hakkında çeşitli konularda sunum yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla son bulurken, programın gerçekleştirilmesine katkı sunan isimlere TMOK üyelerince fair play hizmet madalyası verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.